Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ! (VIDEO)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Εκδήλωση, με θετικό πρόσημο, πραγματοποίησε το Σωματείο Λόγου και Τέχνης ''ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ'', με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, σε αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017.
Από αριστερά:κα Όλγα Καραγεώργου-Κουρτζή, 
κα Δήμητρα Τσεπεντζή, κ. Ηλίας Γ. Μπεζεβέγκης
Η κα Όλγα Καραγεώργου-Κουρτζή, Διδάκτωρ Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολική Σύμβουλος επί τιμή, ήταν προσκεκλημένη του Σωματείου, για να χαιρετίσει την εκδήλωση, η οποία γέμισε συγκίνηση τους παρευρισκόμενους, λέγοντας, μεταξύ άλλων, για τους πατέρες μας "να θυμηθούμε και να νοσταλγίσουμε τα χάδια τους, την αυστηρότητά τους, τη φροντίδα τους, μα πάνω από όλα τη σιγουριά που νιώθαμε όταν η στιβαρή τους χούφτα μας κρατούσε από το χέρι και μας έβγαζε στο μεγάλο μονοπάτι της ζωής".
κ. Ηλίας Γ. Μπεζεβέγκης
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Εξελικτικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ηλίας Γ. Μπεζεβέγκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Γονείς και έφηβοι: Μια σχέση δύσκολη(;)”, παρουσιάζοντας σημαντικά στοιχεία, από σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου, που αφορούσε σε ελληνικά δεδομένα, με αναλυτικό και εμπεριστατωμένο τρόπο. 
Ο κ. Μπεζεβέγκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, επεσήμανε, μεταξύ των άλλων, πως οι σχέσεις γονιών και εφήβων δεν είναι τόσο δύσκολες όσο παρουσιάζονται και η εφηβεία δεν είναι μια τόσο εκρηκτική ηλικία, όσο θεωρείται. 
Μετά την εισήγηση, ακολούθησε διαλογική συζήτηση με το εκλεκτό ακροατήριο.
Από δεξιά: κ. Βασίλης Νανόπουλος, κ. Σπύρος Τσερώνης, 
κα Δήμητρα Μαρινού, κ. Χρήστος Δημητρόπουλος
Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισαν: 
-Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος στάθηκε σε μια πολύ σημαντική διαπίστωση, που αφορούσε στον χρόνο που οφείλουν οι γονείς, κυρίως οι πατέρες, να αφιερώνουν στα παιδιά τους, τονίζοντας πως αυτός πρέπει να είναι επαρκής και ουσιαστικός.
κ. Αντώνης Παρασύρης, Αντιπρόεδρος του Σωματείου
- Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, κ. Γιάννης Μπάρτζης, ο οποίος πρόσθεσε, στην όλη εκδήλωση, μια λογοτεχνική χροιά.  
Λίγο πριν την έναρξη, πολλοί προσκεκλημένοι βοήθησαν τον κ. Μπάρτζη, στη μεταφορά των βιβλίων της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, από το Επιμελητήριο, όπου φυλάσσονταν επί επτά χρόνια, στον ιδιόκτητο χώρο της Εταιρείας, που αποκτήθηκε προσφατα.
-Η Πρόεδρος του Σωματείου, κα Δήμητρα Β. Τσεπεντζή, η οποία ευχαρίστησε τους δύο εκλεκτούς ομιλητές, για την άμεση ανταπόκρισή τους, στην πρόσκληση του Σωματείου, καθώς και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, για την παραχώρηση της αίθουσας και τόνισε ότι, η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, αποτέλεσε για την ίδια, εκτός των άλλων και ένα είδος μνημοσύνου, τόσο για τον βιολογικό πατέρα της όσο και για έναν πατέρα της καρδιάς, που σημάδεψαν την πορεία της και βρίσκονται πια στη γειτονιά των αγγέλων.
Πολλοί φίλοι και μέλη του Σωματείου τίμησαν, με την παρουσία τους, την εκδήλωση, αποδίδοντας σεβασμό, με τον τρόπο αυτό, στον πατρικό ρόλο, ο οποίος είναι εξίσου σημαντικός με εκείνον της μητέρας, αλλά και κάνοντας ένα ενδιαφέρον ταξίδι στη γνώση. 
κα Αγγελική Βλάσση, Ταμίας του Σωματείου
Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους παρευρισκόμενους, για την ανταπόκρισή τους και υπόσχεται πως θα συνεχίσει τις δράσεις του, αφού νιώθει πως έχει στο πλευρό του ένα τόσο σπουδαίο κοινό.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                       Η Γραμματέας
Δήμητρα Τσεπεντζή           Δήμητρα Μαρινού

Δεν υπάρχουν σχόλια: