Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ



Την απόλυτη αυτογελοιοποίηση, τον απόλυτο αυτοεξευτελισμό, το απόλυτο βατερλώ, υπέστη χθες στη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για τον απαγχονισμό του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άρη Μαρίνη, ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης.

 
Ένας Κώστας Λογοθέτης, που αν κι έχει προκαλέσει την τεράστια καταστροφή στον τόπο, λόγω έλλειψης στοιχειώδους νου μετά το τέλος της ψηφοφορίας απειλούσε με νέες καρατομήσεις από το συνδυασμό του, πρόσωπα τα οποία δεν συναίνεσαν στην εν ψυχρώ εκτέλεση του απόντος χθες Άρη Μαρίνη.
Αν ο Κώστας Λογοθέτης, σεβόταν στοιχειωδώς την προσωπικότητά(;) του, μετά την αναταραχή που προκάλεσε στο δήμο Λουτρακίου για περισσότερο από δύο μήνες, επειδή υποκίνησε τους συμβούλους του να ζητήσουν την καρατόμηση του Άρη Μαρίνη -δεδομένου ότι ο ίδιος δεν διαθέτει το πολιτικό ανάστημα να το κάνει- φθάνοντας τελικά να υποστεί αυτή την ταπεινωτική γελοιοποίηση και ωστόσο, παρέμεινε αγκαλιά με την καρέκλα του, είναι άξιος της τύχης του, αλλά και όσα έχει να υποστεί από την παρουσία του ο δήμος Λουτρακίου στους δεκατρείς μήνες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του.
Οποιοσδήποτε πολιτικός άνδρας -πλην Κώστα Λογοθέτη φυσικά- που διαθέτει αυτοσεβασμό και διαφυλάττει το κύρος και την αξιοπρέπεια του, αν είχε υποστεί το χθεσινό ρεζίλι, θα έθετε την παραίτησή του στη διάθεση του σώματος.
Όμως, είναι άλλο πράγμα να είσαι άνθρωπος με προσωπικότητα και αυτοσεβασμό και άλλο να είσαι ο Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος και χθες ακόμη προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις ανομίες του και να αποσπάσει τη ψήφο συμβούλων, προκειμένου να επιτύχει να καταδικάσει οριστικά και αμετάκλητα ένα νεαρό σύμβουλο που τώρα προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά του στην τοπική πολιτική κονίστρα και να κριθεί εκ του αποτελέσματος. Αρκεί να αναλογισθεί πόσο ο Κώστας Λογοθέτης παίζει με το κοινό αίσθημα, επιβάλλεται να υπενθυμηθεί που έλεγε προκαιρού για τον Άρη Μαρίνη τα ακόλουθα: «Δίνουμε την ευκαιρία σ’ ένα νέο άνθρωπο»!..
Το θράσος και τα ψέματα του δημάρχου δεν έχουν προηγούμενο, αφού μετά τα όσα συνέβησαν στο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ακόμη και χθες προσπαθούσε να πείσει, νομίζοντας ότι ομιλεί σε ανθρώπους άφρονες ότι δεν συμβαίνει κάτι με τη μελέτη του πανεπιστημίου της Πεσκάρα, καθώς επίσης κι ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τις € 200.000 που προορίζονταν για τη συγκεκριμένη μελέτη. Πόσα ψέματα θέλει ακόμα να μας πει;
Νόμιζε ότι κάνει ντρίμπλες σε ανόητους
Από την Παρασκευή το βράδυ, κυκλοφορούσε έντονα η φημολογία ότι ο Κώστας Λογοθέτης θα προτείνει πρόσωπο από την αντιπολίτευση κι όλοι εστίαζαν στο συνδυασμό του Παύλου Παύλου, λόγω του πολιτικού συνεταιρισμού τους και των πολιτικών συμφωνιών που υπάρχουν….
Το νέο πρόσωπο δεν το γνώριζε ουδείς, ενώ για αποπροσανατολισμό χθες το μεσημέρι, διαρρέετο από την Ιάσωνος το όνομα του δημοσιογράφου - πρώην δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λάμπρου, για τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να συνεπικουρεί και να συνδράμει όταν διαθέτει χρόνο επικοινωνιακά τον Κώστα Λογοθέτη. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λάμπρου είναι στενός φίλος και διαθέτει άριστες φιλικές σχέσεις με τον επικεφαλής της αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλο Παύλου.
Κατά μία πληροφορία, λέγεται ότι ο Κώστας Λογοθέτης επικοινώνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας με τον πολιτικό του συνέταιρο Παύλο Παύλου που τον αιφνιδίασε, ανακοινώνοντάς του την πρόθεσή του να προτείνει ως υποψήφια τη σύμβουλό του και στενή του συνεργάτιδα Εβίτα Κούτμου. Σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες λέγεται ότι ο Παύλος Παύλου παρέμεινε επιφυλακτικός, δεν έδωσε απάντηση, παραπέμποντάς τον την επόμενη ημέρα, προκειμένου να δουν και πώς θα έχει διαμορφωθεί το τοπίο.
Κατά την άποψη του γράφοντος, ο Παύλος Παύλου στο άκουσμα της Εβίτας Κούτμου δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται, αλλά με περισσή ψυχραιμία χειρίσθηκε το θέμα, αντιδρώντας ιδίως έντονα στο μπλέξιμο και στον αποπροσανατολισμό που επεχείρησαν να περάσουν Κώστας Λογοθέτης και Σπύρος Νικολάου.
Ο Παύλος Παύλου πολύ ορθά επεσήμανε στον Κώστα Λογοθέτη ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία «αποκεφαλισμού» του Άρη Μαρίνη, να πραγματοποιηθεί ένα 10λεπτο διάλειμμα προκειμένου να συνεννοηθεί με τη συνεργάτιδά του, αν θα δεχθεί την υποψηφιότητά της, ξεκαθαρίζοντάς του ευθέως ότι η ψήφος του συνδυασμού είναι λευκό.
Η απόπειρα «πολιτικής λαμογιάς» με τη ψηφοφορία
Παρά το γεγονός ότι η ημερήσια διάταξη προέβλεπε την καρατόμηση του Άρη Μαρίνη, ο Κώστας Λογοθέτης αποπειράθηκε με μία ψηφοφορία για να εγκλωβίσει και να καταλάβει εξ απήνης τον Παύλο Παύλου, ταυτόχρονα να υπερψηφίζεται και το πρόσωπο της Εβίτας Κούτμου. Αυτό απετράπη και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Νικολάου, ο οποίος αποπειράθηκε να αντιστρέψει τη ψηφοφορία, προτείνοντας δι’ ανατάσεως να καταψηφισθεί η κατ’ ουσίαν φασιστική πρόταση του δημάρχου. Νέες αντιδράσεις, με συνέπεια ο δήθεν δημοκράτης πρόεδρος να αναγκασθεί εκ των πραγμάτων να διεξάγει τη ψηφοφορία σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.
Η ψηφοφορία διεξήχθη και το ρεζίλι ή πιο ορθά σημειώθηκε άλλο ένα ρεζίλι κι εξευτελισμός για τον Κώστα λογοθέτη, αλλά ευτυχώς αυτή τη φορά δεν το πήρε πρέφα ολόκληρη η Ελλάδα.
Αξίζει να αναφερθούν ποιοι συντάχθηκαν με τη φασιστική προτροπή του δημάρχου και υπερψήφισαν την πρόταση: Σπύρος Νικολάου, Γιώργος Γλυκοφρύδης, Δημήτρης Δέδες, Θανάσης Μουζάκης, Γιώργος Δέδες, Γιάννης Κακούρος, Κώστας Δόσχορης, Μαρία Στάμου, Σταυρούλα Λέζου και δυστυχώς ο Νίκος Λόης.
Όλους αυτούς η τοπική κοινωνία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, στις 24 Μαΐου του 2014, θα πρέπει να τους ανταμείψει μ’ αυτό που τους αξίζει, δεδομένου ότι η λουτρακιώτικη κοινωνία διακρίνεται για τη δημοκρατική συμπεριφορά της και καταδικάζει κάθε τι φασιστικό!
 Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: