Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Καθαρισμός της επαρχιακής οδού Λουτρακίου - Περαχώρας




Με ενέργειες που εστιάζουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και την ασφαλέστερη μετακίνηση των δημοτών και των επισκεπτών, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων



 προέβη σε καθαρισμό της επαρχιακής οδού Λουτρακίου - Περαχώρας από τη δασική βλάστηση που υπήρχε στα όρια της τάφρου της, ύστερα από άδεια που έλαβε από την αρμόδια Δασική υπηρεσία...
Για πολλά χρόνια, η τάφρος της επαρχιακής οδού είχε κατακλυστεί από μικρά πεύκα που εμπόδιζαν την ομαλή πορεία των ομβρίων προς τους αγωγούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα νερά να διατρέχουν το κατάστρωμα της οδού και να διαχέονται ανεξέλεγκτα προς τα κατάντι πρανή, δημιουργώντας έντονα φαινόμενα διάβρωσης στην οδό και άμεσο κίνδυνο για τα κινούμενα οχήματα.

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ολοκλήρωσε εργασίες αποψίλωσης των νεαρών πεύκων της οδού και καθαρισμού της τάφρου των ομβρίων υδάτων, ενώ ταυτόχρονα, διενεργήθηκαν εργασίες διάνοιξης του εύρους της οδού κίνησης για την έλευση των οχημάτων τουλάχιστον κατά 1,5 έως 2 μέτρα.

Τα κλαριά και τα ξύλα που κόπηκαν, εναποτέθηκαν σε περιφραγμένο χώρο και βρισκόμαστε σε αναμονή έγκρισης από την Υπηρεσία του Δασαρχείου ώστε να διατεθούν σε οικογένειες του Δήμου μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η ασφαλής μετακίνηση των οχημάτων και η διασφάλιση επαρκούς ορατότητας για τους οδηγούς ώστε να εξαλείψουμε τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ύστερα από άδεια από την αρμόδια δασική υπηρεσία, το έργο της αποψίλωσης νεαρών πεύκων θα συνεχιστεί στο δρόμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Πισίων, την οδό που συνδέει την Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου με τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, τον Όσιο Πατάπιο και την Ι.Μ. Προφήτου Ηλία καθώς επίσης, την παραλιακή οδό που συνδέει την επαρχιακή οδό Λουτρακίου Περαχώρας προς την Κατασκήνωση της ΑΤΕ.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: