Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ «ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ» ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ, ΕΝΩ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ...


Του Δημήτρη Καραπατά*













Η πόλη του Ναυπλίου τα τελευταία χρόνια, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα, κάνει το ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας μετά το άλλο και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.
Γι’ αυτό και εκεί δεν βλέπεις κλειστά μαγαζιά και υψηλούς δείκτες ανεργίας, με εικόνες παρακμής και εγκατάλειψης, όπως συμβαίνει στο Λουτράκι.
Για να επιτευχθεί όμως αυτό το αποτέλεσμα, υπήρξε η βασική προϋπόθεση που είναι, να αγαπάνε οι δήμαρχοι τον τόπο τους, να είναι αδιάφθοροι, να έχουν ιεραρχία ηθικών αξιών και να μην συναινούν σε καμιά είδους συμφωνία που δεν προστατεύει τα συμφέροντα της πόλης τους και των δημοτών τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση, μετά την περίπτωση του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου που αναλύθηκε σε προγενέστερο σημείωμα του γράφοντος, άλλη μια περίπτωση δημοτικής αρχής, έρχεται να προστεθεί στο κάδρο, όλων των προαναφερομένων.
Ο λόγος φυσικά για τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και την δημοτική αρχή του. Που αποδεικνύουν έμπρακτα στο μονόχνοτο, γερασμένο και ξεθωριασμένο πολιτικό σύστημα του Λουτρακίου, που έκανε την πόλη μας ασθμαίνων ράκος, καθώς και στα αμειβόμενα -με διαφημιστικές καταχωρήσεις- δημοσιογραφικά τσιράκια του που τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα, πως οι τουριστικοί δήμοι, οι οποίοι θέτουν υψηλά τον πήχη των στόχων, μπορούν να μεγαλουργήσουν ακόμα και τώρα, στην εποχή της κρίσης.
Λεχθέν και αποδειχθέν τα ακόλουθα:
Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Κωστούρου και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, διοργανώθηκε πρόσφατα στο λιμάνι του Ναυπλίου, το "4ο Mediterranean Yacht Show"! Το συγκεκριμένο event, είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, η οποία έγινε πόλος έλξης για την ιστορική πόλη του Ναυπλίου, και προσέλκυσε επισκέπτες υψηλού επιπέδου, από όλη την χώρα, αλλά και το εξωτερικό!
● Ο Δημήτρης Κωστούρος, που είναι εκφραστής της τουριστικής εξωστρέφειας του Ναυπλίου, είχε πρόσφατα αλλεπάλληλες συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες της ισχυρής βιομηχανίας των κρουαζιερόπλοιων, (όπως λ.χ. τους διευθυντές της εταιρείας "Calestyal Gruises"), για να εδραιωθεί το Ναύπλιο, ως διεθνής τουριστικός προορισμός με κρουαζιερόπλοια.
● Αναφορικά με το θέμα της επέκτασης του προαστιακού μέχρι το Ναύπλιο, ο Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε πρόσφατα: «Ο δήμος Ναυπλιέων και οι δημότες του, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις, την επέκταση του προαστιακού μέχρι το Ναύπλιο! Θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις είτε οικονομικά αν χρειαστεί σε υποδομές, αλλά και με την χρήση του που είναι και το ζητούμενο».
● Κορυφαίος πόλος έλξης και πρωτοποριακός πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης, όχι μόνο για την Αργολίδα, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα αποτελεί και το καταδυτικό πάρκο που εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο Ναύπλιο, το οποίο απευθύνεται στα 8 εκατομμύρια των φίλων της αυτόνομης και ελεύθερης κατάδυσης της λεκάνης της Μεσογείου και όχι μόνον!
● Στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής, η ολοκλήρωση του λιμανιού Ναυπλίου και η έναρξη κατασκευής μεγάλης μαρίνας τουριστικών σκαφών, νέες αναπλάσεις στην πόλη, με αιχμή δόρατος την ανάπλαση του μεγάλου πάρκου στον ΟΣΕ!
Και όλα αυτά συμπληρωματικά με τις επιτυχημένες αναπαλαιώσεις των κτιρίων της παλιάς και ιστορικής πόλης, τα εμβληματικά και ιστορικά κτίρια της πόλης τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, και τα τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς της περιοχής.
Διαφήμιση χωρίς ένα ευρώ...
Δίχως τα μαξιμαλιστικά ποσά που ακούμε συχνά - πυκνά στο Λουτράκι για αμφιλεγόμενες ενέργειες προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος, ο δήμος Ναυπλιέων έχει προβεί σε διαδραστικές κινήσεις για την περαιτέρω διαφήμιση του.
Ενδεικτικά, αναφέρεται το παράδειγμα, με τη τηλεοπτική εκπομπή του μουσικολοαγράφου Χρήστου Μυλωνά "Από τόπο σε τόπο", που προβάλλεται πανελλαδικώς από το κανάλι της Βουλής, μεταδίδεται στο διαδίκτυο, αλλά και δορυφορικά στο εξωτερικό.
Η συγκεκριμένη εκπομπή βρέθηκε το διήμερο 29 - 30 Απριλίου προσκεκλημένη του δήμου Ναυπλιέων και έκανε γυρίσματα στα πιο όμορφα σημεία της πόλης, διαφημίζοντας την με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στρατηγικής σημασίας πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα...
- Μεγάλες συναυλίες ατραξιόν και πόλος έλξης για την πόλη του Ναυπλίου, όπως αυτή που έγινε πρόσφατα, με την διάσημη ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής και κλασικής μουσικής "Ρωμάνα" που γέμισε σπάνια ηχοχρώματα, από όλο το φάσμα του ελληνικού μουσικού πολιτισμού την πλατεία Συντάγματος.
- Η κορυφαία διοργάνωση του "Band Festival" που συμμετέχουν φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα, ενώ την υποδοχή των μουσικών σχημάτων στο Ναύπλιο, την κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος στο κέντρο της πόλης!
- Μεγάλες και επιτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που καθιερώθηκαν, αποτελούν και οι συναντήσεις χορωδιών, που διοργανώνεται από το Χορωδιακό Εργαστήρι σε συνεργασία με το δήμο Ναυπλίου.
- Φυσικά, το Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο, με την συμμετοχή των πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Αθηνών, Πατρών, Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, Χάρβαρντ(!) και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας.
- Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή, που γίνεται στο Μουσείο αυτοκίνησης Ναυπλίου, υπό την αιγίδα του δήμου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής, για την παραδοσιακή αυτοκίνηση & μηχανοκίνηση της χώρας, που συγκεντρώνει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον από ολόκληρη την Ελλάδα!
- Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, που καθιερώθηκε στο Ναύπλιο και έγινε θεσμός με επισκέπτες από ολόκληρη την Ευρώπη.
- Μερικές μόνο από τις μεγάλες αθλητικές συναντήσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο Ναύπλιο, είναι ο καθιερωμένος πλέον μαραθώνιος Ναυπλίου, ο οποίος πραγματοποιείται με την συμμετοχή αθλητών από ολόκληρη την χώρα.
- Η διοργάνωση των αγώνων τριάθλου με την επωνυμία "Νafpliο Energy Triathlon", ο οποίος ξεκινά μέσα από το ιστορικό κέντρο της πόλης, έχει συμβάλλει τα μέγιστα, για να ισχυροποιηθεί το τουριστικό προϊόν, καθώς προβάλλεται παντού.
Ενώ το Λουτράκι μπήγει κολωνάκια και κυνηγάει τους εναπομείναντες επισκέπτες με την αστυνομία...
Τον τίτλο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021 διεκδικούν Ναύπλιο και Άργος, αφού υπέβαλαν και τον σκεπτικό τεκμηριωμένο φάκελο.
Πρόκειται για ένα θεσμό, που σχεδιάστηκε για να συμβάλει στην προσέγγιση των λαών, στην ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων, των πόλεων, και ο οποίος τους καθιστά και μόνο με την υποψηφιότητα, μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, αφού διαφημίζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Το αξιολύπητο και αξιοθρήνητο πολιτικό σύστημα του Λουτρακίου, φαντάζει τώρα με «καρπαζωμένο ζήτουλα» που βδελύσσεται τον τόπο μας...
Γι’ αυτό και όλα τα προαναφερόμενα, συνιστούν ένα ηχηρό ράπισμα σε όλους αυτούς που η ενασχόλησή τους με τα κοινά δεν έχει να κάνει με το συμφέρον του Λουτρακίου και την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, αλλά με το προσωπικό τους συμφέρον!
Τα ανωτέρω τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα σε Ναύπλιο και Άργος, αποτελούν την πιο κραυγαλέα απόδειξη για το προαναφερόμενο συμπέρασμα, αλλά και η καλύτερη αντιπαραβολή, με τα όσα κάνουν οι πολιτικοί εξουσιοπαράφρονες, που οργανώνουν και εφαρμόζουν πογκρόμ διώξεων των εναπομεινάντων επισκεπτών του Λουτρακίου.
Αποτελούν κόλαφο για εκείνους που υφαρπάζουν επιταγές απόρων, που κάνουν απευθείας αναθέσεις € 3 εκατ., χωρίς να υπάρχει κανένα ωφέλιμο έργο για τον τόπο, που υψώνουν εμπόδια και αναλώνονται σε "παρά φύσιν" τοποθετήσεις για να σταματήσουν τον προαστιακό σιδηρόδρομο, καλλιεργώντας παράλληλα και εχθρολεξία, εκτός από την υποδήλωση των ανώμαλων πολιτικών τους ροπών!
Ενώ άλλες φορές, φορώντας το προσωπείο του μεταρρυθμιστή, προσπαθούν να χύσουν χολή για να απαξιώσουν μεγάλα τουριστικά έργα αντί του ορθού και κοινά αποδεκτού να τα διεκδικούν, όπως η οφειλομένη μαρίνα σκαφών από το καζίνο Λουτρακίου, διακονώντας έτσι την υποτέλεια τους!
Το θράσος τους δε, δεν έχει όρια, αφού δυσφημούν με συκοφαντικούς ψιθύρους και σπιρτόζικη βωμολοχία, έντιμους ανθρώπους, αφού οι πολιτικοί ολετήρες, απεχθάνονται την όρθια στάση και την ορθή σκέψη, μιας και την θεωρούν ανταρσία που τους χαλάει τα καταχθόνια σχέδια.
Μετά από όλα αυτά, ποιός νουνεχής μπορεί πλέον να βασίζεται στους ντελάληδες της καταστροφής του Λουτρακίου, που προσπαθούν να εκτρέψουν τους δημότες από τα πραγματικά προβλήματα, που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις πολιτικές τους αβελτηρίες;
Υ. Γ.: Μην πιστεύετε σε αυταπάτες, γιατί η πολιτική γάγγραινα δεν έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ώστε να θεραπεύσει τον εαυτό της... Εξάλλου, η γάγγραινα θεραπεύεται μόνον με ακρωτηριασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: