Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας: Εγγραφή Μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας η διαδικασία θα υλοποιηθεί αρχικά από κάθε εκπαιδευτικό με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.
Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να αποκτήσουν προσωπικό λογαριασμό στο ΠΣΔ.  
Η δημιουργία του λογαριασμού γίνεται με ευθύνη του κηδεμόνα και απαιτεί ένα δικό του έγκυρο κινητό τηλέφωνο και email. Επιπλέον, τα στοιχεία του μαθητή/τριας πρέπει να αναγράφονται όπως ακριβώς εμφανίζονται στον τελευταίο έλεγχο προόδου του. Στο πεδίο «Σχολείο» πληκτρολογήστε ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ.
Η εγγραφή του/της μαθητή/τριας γίνεται στη σελίδα του ΠΣΔ πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο
Μετά το τέλος της παραπάνω διαδικασίας αποστέλλεται email από το ΠΣΔ με τους κωδικούς εισόδου και χρήσιμες πληροφορίες.
Οι μαθητές/μαθήτριες, για να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων θα πρέπει με την βοήθεια των γονέων/κηδεμόνων  και με τη χρήση των κωδικών εισόδου του ΠΣΔ,  να εισέλθουν στην πλατφόρμα e-me πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο
Είναι απαραίτητο πριν γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια και για την αποφυγή προβλημάτων, να αναγνωστούν οι οδηγίες που υπάρχουν παρακάτω.

Πατήστε εδώ για τις οδηγίες προς κηδεμόνες  βήμα – βήμα για την απόκτηση κωδικών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Πατήστε εδώ για τις οδηγίες  προς κηδεμόνες και μαθητές/τριες για την e-me βήμα – βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: