Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕ ΛΑΜΠΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 20-25/01/20







Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”

παρουσιάζει το

5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” στο Ναύπλιο
20-25 Ιανουαρίου 2020

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ
(Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, 
Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος)

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Γέφυρες (ίδρυση 2008) έχει πιστοποιηθεί με το σήμα ποιότητας EFFE της Ευρώπης που είναι πιστοποίηση της Ευρώπης και δίνεται σε αξιόλογα φεστιβάλ τέχνης που δείχνουν τη δέσμευσή τους στον τομέα των τεχνών, συμμετέχουν στα κοινά και έχουν διεθνή εμβέλεια. Το Φεστιβάλ είναι ουσιαστικά μια Γέφυρα προβολής της δημιουργίας της παγκόσμιας σύγχρονης Έβδομης Τέχνης με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με Δήμους, τοπικές αρχές και κινηματογραφικές λέσχες. Προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του σινεφίλ κοινού που είναι ευρύ και πολυποίκιλο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 40 ώρες προβολής περίπου, από πανελλήνιες κινηματογραφικές πρεμιέρες, ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και τεκμηρίωσης, βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους με έμφαση τόσο στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο, όσο και στον πρόσφατο Ελληνικό Κινηματογράφο.

Θα τιμήσουν το κοινό του Ναυπλίου με την παρουσία τους οι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη, οι σκηνοθέτες Γιάννης Σμαραγδής και Θόδωρος Μαραγκός, πλήθος Ελλήνων σκηνοθετών και παραγωγών. Aπό το εξωτερικό θα έρθουν διακεκριμένοι σκηνοθέτες και παραγωγοί, όπως oι Tiffany Rhodes, Cheryl Halpern, Darwin Reina, Rubi Rios, Natacha Antonellou Achcar, Magdalena Chmielewska, Mark Norfolk κ.ά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, υπό την κοινή καλλιτεχνική διεύθυνση της σκηνοθέτριας και παραγωγού Πέτρας Τερζή, συμπεριλαμβάνουν κατά το ήμισυ του προγράμματός τους ταινίες γυναικών σκηνοθετριών ή παραγωγών και στο υπόλοιπο ήμισυ ταινίες αντρών σκηνοθετών. Ως αποτέλεσμα έχουμε μια ισορροπία κι αρμονία αλλά και πρωτοπορία στις ιδέες που παρουσιάζονται από τους καλλιτέχνες άνδρες και γυναίκες.

Προσκαλούμε και χειροκροτούμε την συμμετοχή εθελοντών που επιθυμούν να γευτούν την φεστιβαλική εμπειρία στο Ναύπλιο και να διευρύνουν το δίκτυο γνωριμιών τους στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Πληροφορίες στο 6972080441.

Το Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ έχει και φέτος συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, τον καλλιτεχνικό οργανισμό ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Σπηλιώτη, τον μαέστρο Γιάννη Νικολόπουλο και το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου. Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν προβολές κινουμένων σχεδίων με θέμα τους Μύθους του Αισώπου σε σκηνοθεσία Ντίνου Θεοδοσίου, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο CINE NAFPLIO, ώρα 10πμ-12μμ.

Το Σάββατο 25/01/20 11:30πμ-2:30μ ο Κινηματογράφος CINE NAFPLIO θα φιλοξενήσει παινίες για παιδιά και όλη την οικογένεια όπως τα πολυβραβευμένα κινούμενα σχεδια του Αλέξη Χαβιάρα “Στρούθιο” και “Αγρινούι”. Στις 12 μμ θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους τεκμηρίωσης των Νίκου Στασινόπουλου και Ελένης Μουδάκη “Από το σιτάρι στο ψωμί....όπως παλιά” - ένα μικρό οδοιπορικό στην παράδοση του τόπου μας με πρωταγωνιστές τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Βέργας και κατοίκους της Βέργας με τη παρουσία των μικρών ηθοποιών και θα ακολουθήσει η Κινέζική ταινία μεγάλου μήκους του βραβευμένου σκηνοθέτη “Αγάπη και Χορός”.

Οι προβολές από Δευτέρα 20/01 έως και Παρασκευή 25/01 ξεκινούν από τις 1μμ έως τις 11μμ στο Θέατρο Τριανόν στη Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Η τελετή απονομής Βραβείων Χρυσός Πήγασος θα γίνει στο Βουλευτικό Ναυπλίου στις 7μμ. Η είσοδος στις προβολές και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην ατζέντα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γέφυρες στο Ναύπλιο συμπεριλαμβάνονται επίσης:

Δευτέρα 20/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ
19:00
Έναρξη Φεστιβάλ - Μουσικό πρόγραμμα από ΔΟΠΠΑΤ & Κόψιμο Πίτας
Τιμητικό αφιέρωμα στους ηθοποιούς Nικήτα Τσακίρογλου & Χρυσούλα Διαβάτη

20:00
“Ερωτόκριτος” – Θεατρικό αναλόγιο από το Προσκήνιο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Σπηλιώτη

Τρίτη 21/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ
17:00
Masterclass με τον Νικήτα Τσακίρογλου και τη Χρυσούλα Διαβάτη με θέμα “Η Τέχνη της Υποκριτικής στο Θέατρο και στο Κινηματογράφο”.

Τετάρτη 22/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ
17:30 - 18:30
Study case: “Σύγχρονες Αφροδίτες” της Δήμητρας Σταυροπούλου - story board της ταινίας σε κινούμενο σχέδιο σχετική με την μετεγχειρητική περίοδο της γυναίκας με καρκίνο. Ψυχολογική ανάλυση χαρακτήρων και σύντομη παρουσίαση προετοιμασίας της ταινίας.
Ημερίδα: H Επιστήμη της Aισθητικής στον Κινηματογράφο – Επιδιορθωτική ιατρική και η κοσμητολογια εργαλείο ανάπλασης της γυναικείας ψυχοσύνθεσης
Συμμετέχουν: Δρ Μάριος Χριστοφίνης-Δερματολόγος, Δρ Άννα Χριστοφίνη-Χημικός μικροβιολόγος και ανοσιολόγος, Δρ Βασίλειος Καρούντζος-μαιευτήρας, γυναικολόγος
Συντονίστρια: Πέτρα Τερζή – σκηνοθέτρια, παραγωγός

Πέμπτη 23/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ
Αφιέρωμα στον σύγχρονο Παγκόσμιο Κινηματογράφο με ταινίες μικρού μήκους έως 20' και ταινίες γυναικών σκηνοθετριών άνω των 20' πρόσφατης παραγωγής από τις 13.30 έως τις 19:00

19:00
Τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή με προβολή της ταινίας του “Καζαντζάκης” και συζήτηση με τον ίδιο και το κοινό.

Παρασκευή 24/01/20 στο κινηματογράφο CINE NAFPLIO
10:00 – 12:00
Εκδήλωση για παιδιά δημοτικών σχολείων με θεατρικό παιχνίδι – Προβολή τριών εικοσάλεπτων ταινιών μικρού μήκους με τίτλο “Οι μύθοι του Αισώπου” του Έλληνα σκηνοθέτη Ντίνου Θεοδοσίου, παραγωγής 2020. “Ο Mύρμηγκας κι ο Τζίτζιγκας”, “Το κουτάβι και οι βάτραχοι”, “Ο Ποντικός του χωριού και ο Ποντικός της πόλης”.

12:00
Προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης με τίτλο “Remembering: The Maurits Kiek Story” των σκηνοθετών Cheryl Halpern, Mitchell Stuart & Alex Dolginko από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η ιστορία του Μαρίτς Κίεκ παρουσιάζει το θάρρος ενός ανθρώπου να επιστρέψει στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη και να υπηρετήσει ως μυστικός πράκτορας.

Παρασκευή 24/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ
Αφιέρωμα στον σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο με ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής με τη παρουσία των σκηνοθετών από τις 12.30 έως τις 19:00

19:00
Τιμητικό αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό με προβολές: “Το όραμα του Θοδωράκη”, κινούμενο σχέδιο και “Κώστας Τσάκωνας: Όλο Γελούσε”, κωμωδία του 2018. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ίδιο και το κοινό.

Σάββατο 25/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ
10:30 – 11:30
BRIDGES Film Industry - Nafplio Meeting - Παρουσίαση έργων σε ανάπτυξη/παραγωγή / Pitching – Projects presentation - Networking

19:00 στο ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ
Τελετή Βραβείων “Χρυσός Πήγασος”
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου. Πιάνο: Σαγκριώτη Δήμητρα. Μπουζούκι: Χρήστος Σέρεσλης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Εταιρεία Πολιτισμού CINE@ART.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι ΕΡΤ, Πρώτο και Δεύτερο Πρόγραμμα και όλα τα portals πολιτιστικού περιεχομένου.
Yποστηρικτές με υπηρεσίες και χορηγίες σε είδος είναι η Πρεσβεία της Αυστρίας, το ξενοδοχείο Ιππολύτη, το εστιατόριo και καφέ 3Sixty, το οινοποιείο Κορωνιώτης, ο κινηματογράφος CINE NAFPLIO, τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών Global Arts, το Αρχείο της ΕΡΤ, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου και το Παγκόσμιο Φόρουμ Κινηματογράφου (World Film Fair) στο Λος Άντζελες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο 20-25 Ιανουαρίου 2020 για πέμπτη χρονιά υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: