Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Γεννήθηκε μωρό χωρίς σταγόνα αίματος – Πώς επιβίωσε; (photos)




Μωρό γεννήθηκε χωρίς σταγόνα αίματος και πλέον έχει αναρρώσει πλήρως.

Πρόκειται για την Maisy Vignes, από την Ιρλανδία, η οποία είναι τεσσάρων και απολαμβάνει την σχολική ζωή. Γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 2009 με μηδέν επίπεδο αιμοσφαιρίνης και ένα στοιχείο πλάσματος στις φλέβες της. Το σώμα της μητέρας της απορροφούσε όλο το αίμα από το σώμα της Maisy, με αποτέλεσμα η Emma να χρειαστεί να κάνει καισαρική έξι βδομάδες νωρίτερα προκειμένου το βρέφος να μην πάθει εγκεφαλικές βλάβες. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι μεμβράνες της μήτρας τρίφτηκαν μεταξύ τους, κάτι που προκάλεσε ρήξη, και αυτό με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα το σώμα της μητέρας να απορροφά το αίμα από το βρέφος.
«Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που επιβίωσαν με επίπεδο αιμοσφαιρίνης τέσσερα αλλά το να γεννηθεί άνθρωπος χωρίς σταγόνα αίματος δεν έχει ακουστεί ποτέ«, είπε η μητέρα της. Σύμφωνα με την ίδια κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν προκύψει κάποιος τραυματισμός κατά την εγκυμοσύνη. αλλά εκείνη είχε φυσιολογική εγκυμοσύνη μέχρι που στην 24η εβδομάδα ένοιωσε πρήξιμο.
Η Maisy  υποβλήθηκε επί δύο βδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας και της έγιναν τρεις μεταγγίσεις αίματος καθώς και μετάγγιση αιμοπεταλίων.
Τα χριστούγεννα του 2009 η Maisy πήγε στο σπίτι της και παρουσίασε πλήρη ανάπτυξη, ενώ σε ηλικία 15 μηνών είπε την πρώτη της λέξη «Dadda»

Δεν υπάρχουν σχόλια: