Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων


Ανασκευή του προσβλητικού δημοσιεύματος αναφορικά προς την ποιότητα της πόλης του Λουτρακίου ως τουριστικού προορισμού

Στην ανασκευή του προσβλητικού δημοσιεύματος για την τουριστική ποιότητα της πόλης του Λουτρακίου που είχε αναρτηθεί πρόσφατα στο διαδίκτυο, προχώρησαν o συντάκτης του και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας ratpack.gr.
Το δημοσίευμα αυτό, που αναρτήθηκε μάλιστα διαδικτυακά στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, μέσα από απρεπείς και αναληθείς χαρακτηρισμούς, εμφάνιζε το Λουτράκι ως ένα μίζερο μέρος και ως έναν ακατάλληλο προορισμό, έθιγε ονομαστικά συγκεκριμένη επιχείρηση και κατ’ επέκταση το σύνολο των επιχειρήσεων της πόλης και ουσιαστικά απέτρεπε κάθε ενδιαφερόμενο από το να επισκεφθεί και να παραθερίσει στην όμορφη Λουτρόπολη.
Μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και δη του Δημάρχου κ. Γεωργίου Γκιώνη, ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, δια μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, ζήτησε με κοινοποίηση εξώδικης διαμαρτυρίας την ανασκευή του δημοσιεύματος και την αποκατάσταση της εικόνας της πόλης.
Άμεσα οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας και ο συντάκτης του άρθρου, ανασκεύασαν πλήρως το δημοσίευμα, παραδεχόμενοι ανάμεσα σε άλλα ότι: «……Το κείμενο αυτό και η λογική του απέχουν από ρεαλιστικά γεγονότα, υπαρκτά επιχειρήματα και σοβαρή κατάθεση γνώμης……Τόσο το ίδιο το κείμενο όσο και ο γράφων, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει επισκεφτεί, διασκεδάσει, φάει, πιεί και κολυμπήσει στο πανέμορφο Λουτράκι άπειρες φορές, δεν είχε καμία πρόθεση ούτε να δυσφημίσει, ούτε να μποϊκοτάρει τον συγκεκριμένο τουριστικό προορισμό…»
Τέλος μετά από υπόδειξη η οποία περιέχεται στην εξώδικη διαμαρτυρία του Δήμου, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δημοσίευσε αυτούσια την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι αβάσιμη και οφείλεται σε χιουμοριστική απλώς και μόνον διάθεση η ανάρτηση του δημοσιεύματος αναφορικά προς την ποιότητα της πόλης του Λουτρακίου ως τουριστικού προορισμού.
Επουδενί δεν υπήρξε πρόθεση δυσφήμισης ούτε της συγκεκριμένης πόλεως, ούτε και μίας επιχείρησης που δραστηριοποιείται εντός αυτής και εν γένει δεν υπήρξε πρόθεση μείωσης και προσβολής της γενικότερης τουριστικής εικόνας της εν λόγω πόλης καθ' οιονδήποτε τρόπο.
Τα όσα αναρτήθηκαν και δημοσιεύτηκαν, στο σύνολό τους, ήταν αποτέλεσμα ατυχούς φρασεολογικής υπερβολής, η δε αναφορά στην εμφάνιση των τσουχτρών οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση και πληροφόρηση για το ότι φέτος έχει καταπολεμηθεί το εν λόγω φαινόμενο στην θαλάσσια περιοχή του Λουτρακίου.»
Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: