Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΠΟΛΙΤΏΝ & ΦΟΡΈΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΎ ΣΤΗΝ ΟΔΌ ΑΙΓΑΊΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΊΟΥ








20 ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΣΉΜΕΡΑ, ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ, ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΑ 'ΕΝΩΜΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ 117.000 ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΊΟΥ...



Έπεσαν οι μάσκες, αφού μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Λουτρακίου, μια χούφτα άνθρωποι, αποκαλύφθηκε η κακόβουλη πρόθεσή τους, που είναι, το πως θα σταματήσουν το έργο της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου Λουτρακίου!

Οι "επιστημονικοφανείς φωστήρες", που ποζάρουν περιχαρείς στην είσοδο του Δημαρχείου Λουτρακίου, για τις επιδιωκόμενες άγριες επιδιώξεις τους, με μια παραδοξολογία της τελευταίας στιγμής, υποστηρίζουν, ότι δήθεν, η πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους, θα σταματήσει, εξ αιτίας των γραμμών!

Χωρίς όμως να δίνουν εξηγήσεις για το πως έκτισαν σε σημείο που δεν έχει δρόμο , ούτε ζήτησαν από τον Δήμαρχο να ανοιχτεί η παράπλευρη οδοποιία όπως θα έπρεπε και όπως επιβάλλει ο νέος σχεδιασμός της πόλης, ( σχεδιασμός που υποστηρίζεται από αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά και από προεδρικό διάταγμα) αλλά ζήτησαν, άκουσον άκουσον, να κάνουν εσαεί, δικό τους βιλαέτι, τις σιδηροδρομικές γραμμές (που είναι περιουσία του ΟΣΕ, δηλαδή περιουσία τους ελληνικού κράτους και άρα όλων μας) για να πηγαίνουν στις ιδιοκτησίες τους!

Ιδιοκτησίες με κατασκευές, οι οποίες ξεφύτρωσαν με αμφιλεγόμενο τρόπο πολύ αργότερα από τη σιδηροδρομική γραμμή, η οποία προυπάρχει από το 1955!

Εγείροντας και το ερώτημα για το πώς έκτισαν αυτοί οι άνθρωποι σε ένα σημείο που είναι εντελώς τυφλό!

Με αυτό τον τρόπο ομολογούν απροκάλυπτα, εκτός από την τρομερή αντικοινωνική τους συμπεριφορά και τον παραβατικό τρόπο με τον οποίο άγονται και φέρονται μέχρι τώρα!

Το προηγούμενο, με την σκανδαλώδη και ποινικά ελέγξιμη ανοχή των υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΣΕ, που δεν έκαναν τόσα χρόνια, τις απαραίτητες διοικητικές αποβολές, για να μην καταπατάν την κρατική περιουσία ώστε να μεταβαίνουν στις ιδιοκτησίες τους!

Μέσα σε όσα ορφανά από σοβαρότητα και επιστημονική υποστήριξη διακηρύττουν, οι εν λόγω προμάχοι του άδειου λόγου, είναι ότι πρέπει να αλλαχτεί ο σχεδιασμός του έργου και όχι να εφαρμοστεί το νέο σχέδιο πόλης που τους μαζεύει στην θέση που πρέπει να βρίσκονται!

Υπογραμμίζουμε, πώς οι μελέτες του έργου του προαστιακού Λουτρακίου, χρειάστηκαν χρόνια να εκπονηθούν, έχουν καθοριστεί, από τα προβλεπόμενα του νέου σχεδίου Λουτρακίου, διαθέτουν περιβαντολογικές αδειοδοτήσεις, με υπουργικές αποφάσεις, εγκρίσεις από το ελεγκτικό συνέδριο, ΦΕΚ και το έργο ενταγμένο στο Νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής, αποτελεί ΝΌΜΟ του ελληνικού κράτους, ενώ κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην ζώνη του ΟΣΕ και δεν εισέρχεται σε καμία ιδιωτική περιουσία!

Επί της ουσίας η καταστροφική πρόταση τους, ισοδυναμεί με ολοσχερή ματαίωση του έργου, που αναμένεται να ωφελήσει ποικιλοτρόπως 17. 000 δημότες & 100. 000 παραθεριστές του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων.

Αφού ο αρμόδιος φορέας το έχει ξεκαθαρίσει ρητά, από την πρώτη στιγμή! Ή το έργο θα έχει την βέλτιστη απόληξη στην οδό Αιγαίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ή δεν θα το κατασκευαστεί καθόλου! Συνεπώς τα περί Θρουβάλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και ουδεμία σχέση έχουν με τα δημόσια συμφέροντα!

Θεσμικό, νομικό και συνειδησιακό καθήκον όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και ειδικά του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη και του αρμοδίου αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Παντελέου, που οφείλουν να είναι οι εγγυητές της εφαρμογής του νέου σχεδίου Λουτρακίου, αλλά και του έργου του προαστιακού, το οποίο προεκλογικά χρησιμοποίησαν για να επανεκλεγούν, είναι:

1) να εισάγουν εσπευσμένα το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο

2) να ληφθεί απόφαση για ψήφισμα του Δ. Σ. Λουτρακίου, προς το Υπουργείο Υποδομών, για την επίσπευση της κατασκευής του έργου του προαστιακού

3) Να ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. για να δοθεί η πολιτική εντολή στην τεχνική υπηρεσία, να προχωρήσει στις προβλεπόμενες πράξεις αναλογισμού, σε συνδυασμό με όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να εφαρμοστεί τοπικά, το νέο ρυμοτομικό σχέδιο Λουτρακίου και να γίνει η κατάτμηση των ιδιοκτησιών με την εισφορά γης, για λόγους κοινής ωφέλειας, ώστε να κατασκευαστεί η παράπλευρη οδοποιία!

Κάτι που άλλωστε προβλέπει και ο Νόμος 1337/83 , ο λεγόμενος “Νόμος Τρίτση”!

Με αυτό τον τρόπο, απομακρύνονται διά παντός οι καταπατητές από την σιδηροδρομική υποδομή, προχωράει το έργο του προαστιακού και ανοίγει η παράπλευρη οδοποιία για τις συγκεκριμένες ιδιοκτησίες, όπως προβλέπει ο πολεοδομικός σχεδιασμός του δήμου και όπως έχουν ακολουθήσει με εντιμότητα, κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στους νόμους, η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών που βρίσκονται στην οδό Κορίνθου δίπλα στις γραμμές, μεταξύ των οδών Παπανικολάου και Αιγαίου!

Τέλος, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε αυτούς τους καλοθελητές, που εχθρεύονται τα συμφέροντα 117. 000 Ελλήνων πολιτών, την ομαλή επέκταση σχεδίου Λουτρακίου, την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης, ενώ θίγουν το κοινωνικό δικαίωμα της μεταφοράς των συνανθρώπων μας ( και ειδικά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως λχ είναι, οι άνθρωποι με τα κινητικά προβλήματα, οι οικονομικά ασθενέστεροι, η σπουδάζουσα νεολαία, οι έγκυες γυναίκες και η τρίτη ηλικία) να αφήσουν τα καπρίτσια, να συνεργαστούν με το δήμο, γιατί το περίκλειστο των ιδιοκτησιών τους, το δημιούργησαν μόνο οι ίδιοι!

Αφού δεν προνόησαν να αφήσουν λίγα μέτρα, ώστε να ανοιχτεί από τον Δήμο, η παράπλευρη οδοποιία, που θα έδινε υπεραξία και θα εξυπηρετούσε πρωτίστως τους ίδιους!

Ειρήσθω εν παρόδω, ανεξάρτητα το τι θα πράξουν δια της Νομικής Οδού, οι εταιρείες του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της αναδόχου κοινοπραξίας κατασκευής του έργου, ΜΕΤΚΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ & ΞΑΝΘΑΚΗΣ, με τις αστικές ρήτρες , αλλά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (η οποία διαθέτει τις σχετικές μελέτες σκοπιμότητας για την κερδοφορία της συγκεκριμένης γραμμής) η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού ως την οδό Αιγαίου του Λουτρακίου, έχοντας στην κατοχή της όλα τα αδιάσειστα στοιχεία, προτίθεται να ενημερώσει διεξοδικά, την ιεραρχία της ελληνικής δικαιοσύνης, των υπουργείων μεταφορών και δικαιοσύνης, σχετικά με τα ποινικά εγκλήματα που διαπράττονται στο συγκεκριμένο θέμα!

ΥΓ Επειδή ο κόσμος δεν ταΐζεται με κουτόχορτο και με μια ματιά διαπιστώνει εύκολα, όχι μόνο το γελοίο του πράγματος, αλλά και την κραυγαλέα αντίφαση που υπάρχει στα αφήγηματα των εμπνευστών του "ρομάντζου της μάντρας", μήπως μπορούν να μας απαντήσουν, για το πώς γίνεται από την μια να ζητάς προσπελασιμότητα προς την ιδιοκτησία σου, για τα ασθενοφόρα, τα πυροσβεστικά οχήματα και τα περιπολικά της αστυνομίας, αλλά από την άλλη, εσύ να μην συνεργάζεσαι με τον τοπικό δήμο ώστε να ανοιχτεί η παράπλευρη οδοποιία για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση τους! Αλλά στην ουσία να ζητάς, την λύση γκροτέσκο που κινδυνεύει να αφήσει ανέργους όλους τους γελοιογράφους της χώρας, με το να έρχονται τα οχήματα βοήθειας στην ιδιοκτησία σου, από τις γραμμές του τρένου!!!

Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια: