Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Σατανικός νόμος δέσμευσης εισοδημάτων για να γίνουμε όλοι φοροφυγάδες!



Νόμος- διαστροφή για τους φορολογούμενους μπήκε από χτες σε εφαρμογή! Όσοι θα έχουν επιστροφή από την εφορία, ακόμα και λιγότερα από 1500 ευρώ,
θα περιμένουν από πολύ έως… για πάντα. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν να χτυπήσει και γι αυτούς η καμπάνα. Τα σαΐνια του υπουργείου Οικονομικών βρήκαν νέο τρόπο να κλέψουν τα χρήματα των πολιτών και μάλιστα εκείνων που δηλώνουν τα εισοδήματά τους στην εφορία. Δημιουργώντας έτσι και ένα νέο κίνητρο για να φοροδιαφεύγεις!
Το σύστημα υφαρπαγής των επιστροφών φόρων ξεκίνησε ήδη με εγκύκλιο του υπουργείου. Ο νόμος είναι σατανικός στη σύλληψη! Μόνο διεστραμμένοι εγκέφαλοι που μισούν τους νόμιμους φορολογούμενους θα μπορούσαν να τον σκεφτούν και να τον βάλουν σε εφαρμογή.  Τι προβλέπει;
  1. Ότι οι εφορίες θα συμψηφίζουν τις επιστροφές φόρου, όσο μικρές κι αν είναι, με όσες μηνιαίες δόσεις οφειλών ΕΝΦΙΑ υπολείπεται να πληρωθούν χωρίς να έχουν λήξει!!!
  1. Αν δεν υπάρχουν οφειλές ΕΝΦΙΑ θα συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρου του προηγούμενου έτους με φόρους του τρέχοντος έτους!!!
  1. Δηλαδή, οι επιστροφές φόρου εισοδήματος μπορεί να μην καταβάλλονται εντός του έτους που προέκυψαν, όπως γίνεται πάντα, αλλά να συμψηφιστούν με ενδεχόμενες υποχρεώσεις των δικαιούχων από το επόμενο έτος!!!
  1. Αν δεν υπάρχουν ούτε άλλες τέτοιες υποχρεώσεις, οι επιστροφές φόρου που οφείλονται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα θα μπορούν να συμψηφίζονται αυτόματα με οφειλές των φορολογούμενων προς άλλους δημόσιους οργανισμούς, όπως ο ΕΦΚΑ ή άλλα ταμεία!!!
  1. Και το κράτος; Πώς θα παρακρατά το οφειλόμενα και για πόσο καιρό; Άτοκα φυσικά και για όσο καιρό του χρειάζεται για να συνδέσει αυτόματα ΟΛΕΣ του τις οικονομικές υπηρεσίες με τις εφορίες και ΟΛΑ μαζί με ΟΛΑ τα ταμεία. Για να μπορεί να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία!!!
Και πώς θα γίνεται η διαδικασία; Πολύ… απλά:
Μόλις η εφορία ή άλλη εισπρακτική Αρχή διαπιστώσει ότι πρέπει να επιστρέψει χρήματα σε φορολογούμενο θα παίρνει μια ισχυρή δόση ντραμαμίνης για τη ζαλάδα. Μετά, θα ψάχνει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ (και μη σας πουν τρεχάτε φέρτε τα) από το TAXIS τη φορολογική ενημερότητα του άτυχου, ακόμα κι αν το ποσό που πρέπει να του επιστραφεί είναι μικρότερο από τα 1.500 ευρώ. Αν υπάρχει οφειλή θα συμψηφίζεται αυτόματα, εκτός από τα ακατάσχετα μικροποσά. Αν δεν υπάρχει οφειλή;
Αν δεν υπάρχει αρχίζει ο γολγοθάς. Ο άτυχος δικαιούχος πρέπει να τρέξει στον ΕΦΚΑ, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτιάξει αρχείο των ασφαλισμένων του, και να φέρει αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας!!!
Για όσους πρόλαβαν και απεδήμησαν πριν τους προλάβει το ελληνικό κλεφτοκράτος, ο γολγοθάς θα συνεχίζεται στους κληρονόμους.
Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, ο νόμος αφορά μόνο σε εκείνους που κάνουν φορολογική δήλωση και μάλιστα από ένα ποσό και πάνω. Φυσικά αφορά σε ΟΛΟΥΣ τους ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ φορολογούμενους και σε όσους δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν! Δηλαδή στα συνήθη υποζύγια μισθωτούς και συνταξιούχους και στις σοβαρές επιχειρήσεις!!! Στην πράξη πρόκειται για δέσμευση εισοδημάτων των φορολογούμενων, αφού τα οφειλόμενα της εφορίας είναι εισοδήματα για τους πολίτες.
Στην πράξη είναι ένα τεράστιο κίνητρο για να μην δηλώσει ποτέ κανείς στην εφορία τα εισοδήματά του! Γιατί, αν δεν τα δηλώσει, η εφορία είναι σχεδόν αδύνατο να διασταυρώσει και τις οφειλές του οπουδήποτε!!! Αυτό άλλωστε το ξέρουν και το εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι εκατοντάδες χιλιάδες μπαταχτσήδες. Τους οποίους πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Και οι οποίοι θα αυξηθούν!!!
Το κράτος και συγκεκριμένα αυτή η κυβέρνηση που το εκπροσωπεί επίσης επάξια ως κλεφτοκράτος, έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι η παραπάνω διαδικασία θα αυτοματοποιήσει όλες τις διαδικασίες κατάσχεσης εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του δημοσίου, αλλά «θα βοηθήσει και τους οφειλέτες να εξοφλούν τα χρέη τους σε μηνιαίες δόσεις»!!!
Αλλά, αποκρύπτει την αλήθεια, που είναι μία και μοναδική: Ότι αυτό το κράτος αδυνατεί και δεν θέλει να βρει και να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες και τους κακοπληρωτές και τους μπαταχτσήδες. Γιατί αν ήθελε και αν μπορούσε θα τους έπιανε. Θα γέμιζε τα ταμεία με πάνω από 16 δις που είναι η ετήσια φοροαποφυγή και ασφαλειοφυγή και δεν θα χρειάζονταν ούτε οι διεστραμμένοι νόμοι σαν αυτόν ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ.
Και για να το κάνουμε και πιο λιανό, θυμίζουμε εδώ, ότι ΑΥΤΟ το κράτος αρνείται να συνδέσει εδώ και 6 χρόνια (και εδώ και ένα χρόνο που ψήφισε τον σχετικό νόμο)
  1. τις υπηρεσίες της εφορίας και των άλλων εισπρακτικών μηχανισμών με τις ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών
  1. αρνείται να αντικαταστήσει τις 400.000 απαρχαιωμένες ταμειακές και τους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς που υπάρχουν στην αγορά, χάνοντας δισεκατομμύρια φόρων
  1. αρνείται να εκδώσει απόφαση που να υποχρεώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν σύγχρονες ταμειακές ή POS, χάνοντας φόρους δισεκατομμυρίων
Φυσικά, η εφαρμογή αυτών των νόμων που ψηφίστηκαν το 2016 θα περιόριζε την ανάγκη επιτόπιων ελέγχων από εφοριακούς ή τελωνειακούς υπαλλήλους και το ενδεχόμενο αλισβερίσι με τους ελεγχόμενους επιχειρηματίες.
Με την καθυστέρησή τους, όμως, πάει στο βρόντο και η πολυδιαφημισμένη πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της χρήσης του πλαστικού χρήματος, αφού κανένα ηλεκτρονικό στοιχείο δεν είναι συνδεδεμένο σε πραγματικό χρόνο με το TAXIS. Το δημόσιο δεν έχει καμιά δυνατότητα ηλεκτρονικής διασταύρωσης των συναλλαγών!
Κι όλα αυτά καταλήγουν στην αλήθεια: Τώρα, με τις υποχρεώσεις σε πλεονάσματα 3,5% που υπέγραψε η κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια, το κράτος πρέπει να μαζέψει στα ταμεία του όσο γίνεται περισσότερα χρήματα και να επιστρέψει σ αυτούς που χρωστάει όσο γίνεται λιγότερα και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου!!! Απλά και ξάστερα.
Με τον νόμο που μπαίνει σε εφαρμογή τώρα, η κυβέρνηση που ωρύεται επειδή οι δανειστές σπρώχνουν στο μέλλον τα χρωστούμενα του ελληνικού κλεφτοκράτους και δεν επιστρέφουν τις οφειλές από τα ομόλογα, εφαρμόζει την ίδια μέθοδο για τους πολίτες της χώρας της! Α, ρε, «δεν πληρώνω» που σας χρειάζεται.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: