Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Τα Σκόπια είναι των Βρετανών

 Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ
 


Το σημερινό κράτος των Σκοπίων είναι γεωπολιτική δικαιοδοσία της Μεγάλης Βρετανίας. Με την Συμφωνία της Γιάλτας το 1945, η Γιουγκοσλαβία κανονίστηκε να διατηρηθεί σε μια ιδιότυπη ουδετερότητα έναντι του δυτικού και του ανατολικού, κομμουνιστικού συγκροτήματος. Ούτε Σοβιετική Δημοκρατία, ούτε μέλος του ΝΑΤΟ.
Οι Βρετανοί ενθάρρυναν τον Τίτο να βαφτίσει το νότιο τμήμα της χώρας του ως Μακεδονία, να ξεκινήσει την οικοδόμηση «μακεδονικής» εθνικής και γλωσσικής ταυτότητας και να δώσει ενεργό υποστήριξη και ελεύθερο πέρασμα στους Έλληνες Κομμουνιστές αντάρτες, με την αποχώρηση των Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων από την Ελλάδα μετά τον Σεπτέμβριο του 1944.
Την κομμουνιστική ανταρσία στην Ελλάδα, που ξέσπασε τον Οκτώβριο του 1944 την ενθάρρυναν και την υποστήριξαν οι Άγγλοι, με επίμονη προώθηση των πολιτικών του ΚΚΕ και την παροχή σύγχρονου οπλισμού, καθιστώντας τις ένοπλες δυνάμεις του ΚΚΕ στην κατεχόμενη Ελλάδα κυρίαρχες στρατιωτικά. Η ηγεσία του ΚΚΕ που κίνησε την ανταρσία και ιδίως ο Σιάντος και κατόπιν ο Ζαχαριάδης, ήταν εντολοδόχοι και πράκτορες των Βρετανών. Ο στρατηγικός σκοπός των Άγγλων ήταν να δημιουργηθεί το έδαφος για να μπορεί να δικαιολογηθεί μια ευρείας κλίμακος ανάπτυξη βρετανικών και κατόπιν συμμαχικών (δηλαδή αμερικανικών) στρατευμάτων στην Ελλάδα. Το αντάρτικο των Ελλήνων κομμουνιστών και των βουλγαροσλάβων συνεργατών τους, που κατέσφαξαν, βίασαν και δηλητηρίασαν την Ελλάδα για χρόνους εκατό, δεν το ευνόησαν ούτε το υποστήριξαν καθοριστικά οι Σοβιετικοί. Ήταν δημιούργημα του σκοτεινού Ουίνστον Τσώρτσιλ και διαχρονική πολιτική της βαθύτατης βρετανικής γραφειοκρατίας.
Ο Τίτο έλαβε το σινιάλο να μαζευτεί, να κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες προδότες και να δώσει άσυλο στους βουλγαροσλάβικου φρονήματος συνεργάτες τους όταν οι Άγγλοι μπόρεσαν να ξεκλέψουν στρατιωτικές δυνάμεις δικές τους και κατόπιν των Αμερικανών για να αναπτυχθούν στην Ελλάδα. Οι Άγγλοι επ ουδενί δεν άφηναν τον Βασιλέα Γεώργιο τον Β’ να επιστρέψει στην Ελλάδα. Τον κρατούσαν όμηρο κοντά δύο χρόνια. Έβαλαν έναν πολιτικό τρίτης κλάσης, τον Γεώργιο Παπανδρέου, να σηκώσει την Ελληνική Σημαία στην Ακρόπολη κατά την τελετή της ανακήρυξης της ελευθερίας της Ελλάδος από την κατοχή. Ο σκληρός πυρήνας της πολιτικής τους ήταν να δώσουν μεγάλο πολιτικό ρόλο στο ΚΚΕ. Οι Άγγλοι επένδυσαν στο ΚΚΕ.
Η ύπαρξη κράτους στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος με έντονη διεκδικητικότητα είναι κεφαλαιώδους και διαχρονικής σημασίας πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας. Η Βρετανή Βασίλισσα διαιρεί και βασιλεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: