Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

 



Ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στάθης Συλαϊδής με τον θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη κ. Γιάννη Αικατερίνη και μέλη της θεατρικής ομάδας Περαχώρας


Με αφορμή τη συνάντηση του Αντιδημάρχου κ. Τάσου Σακελλαρίου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Στάθη Συλαϊδή, με Εκπροσώπους των Συλλόγων της Περαχώρας και του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου, στο νέο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, την 20η Φεβρουαρίου 2018, για τον 1ο ποδηλατικό αγώνα ''LOUTRAKI CHALLENGE'', επισκεφθήκαμε την αίθουσα διαλέξεων-παραστάσεων, όπου πραγματοποιούνταν πρόβες της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας Περαχώρας, υπό τις οδηγίες του θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη κ. Γιάννη Αικατερίνη, σε δύο δικά του μονόπρακτα: ''Ο Δρόμος'' και ''Το Τελευταίο Γράμμα'', που αναφέρονται στη δεκαετία του ΄60. 
Ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να διαπιστώσουμε τη σημαντική πρόοδο των μελών της. Ένα άξιο λόγου αποτέλεσμα που οφείλεται σε αυτούς που βρίσκονται στο προσκήνιο αλλά και στους αφανείς ήρωες του παρασκηνίου που, όλοι μαζί, συνεργάζονται πυρετωδώς, με αστείρευτη ενέργεια, για να προσφέρουν στους θεατές θέαμα υψηλών προδιαγραφών, αν και οι πρωταγωνιστές των έργων αυτών είναι ερασιτέχνες ηθοποιοί που ασχολήθηκαν με το θέατρο από μεράκι, ως παρακαταθήκη για τις νέες γενιές. 
Παρακουλουθώντας τις πρόβες αντιλαμβάνεσαι ότι η ιδεολογική καθαρότητα του συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Αικατερίνη, αποδίδεται εστιασμένη ισάξια, σε κάθε πρωταγωνιστικό ρόλο, με αξιοσημείωτη ακρίβεια.
Τα παρακάτω δύο βίντεο είναι σαφής ένδειξη της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλουν οι συντελεστές της θεατρικής ομάδας και δικαιώνουν την προσμονή των συγχωριανών τους, να τους θαυμάσουν επί σκηνής.
Να υπενθυμίσουμε ότι η δημιουργία θεατρικής ομάδας είναι μια πρωτοβουλία του Γιάννη Αικατερίνη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας.

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος


Δεν υπάρχουν σχόλια: