Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ, ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ 1ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ''LOUTRAKI CHALLENGE''! (VIDEO)



Όταν ο 1ος Ποδηλατικός αγώνας ''LOUTRAKI CHALLENGE'' ολοκληρώθηκε στο νέο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας με την απονομή των βραβείων στους νικητές και των αναμνηστικών πλακετών,
η Περαχώρα, μέσω των Συλλόγων της, απέσπασε τα εύσημα, όπως και οι λοιποί συντελεστές της απόλυτης επιτυχίας των αγώνων, από τον εκπρόσωπο των διοργανωτών κ. Παντελή Παπάζογλου, ο οποίος, με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό, εκθείασε την συνδρομή των Περαχωριτών-εθελοντών, στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και την φιλοξενία τους, με την προσφορά του παραδοσιακού εδέσματος ''Μπουλουγούρι'' και τοπικών προϊόντων.



Ο κ. Παντελής Παπάζογλου
Επίσης εύσημα αποδόθηκαν από τους διοργανωτές στη Δημοτική Αρχή, υπό την αιγίδα της οποίας είχαν τεθεί οι αγώνες, στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και συγκεκριμένα στη Διοικητή κα Μάρθα Μυστακίδου, στον Υποδιοικητή κ. Ανδρέα Γεώργαρη, στο προσωπικό του Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, για το σχεδιασμό και τη λήψη των μέτρων τροχαίας, καθώς και σε λοιπούς Συλλόγους του Δήμου μας και της Κορινθίας.

Απονομή αναμνηστικών πλακετών, από τους διοργανωτές, στους εκπροσώπους των Συλλόγων της Περαχώρας


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης με την Ανθυπαστυνόμο του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου  Αθηνά-Μαρία Κασβύκη

Αν και η δεύτερη μέρα των αγώνων, που διεξήχθησαν στην περιοχή της Περαχώρας, ξεκίνησε με βροχή, αυτό δεν εμπόδισε τους συγχωριανούς μας με χαμόγελο, διάθεση και ενέργεια να αρχίσουν την παρασκευή του εδέσματος ''Μπουλουγούρι'' και να τοποθετηθούν στα κρίσιμα σημεία της διαδρομής, μήκους 12 χιλ. και 400 μέτρων για ένα τρίωρο. 

Από δεξιά: Ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Στάθη Συλαϊδή



Ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, Υπαστυνόμος Ανδρέας Γεώργαρης

Η ενημέρωση των Συλλόγων της Περαχώρας έγινε λίγες ημέρες, πριν τη διεξαγωγή των αγώνων, από τον Αντιδήμαρχο κ. Τάσο Σακελλαρίου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Στάθη Συλαϊδή και εκπροσώπους των διοργανωτών. 




Όμως, αυτό δεν εμπόδισε την άμεση κινητοποίηση των Συλλόγων του χωριού μας για την εξασφάλιση εθελοντών, την προετοιμασία του Πνευματικού Κέντρου, την παρασκευή του Μπουλουγουριού και των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, δημιουργώντας κυριολεκτικά μια γιορτινή ατμόσφαιρα και υπενθυμίζοντας, στην σύγχρονη εμπορευματοποιημένη εποχή του αθλητισμού, ότι εξακολουθούν να υπηρετούν το αρχαίο αθλητικό πνεύμα της ανιδιοτελούς συμμετοχής και προσφοράς.
Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 265 αθλήτριες και αθλητές από 37 ποδηλατικούς συλλόγους της Χώρας μας, αθλητές από το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία, καθώς και η εθνική ομάδα της Κύπρου. 
Όλους αυτούς τους συντελεστές αξίζει να τους μνημονεύσουμε γιατί αξίζουν συγχαρητηρίων: Ομάδα Διάσωσης Κορινθίας, Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας, ΄Ενωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικιστών Λίμνης Ηραίου Περαχώρας, Αθλητικός Όμιλος Περαχώρας, Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου, Άτυπος Σχηματισμός Συνεργασίας ''ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ'' 2018, Experience Perachora, Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Λουτρακίου-Περαχώρας, καθώς και τους υποστηρικτές ''Ολυμπία Οδός'', Medi Center, Κορινθιακός Ποδηλατικός Όμιλος. 
Ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου κ. Δημήτρης Καραχρίστος
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου μας, η ιδέα της διοργάνωσης ''έπεσε στο τραπέζι'' αμέσως μετά την διοργάνωση του αγώνα στην πίστα του αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων το 2017, όπου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος και εντυπωσιάστηκε από την ιδέα της διοργάνωσης μιας εκδήλωσης στο Λουτράκι. Ακολούθησε συνάντηση με τους κ.κ. Βασίλη Αναστόπουλο, Παύλο Αθανασούλα και τον Αντιδήμαρχο κ. Τάσο Σακελλαρίου και στη συνέχεια δρομολογήθηκε ο αγώνας για το 2018, ο οποίος πλέον αποτελεί ιστορικό γεγονός.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου
Να τονίσουμε ότι, μετά τη λήξη των αγώνων της δεύτερης ημέρας, ο Αντιδήμαρχος και Συντονιστής της διοργάνωσης κ. Τάσος Σακελλαρίου πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση των κώνων κυκλοφοριακής ρύθμισης, με αυτοκίνητο του Δήμου, που είχαν τοποθετηθεί σε μήκος τριών χιλιομέτρων στην επαρχιακή οδό Περαχώρας-Λίμνης Ηραίου, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως οι θεσμικοί τίτλοι δεν αποκλείουν τον εθελοντισμό και την προσφορά, κάθε μορφής, ως εσωτερική παρόρμηση και όχι κίνηση σκοπιμότητας για το ''θεαθήναι''. 
Ήταν η τρίτη, κατά σειρά, μεγάλη αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, στην περιοχή του χωριού μας, σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, μετά τον Ημιμαραθώνιο Σύζευξης Αρχαιολογικών χώρων και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μηχανών Enduro, αποδεικνύοντας τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συνεργασία όλων των Συλλόγων της Περαχώρας και τα οποία συμβάλλουν, μεταξύ των άλλων, στην τουριστική προβολή του Δήμου μας, αφού οι ποδηλάτες απόλαυσαν μια υπέροχη διαδρομή και μαγεύτηκαν από το φυσικό κάλλος της περιοχής μας.

"...τα ποδήλατά μας, όπως τα όνειρά μας
ξέρουν από ανηφοριές..."


        

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: