Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Μια σπουδαία εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων υλοποιείται φέτος στα σχολεία!





Μια σπουδαία εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων υλοποιείται φέτος στα σχολεία!


Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στα πλαίσια της καλλιέργειας και προαγωγής της μουσικής και θεατρικής παιδείας κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής και το Θέατρο Σε Φόρμα παρουσιάζουν το μουσικό παραμύθι «ο Πέτρος και ο Λύκος» του Sergei Prokovief!
Το έργο γράφτηκε το 1936 με σκοπό να εξοικειώσει τα παιδιά με τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας. Απλοϊκό αλλά εκλεπτυσμένο και εξαιρετικά υποβλητικό, το έργο αρέσει σε πολλές γενιές παιδιών αλλά και σε μεγάλους. Παρουσιάστηκε από πολλές ορχήστρες, διάσημοι αφηγητές όπως ο Ζακ Μπρελ το τίμησαν, έγινε κινούμενο σχέδιο πολλές φορές και μουσική υπόκρουση σε διαφήμιση.
Το έργο παρουσιάζεται με συντελεστές τους καταξιωμένους καθηγητές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου, έναν ηθοποιό – αφηγητή και ένα χορευτή σε σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη.
Η παράσταση είναι υψηλών καλλιτεχνικών προδιαγραφών και αναγνωρίζεται για την σπουδαία καλλιτεχνική της επάρκεια και την παιδαγωγική της αξία, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται πλήρως στα ενδιαφέροντα και την αντιληπτική ικανότητα της ηλικίας των μαθητών από την πρώτη προσχολική ηλικία (νηπιαγωγείο) έως και την έκτη Δημοτικού.
Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με τη γραμματεία κα Ειρήνη Γκιώνη στο τηλέφωνο 27443 60113 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00).

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: