Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΟΥΤΡΑΚΙ :ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο του Γιώργος Πρωτοπαππάς
Το Εκκλησιαστικό συμβούλιο με το τάμα προς την Παναγία μας την Γιάτρισσα !
 Θαύμα στην Παναγία τη Γιάτρισσα.

Φέτος βοηθούσα στα κεριά της εκκλησίας στην Παναγία τη Γιάτρισσα στο Λουτράκι. Κάποια στιγμή, χτύπησε το τηλέφωνο και το σηκώνω. Ένας κύριος από την Πάτρα ήθελε να φέρει ένα αρνί που είχε κάνει τάμα στην Παναγία. Το αρνί θα το έφερνε ζωντανό. Κόλλησα εκεί ακούγοντας ότι θα το φέρει ζωντανό αλλά είπαμε οκ αφού το είχε κάνει Τάμα ο άνθρωπος. Τον περιμέναμε λοιπόν και να σου ! Ένας ψηλός κύριος κοντά στα δύο μέτρα έφερε το αρνί με μία κόκκινη κορδέλα στο λαιμό. Τον κύριο το εξυπηρέτησε ένας επίτροπος για την όλη διαδικασία και σας περιγράφω το τι είδα και τι είπαμε.
Σκέφτηκα λοιπόν ότι για να κάνει ένα τέτοιο Τάμα, κάτι έχει συμβεί. Κι όντως ! Με μία λίγες λέξεις η Παναγία η Γιάτρισσα τον είχε κάνει καλά !
Ο άνθρωπος αυτός φαινόταν ότι έκλεγε για ώρες όταν τον είδα. Τα μάτια του ήταν κατακόκκινα και η γυναίκα του φιλούσε και ξανά φιλούσε το Τάμα σαν να ήταν η εικόνα - κυριολεκτικά. ΟΙ άνθρωποι το ζούσαν 100% και το πίστευαν 1000%. Άλλο να σας το λέω κι άλλο να το βλέπετε. Δεν χάνω την ευκαιρία γιατί γινόταν πανικός από κόσμο και ρωτάω τον άνθρωπο μόλις πλησίασε:
-Αδερφέ, συγνώμη μπορώ να σου πω λίγο;
-Ναι αμέ ότι θες
-Τι έγινε και έφερες αυτό το Τάμα εδώ; Τι σου συνέβη;
-Με έκανε καλά η Παναγία !
-Για πες μας δηλαδή, πως έγινε, τι συνέβη; (τα μεταφέρω σχεδόν αυτολεξεί )
-Παιδεύομαι χρόνια με αιμοκάθαρση. Η γυναίκα μου με έβλεπε σε αυτήν την κατάσταση και ήθελε να μου δώσει το νεφρό της μήπως και γίνει κάτι. Είχα φτάσει στο σημείο να της πω ότι δεν αντέχω άλλο, κουράστηκα, θέλω να φύγω. Και η γυναίκα μου μου έλεγε, κάνε υπομονή, θα γίνει το θαύμα. Είχαμε πάει στον Όσιο Πατάπιο να προσκυνήσουμε και μετά κατεβήκαμε στην Παναγία. Μόλις στάθηκα απ' έξω είπα: Έχεις κάνει τόσους καλά Παναγίτσα μου, γιατί δεν με κάνεις κι εμένα καλά ;;; και μπήκαμε μέσα και προσκυνήσαμε. Την επόμενη ημέρα το πρωί μας πήρανε τηλέφωνο από το νοσοκομείο και μας είπαν ελάτε υπάρχει δότης. Όχι ένα αλλά δύο νεφρά. Τα έφεραν άμεσα με ελικόπτερο και πήγαμε κι εμείς. Δυστυχώς όμως ήμουν 4ος κι όχι πρώτος στην σειρά αναμονής. Κι όμως δεν έκανε ούτε για τον πρώτο ούτε για τον δεύτερο ούτε για τον τρίτο. Και έκανε για μένα.
-Έλα ρε φίλε..(είχα μείνει με το πάθος που τα περιέγραφε)
-Και το απίστευτο; Όταν σου κάνουν μεταμόσχευση περνάει πολύς χρόνος για να πας τουαλέτα κανονικά. Ε εγώ το έκανα αμέσως !
-Κάτσε κάτσε πως σε λένε;
-Ανδρέας Μυτακίδης λέγομαι. Μπορείς να το γράψεις κάπου στο ίντερνετ ;
-Ναι, μπορώ.
-Σε ευχαριστώ φίλε !
Μετά το γεγονός δεν πρέπει να μιλούσα για καμιά ώρα. Είχα πάθει ένα σοκ που με ταρακούνησε για τα καλά !!
Μεγάλη η Χάρη της και πολλά τα θαύματά της που δεν τα ξέρουμε !
Χρόνια πολλά εύχομαι σε όλους !!και του χρόνου να μας έχει καλά για να ξανά είμαστε εκεί στην Χάρη Της !




Δεν υπάρχουν σχόλια: