Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;




  ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ; 

 Έχουμε και στο παρελθόν ασχοληθεί με συνεχή δημοσιεύματα, αλλά και με εκπομπές από ΤV και ραδιόφωνο για τις επιπτώσεις και το αδιέξοδο που οδηγείται η ελληνική γεωργία με την επικράτηση των μεταλλαγμένων φυτών και σπόρων και την απόλυτη θανατερή εξάρτηση των αγροτών μας.
Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να θυμηθούμε κάποια πράγματα γιατί όπως λέει ο ποιητής «εάν η λήθη είναι αρετή, η μνήμη είναι πάντα χρέος». Να δούμε δηλαδή που οδηγείται η αγροτική πολιτική. Πρέπει εξαρχής να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η επιστημονική κοινότητα είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα. Το ένα στρατόπεδο είναι αυτοί που χρηματίζονται πλουσιοπάροχα και παρουσιάζουν επιστημονικές μελέτες που «βολεύουν» τις εταιρείες και το άλλο είναι αυτοί οι επιστήμονες που είναι καθαροί και αφιερωμένοι στην επιστήμη τους. Αυτό ας το έχουμε υπόψη μας.
Γεγονός είναι λοιπόν ότι οι μεγάλες εταιρείες (ΜΟΝSADO, ΝΟVATRIS κ.λ.π.) διαθέτοντας τεράστια ποσά εξαγοράζουν παράλληλα πολιτικά στελέχη προκειμένου να περάσουν τις δικές τους πολιτικές. Έχουμε άπειρα παραδείγματα εξαγοράς πολιτικών στελεχών στην Ελλάδα (εκκρεμούν υποθέσεις σε δικαστήρια) που εισήγαγαν μεταλλαγμένους σπόρους και φυτά ως συμβατικά επειδή απαγορεύεται η εισαγωγή μεταλλαγμένων και το χειρότερο ότι οι εταιρείες αυτές υποχρεώνουν τους αγρότες να υπογράψουν συμβάσεις για να εξασφαλίσουν τον σπόρο της επόμενης χρονιάς!
Τα ράφια των super marker έχουν γεμίσει μεταλλαγμένα προϊόντα. Οι εταιρείες αυτές ισχυρίζονται ότι α) εξασφαλίζουν καθαρό προϊόν (χωρίς γεωργικά φάρμακα) και β) ότι θα λύσουν το παγκόσμιο διατροφικό πρόβλημα.
Για να δούμε όμως τι ακριβώς ισχυρίζεται η άλλη πλευρά:
Σε ότι αφορά το καθαρό προϊόν, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι: στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι π.χ. τοποθετούν στο DΝΑ του το επικίνδυνο
γεωργικό φάρμακο RAOUDER (που αποτελεί πατέντα της ΜΟΝSADO) και όταν φυτρώσει ο σπόρος ραντίζεται η καλλιέργεια με το ίδιο φάρμακο προκειμένου να καταστραφούν τα ζιζάνια. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν είναι καθαρό λοιπόν το προϊόν αλλά είναι και ιδιαίτερα βεβαρημένο.
Στην Αμερική όπως ο ίδιος ο Υπουργός κος Τσαυτάρης έχει ομολογήσει σε επιστημονικό συνέδριο έχουμε θανάτους από τα μεταλλαγμένα ενώ ταυτόχρονα προκαλούν αλλεργίες.
Επίσης προκαλούν επιμολύνσεις στις παρακείμενες καλλιέργειες και στα χορτάρια τα οποία γιγαντώνονται. Αν δε κάποιος καλλιεργεί βιολογικά με τις επιμολύνσεις είναι πολύ πιθανό να χάσει τη σοδειά του.
Δεν παραβλέπουμε παράλληλα την καταστροφή - αποδάσωση του μεγαλύτερου πνεύμονα οξυγόνου στη Γη, του δάσους του Αμαζονίου, προκειμένουν να καλλιεργηθεί η μεταλλαγμένη σόγια σε εκατομμύρια στρέμματα!
Σε ότι αφορά ότι θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας και αυτό είναι ψευδές. Διότι ναι μεν έχουν μεγάλη απόδοση στην παραγωγή, αλλά είναι γνωστό σε Αφρικανικές χώρες που υπάρχει επισιτιστικό πρόβλημα, αρνήθηκαν να εισάγουν μεταλλαγμένα φορτία. Φίλοι αγρότες οργανωθείτε, αντιδράστε, αντισταθείτε αν θέλετε να επιβιώσετε.
Υπάρχουν ερωτήματα της κοινωνίας και πρέπει να δοθούν καθαρές απαντήσεις.
Γιατί οι οργανισμοί παραδοσιακών φυτών και
σπόρων έκλεισαν;
           Γιατί έκλεισαν και την Τράπεζα των συμβατικών
σπόρων που υπαγόταν στο Υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης τροφίμων; Και τέλος η τοποθέτηση
ενός    κορυφαίου    επιστήμονα    καθηγητή    της
γενετικής επικεφαλής του αρμόδιου Υπουργείου
μήπως      εξυπηρετεί      σχέδια      αυτών      των
πολυεθνικών    εταιρειών    που    ελέγχουν    την
παγκόσμια παραγωγή των μεταλλαγμένων;
                               
                                  ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Βασίλης  Κελλάρης
  Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια: