Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Eυρωπαϊκές Hμέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 – Τρεις εκδηλώσεις στην Κορινθία που αξίζει να δεις
















Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινών δράσεων «Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019», του......

Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, με τη συνέργεια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου / ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων.

Πρόγραμμα Εορτασμού
27, 28 & 29 Σεπτεμβρίου



«Τέχνη και Ψυχαγωγία από την αρχαιότητα έως σήμερα»

27/09 : «Εμπρός Διθύραμβε!»

Αρχαιογνωστικό πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου Μια βιωματική γνωριμία με τον χορό, το τραγούδι και την ψυχαγωγία που έγινε τέχνη χάρη στον διονυσιακό Διθύραμβο.



28/09 : « Εν λόγω ελληνικώ κ΄ εμμέτρω και πεζώ »

Ανάγνωση ποιημάτων του Καβάφη από τον ηθοποιό Γιάννη Κατσάμπα, με συνοδεία ακορντεόν από το μουσικό Γαβριήλ Φαριλέκα, μέσα στο Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου

Μια συνομιλία ανάμεσα στις αρχαιότητες και την ποίηση του Καβάφη. Προλογίζει η κα Γιώτα Κασίμη, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Δύο τμήματα : 5μμ-6μμ & 6μμ-7μμ

Δηλώσεις συμμετοχής : 2741028048

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας



29/9/ 7.00μμ Στυμφαλία Κορινθίας, Μονή Ζαρακά,

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

«Τέχνες και ψυχαγωγία. Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».

«Ήχοι του Μεσαίωνα»



Συναυλία στον χώρο της Μονής Ζαρακά (στη Στυμφαλία) από το γυναικείο φωνητικό σύνολο OPUS FEMINA του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων, υπό τη διεύθυνση-διδασκαλία της κ. Φάλιας Παπαγιαννοπούλου. Ακούσματα που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα, και ειδικότερα στον 13ο-15ο αιώνα. Συμμετέχουν οι υψίφωνοι Ευαγγελία Τσίρτση – Αλαβέρα & Μαριαλένα Βαρελά και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας
SFEDONA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: