Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Επιτέλους : Ένα έργο που αναβάθμισε και τον Ισθμό ! Το Info Center του LTO (BINTEO-ΦΩΤΟ)


Εδώ και δύο ημέρες έχει τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών (Info Center)  του Ισθμού, το οποίο είναι ένα project που επεξεργάζονταν στον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (L.T.O.)...
εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα ήταν  προσωπικό όνειρο του Προέδρου του Οργανισμού κ. Σπύρου Καραβούλη, ο οποίος μας είπε ότι το βλέπει σαν "παιδί τους", που γεννήθηκε επιτέλους και τώρα μεγαλώνει !

 Το τουριστικό περίπτερο (που δεν έχει βεβαίως καμμιά εμπορική χρήση και ιδιότητα) αλλά είναι μόνο κέντρο πληροφοριών για τους τουρίστες και διαφήμισης- προβολής των περιοχών του Δήμου μας και της Πελοποννήσου, περιλαμβάνει θεματικό branding προβολής των προορισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου  , ενώ ιδιαίτερη προβολή έχει το Λουτράκι με ένα ολόκληρο section αφιερωμένο στα αξιοθέατα του Δήμου μας.

 Όπως μας είπε ο Πρόεδρος κ. Καραβούλης, επιθυμία όλων των φορέων-μελών του L.T.O. (στο σύνολό τους εκφράζουν την κοινωνία, αφού συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι φορείς του τόπου μας), ήταν να αναβαθμισθεί η περιοχή του Ισθμού, που αποτελεί του 2ο σε επισκεψιμότητα μνημείο της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη!

Όντως η περιοχή εκεί ομόρφυνε, δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά, οι οποίοι αντλούν τις πληροφορίες που χρειάζονται!

Το έργο αυτό υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ανωνύμου Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου και το προσωπικό ενδιαφέρον της Διευθύνουσας Συμβούλου κας Ελένης Σακισλή αλλά και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Το οικόπεδο ανήκει στην ΑΕΔΙΚ και μισθώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (L.T.O). 'Oπως θα δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες παρακάτω ,τοποθετήθηκε μια μεταλλική, αλλά άκρως καλαίσθητη κατασκευή και μια μεγάλη φωτιζόμενη πινακίδα που είναι ορατή από μακριά !

Η ΑΕΔΙΚ ανέλαβε τη χρηματοδότηση και την εγκατάσταση του Info Center, που μέσα παρουσιάζει όλες τις ενότητες με τα τοπικά και πελοποννησιακά προιόντα, τις επιχειρήσεις και τα αξιοθέατα !


Στην προσπάθεια αυτή βοήθησε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία χρηματοδότησε όλο το ντύσιμο και το branding του περιπτέρου και του περιβάλλοντος χώρου.

Και βεβαίως ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων που συμμετέχει και χρηματοδοτεί όλες τις ενέργειες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου.

Βλέποντας το βίντεο θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει συνεχής ροή τουριστών-επισκεπτών!


Μετά απο τόσα χρόνια εγκατάλειψης και απαξίωσης του Ισθμού γίνεται ένα ουσιαστικό έργο αναβάθμισης με πρωτοβουλία του LTO και με τη στήριξη των φορέων.Ενα έργο που θα βοηθήσει στην προβολή του Δήμου μας ως τουριστικού προορισμού !
Πρέπει να το αγκαλιάσουμε, να το διαφημίσουμε και να το πιστέψουμε.

Μπράβο λοιπόν για την  πρωτοβουλία, ευχόμαστε τα καλύτερα !



Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον Πρόεδρο του |LTO κ. Σπύρο Καραβούλη και την ξενάγηση που μας έκανε στο Info Center





























Πολλοί τουρίστες φωτογραφήθηκαν εδώ



η μεγάλη φωτιζόμενη πινακίδα που είναι ορατή από μακριά

Δεν υπάρχουν σχόλια: