Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Μόνο η Μιμή, ωχ συγνώμη η Μπέττυ, μας έλειπε.

Όλοι μας ή τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι από εμάς θα θυμούνται την Μιμή Λιάνη- Παπανδρέου. Οι ημέρες της κυριαρχίας της Μιμής έχουν χαραχθεί στη μνήμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, ως μέρες ντροπής. Η τελευταία συνέντευξη της Περιστέρας Μπαζιάνα ή αλλιώς συντρόφου του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα μου θύμισε τις εποχές της Μιμής...

 
του Γιώργου Τέσση*
Στην αστική Δημοκρατία το να ασχολείται κανείς με την σύζυγο ενός Πρωθυπουργού είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, Εννοώ όμως τις συζύγους του Σημίτη, του Καραμανλή ή του Σαμαρά για παράδειγμα που ουδέποτε συμπεριφέρθηκαν ως πολιτικά πρόσωπα. Όταν όμως η σύζυγος ενός Πρωθυπουργού συμπεριφέρεται όπως η  Περιστέρα Τσίπρα (κατά τον τρόπο που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποκαλούν την Μαρέβα Γκραμπόφσκι ως Μαρέβα Μητσοτάκη) ή την Μιμή Λιάνη, τότε δεν πρέπει να γελάμε απλά με την επίδειξη του κιτς αλλά να στηλιτεύσουμε το γεγονός.
Κατά την άποψή μου, το σημαντικότερο σημείο της συνέντευξης της κυρίας Τσίπρα, δεν είναι η ατάκα της, ότι ο σύντροφός της δεν είπε ψέματα ή ότι δεν πρόδωσε τον αντιμνημονιακό αγώνα. Δεν είναι ούτε καν τα κλάματα της, σε κάθε επέτειο του δημοψηφίσματος της ντροπής. Το γεγονός ότι ακόμα και σε αυτό λέει ψέματα δεν είναι πρωτότυπο. Στις φωτογραφίες της την ημέρα της επετείου του ΟΧΙ από την μακρινή Κίνα έλαμπε μέσα στο κόκκινο, ομολογουμένως καρακίτς φόρεμα της. Άλλωστε σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα είναι η κυρία! Δεν περίμενα ποτέ να μας πει αλήθεια!  


Το εντυπωσιακότερο σημείο της συνέντευξής της είναι η πεποίθηση της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την Κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία! Πάντα ήμουν σίγουρος ότι αυτό πίστευε αλλά δεν περίμενα να το ομολογήσει τόσο κυνικά. Όταν είσαι οπαδός του Κάστρο, του Τσάβες και του Μαδούρο δεν περιμένω να έχεις δημοκρατικές ευαισθησίες. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο.


Πάντως για να μαθαίνεις και κάτι Περιστέρα μου. Στην Δημοκρατία μπορείς να πάρεις την κυβέρνηση και όχι την εξουσία. Καταλαβαίνω ότι όταν είχες στο σχολείο το μάθημα για την διάκριση των εξουσιών μπορεί να έλειπες σε κάποια πορεία ενάντια στου Αμερικάνους ή να ήσουν στην ΚΝΕ για κατήχηση, αλλά όπως και να το κάνουμε αυτό το ήξερε ακόμα και η Μιμή!

* Ο Γιώργος Τέσσης είναι τομεάρχης Οργανωτικού της Β1 Αθηνών και μέλος του Τομέα Εσωτερικών με αρμοδιότητα θέματα Δημόσιας Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: