Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019

ΝΕΑ ΜΟΔΑ: ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΙΩΣ!

Τέτοια μακαρόνια δεν έχετε ξαναφάει.
Το χρώμα τους θα σας τρομάξει.
Η γεύση τους θα σας μαγέψει.

Είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να έχετε δοκιμάσει να φάτε τα μακαρόνια σας έτσι σε κάποιο εστιατόριο αλλά είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε τολμήσει ποτέ να τα μαγειρέψετε με αυτόν τον τρόπο στο σπίτι σας.
Κι όμως, είναι πανεύκολο και μπορείτε να το κάνετε ακόμα και σήμερα. Αρκεί να περάσετε μια βόλτα από ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από επιλεγμένα καταστήματα με τέτοια είδη.

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει τις ρίζες της στην Σικελία της Ιταλίας και στην Ιταλία τη λένε spaghetti al nero. Πρόκειται για ζυμαρικά που είναι φτιαγμένα με μελάνι από καλαμάρι.

μακαρόνια
Μαύρα μακαρόνια έχετε φάει ξανά;

μακαρόνια

Υπάρχουν, μάλιστα δύο τρόποι για να φτιαχτεί η παραδοσιακή Ιταλική συνταγή. Μπορεί το μελάνι να ανακατευτεί με τα μακαρόνια και μετά να προστεθεί η σάλτσα ή μπορεί το μελάνι να προστεθεί στη σάλτσα και αυτή στη συνέχεια να ανακατευτεί με τα μακαρόνια.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε είναι πως μια έρευνα του 2013 ανακάλυψε την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που περιέχει το συγκεκριμένο πιάτο. Μια πιο πρόσφατη έρευνα αποκαλεί το μελάνι του καλαμαριού, superfood.

Eμείς σας έχουμε μια δοκιμασμένη, πεντανόστιμη συνταγή για να δοκιμάσετε το νέο it πιάτο του καλοκαιριού.

μακαρόνια
Πρόκειται για μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή.



Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

1/4 φλ. ελαιόλαδο
4 μεγάλα σκόρδα ψιλοκομμένα
3/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/4 φλ. ξηρό λευκό κρασί
340 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
500 γρ. μακαρόνια με μελάνι καλαμαριού
μακαρόνια
Αυτά τα μακαρόνια είναι βουτηγμένα στο μελάνι καλαμαριού.

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας σε μέτρια φωτιά το λάδι.

Προσθέστε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και ανακατέψτε. Αφήστε για περίπου 2 λεπτά.

Ρίξτε το λευκό κρασί, αφήστε να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε μέχρι να μείνει το μισό για περίπου 4 λεπτά.



Προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά.

Στο μεταξύ βράστε σε κατσαρόλα με νερό τα ζυμαρικά σας για περίπου 4-5 λεπτά. Θέλετε να είναι al dente.

Kρατήστε από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά 1 φλ. τσαγιού.

Στραγγίστε τα μακαρόνια σας και ρίξτε τα στην κατσαρόλα που έχει μαγειρευτεί η σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε και το νερό από τα μακαρόνια και το φαγητό σας είναι έτοιμο.

Posted by Μαρία Νικολοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: