Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης φέρνει τον Προαστιακό στο Λουτράκι

Ύστερα από επανειλημμένες συναντήσεις του Δημάρχου Γιώργου Αλκ. Γκιώνη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα και τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, Γιώργο Τσόγκα και Γιώργο Ψυχογιό ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου η έλευση του Προαστιακού σιδηροδρόμου με ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή στο Λουτράκι.
Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στην ένταξη του έργου έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, ποσού 15.000.000,00€ στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ., με την εξεύρεση πόρων και τη δέσμευση του ποσού από το Υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Αναλυτικότερα, το έργο αφορά σε μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και την τελική σύνδεσή της με την υπάρχουσα γραμμή που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Αεροδρομίου. Το έργο περιλαμβάνει επίσης, την ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού Ισθμού και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, την κατασκευή αποβάθρων και δύο σιδηροδρομικών στάσεων: Καζίνο (Μηχανικού) και Λουτρακίου.
Ακολούθησε εκτενής αναφορά από τον Γιώργο Δέδε σε μια δέσμη αναπτυξιακών παρεμβάσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων όπως:
·         το βαρύνουσας σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών έργο αντιπλημμυρικής προστασίας Λουτρακίου ποσού 20.000.000,00€,
·         τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου με τη δέσμευση ποσού 750.000,00€,
·         έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου ποσού 1.600.000,00€ και

Δεν υπάρχουν σχόλια: