Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών…σε Λουτράκι και Κόρινθο…!


Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές του Λουτρακίου και της Κορίνθου.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις 13.2.2018, στο Λουτράκι Κορινθίας, αλλά και στις 14.2.2018 στην Κόρινθο  συνελήφθησαν από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35, 43 και 50 ετών και έξι ημεδαποί, ηλικίας 33, 39, 41, 43, 44 και 48 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (33χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από το έτος 2016, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, σε περιοχές του Λουτρακίου και της Κορίνθου.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με την συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, στις οικίες, καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους των συλληφθέντων, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -90,1- γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των -5.370- ευρώ,
  • επτά (7) οχήματα,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • καταγραφικό μηχάνημα κλειστού κυκλώματος καταγραφής σκηνών,
  • δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim και
  • αντικείμενα που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία είχε συστηματικό χαρακτήρα, είχαν διακινήσει ποσότητες κυρίως κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις -50.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: