Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Με άμεσες ενέργειες του διοικητή νοσοκομείου Κορίνθου και του αστυνομικού διευθυντή σε κατ΄ οίκον “καραντίνα”ο νεαρός




Στην προηγούμενη ανάρτησή μας αναφέραμε για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κορινθία εδώ , να ενημερώσουμε πως ο συγκεκριμένος ασθενής ,έφτασε στο νοσοκομείο της Κορίνθου δίχως να εισέλθει στις κτιριακές εκαταστάσεις του νοσοκομείου , ημί μόνο στο προαύλιο χώρο που βρίσκεται το κοντέινερ ελέγχου για τον κορονοϊό .

Μετά την εξακρίβωση του περιστατικού και χωρίς να έρθει σε επαφή με κανέναν από τους επισκεπτες και ασθενείς του νοσοκομείου , παρά μόνο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μεταφέρθηκε αμέσως στη οικία του βρισκόμενος σε καραντίνα. Με εντολή του διοικητη κ. Γ.Καρπούζη βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση , καθώς και αστυνομική επίβλεψη , προκειμένου να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφάλειας όλων των Κορίνθιων πολιτών .
Να ευχαριστήσουμε την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας για την άμεση ενεργοποίηση που είχε, μόλις εμφανίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κορινθία.

Ειδικότερα με το που ενημερώθηκε ο αστυνομικός διευθυντης κ. Χ.Τετράδης , έστειλε αστυνομικούς να επιβλέπουν το σπίτι του 25χρονου νεαρού στο Λουτράκι, ώστε όπως ορίζει και η ισχύουσα νομοθεσία , περι προστασίας απο τον κορονοϊο, να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα έξοδου του νεαρού από την οικία του και εξάπλωσης του ιού…
PROTINEWS
Πρόκειται για έναν 25χρονο φοιτητή από Πειραιά που σπουδάζει στο Λονδίνο. Κατά την επιστροφή του απ΄την Αγγλία, σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν, τέθηκε σε καραντίνα 14ημερών στην οικία του. Ο 25χρονος επέλεξε να θέσει τον εαυτό του σε καραντίνα στο εξοχικό της οικογένειας στο Λουτράκι.
Τις επόμενες μέρες αισθάνθηκε αδιαθεσία, ήπια συμπτώματα, και προσήλθε την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Κορίνθου και συγκεκριμένα σε ένα απ΄τα isobox που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο. Εκεί κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας, οι ειδικοί γιατροί πήραν δείγμα απ΄τον ασθενή και το έστειλαν στο ινστιτούτο για εξέταση. Σήμερα βγήκε το αποτέλεσμα και είναι θετικό.
Ο 25χρονος λόγω των ήπιων συμπτωμάτων που αντιμετωπίζει παραμένει στο σπίτι του σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μέχρι σήμερα.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επισημάνουμε την σπουδαιότητα της ύπαρξης των isobox στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, καθώς κανένα ύποπτο κρούσμα δεν εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου για να μην υπάρχει διασπορά.


Πηγή : sfedona.gr 
Ένας νεαρός άνδρας 25 ετών, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του r, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού που εξετάστηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ο νεαρός, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, ήρθε την Πέμπτη στην Ελλάδα από το Λονδίνο και έκανε το καθιερωμένο test στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, που σε πρώτη φάση βγήκε αρνητικό. Πριν από λίγο, πήγε στο Νοσοκομείο Κορίνθου, συνοδεία συγγενικού του προσώπου, προκειμένου να εξεταστεί, καθώς είχε κάποια συμπτώματα που τα θεώρησε ύποπτα. Εξετάστηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, το test που του έγινε, βγήκε θετικό.
¨Όπως ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις ατόμων που έρχονται από το εξωτερικό, ο 25χρονος ήταν σε αυστηρή καραντίνα και υπό φυσιολογικές συνθήκες, δύσκολα θα έχει έρθει σε επαφή με κάποιον...
Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 25χρονος με το που ήρθε στην Ελλάδα, έφυγε από το σπίτι του στην Αθήνα, καθώς ο πατέρας του ανήκει σε ευπαθή ομάδα και έμενε στο εξοχικό που έχει η οικογένεια στο Λουτράκι, μέχρι να ολοκληρωθεί η περίοδος της υποχρεωτικής καραντίνας.
Ο νεαρός, σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν, έχει ήπια συμπτώματα.
loutraki365.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: