Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ! Αβραμόπουλος: 30.000 πρόσφυγες σε σπίτια, μέχρι το τέλος του 2017 και Χρηματική βοήθεια με προπληρωμένες κάρτες


 

Οικογένειες Ελλήνων πεινάνε, Έλληνες άστεγοι στον δρόμο , αλλά για αυτούς δεν βγήκε κανένα πρόγραμμα !

Διαβάστε την παρακάτω είδηση με τα σχέδια της Ευρώπης για την Ελλάδα και πως την μετατρέπουν σε μια χώρα με μουσουλμανικές μειονότητες.Το σχέδιο ήταν αυτό από την αρχή.. να μείνουν πολλές χιλιάδες μουσουλμάνων για πάντα εδώ. Εσύ Έλληνα και αν πεινάς, κανείς δεν θα νοιαστεί.
Στυλιανίδης, Αβραμόπουλος: 30.000 πρόσφυγες σε σπίτια, μέχρι το τέλος του 2017
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες νέα σειρά έργων στήριξης έκτακτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκε το «πρόγραμμα στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» (ESTIA), μέσω του οποίου παρέχεται βοήθεια στους πρόσφυγες και στις οικογένειές τους για την ενοικίαση καταλυμάτων στις αστικές περιοχές, καθώς και χρηματική βοήθεια.
Ενοικιαζόμενα καταλύματα έως και για 30 000 άτομα
Στο πλαίσιο έργου αξίας 93,5 εκατομμυρίων ευρώ σε συνεργασία με την UNHCR, θα ενοικιαστούν καταλύματα σε μεγάλη κλίμακα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων μέσω της παροχής 22.000 θέσεων στέγασης σε αστικές περιοχές. Ο αριθμός των προσφύγων που ζουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Ελλάδα θα φτάσει τους 30.000 έως το τέλος του 2017. Περίπου 2.000 ενοικιαζόμενες θέσεις στέγασης θα βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των διαμερισμάτων θα ενοικιαστούν σε πόλεις και κωμοπόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Χρηματική βοήθεια με προπληρωμένες κάρτες
Στο πλαίσιο ενός δεύτερου έργου αξίας 57,6 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με την UNHCR, το οποίο εντάσσεται επίσης στο πρόγραμμα ESTIA, θα δημιουργηθεί ένα βασικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, καθώς θα τους χορηγούνται προκαθορισμένα μηνιαία χρηματικά ποσά μέσω ειδικής κάρτας. Οι χορηγήσεις θα είναι οι ίδιες σε ολόκληρη τη χώρα και συνδέονται με το ελληνικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας έκτακτης ανάγκης, ενώ εξαρτώνται από το μέγεθος της οικογένειας των προσφύγων. Χρησιμοποιώντας αυτή την κάρτα, οι πρόσφυγες μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα, φάρμακα και να μετακινούνται με τα μέσα συγκοινωνίας, καλύπτοντας έτσι τις βασικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: