Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΔΥΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ Η ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ


Την ώρα που η Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. οφείλει περίπου € 10.000.000 -τόκους συν κεφάλαιο- στη Λουτράκι Α.Ε. σύμφωνα πάντοτε με τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, καθώς επίσης και την κατασκευή του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου, την ίδια ώρα οι ταγοί του τόπου κλείνουν αυτιά και μάτια κι όλα δείχνουν -με πρόσχημα την αποφυγή των πλειστηριασμών την προσεχή Τετάρτη 24 Απριλίου από την Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.- ότι σπεύδουν να την παραδώσουν σαν «υποθήκη» στην αγκαλιά της συνκοινοπρακτούσης εταιρείας στην Club Hotel Casino Loutraki (CHCL).
 
Στην εκτίμηση αυτοί καταλήγουν πρώην θεσμικοί παράγοντες και πρώην κορυφαίοι δημοτικοί παράγοντες που ανέλυσαν τα όσα συνέβησαν και διημείφθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., όπου παρέστη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε. Γιώργος Βλάχος, για τον οποίο προτεραιότητα και τι πιο ουσιαστικό είναι η έναρξη είσπραξης των απαιτήσεών του, όπως άλλωστε χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία στην επιστολή της - τελεσίγραφο.
Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση δεν ελήφθη καμία απολύτως απόφαση, έγινε  μια απλή συζήτηση, ο Γιώργος Βλάχος ήταν διαλλακτικός, οι πολιτικοί συνέταιροι Κώστας Λογοθέτης και Παύλος Παύλου πολύ περισσότερο ο πρώτος και λιγότερο ο δεύτερος, έστησαν τον τέως δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη στα έντεκα μέτρα και τον πυροβολούσαν, ως τον κατ’ εξοχήν υπεύθυνο. Ο δε Κώστας Λογοθέτης, εντελώς απροκάλυπτα ισχυρίσθηκε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους συνεταίρους, εννοώντας δια του μυστικοσυμβούλου του Γιώργου Γιαννιτσόπουλου την επαφή με την CHCL.
Το πολιτικό ντουέτο του δήμου Λουτρακίου, αφού κέρδισε τις κατ’ αρχήν εντυπώσεις της συνεδρίασης, ωστόσο, δεν συνέβαλε να υπάρξει απόφαση, αλλά ζητήθηκε πίστωση χρόνου να εξετάσουν το θέμα με τους νομικούς τους -λες και δεν γνώριζαν το περιεχόμενο της επιστολής από τις 10 Απριλίου, αλλά σπρώχνεται ο χρόνος προς το τέλος του μήνα για λήψη δυσβάσταχτων αποφάσεων- προκειμένου να επανέλθουν με τις προτάσεις τους για να μπορέσει νε εξευρεθεί η κοινή συνισταμένη και να υπογραφεί ένα βιώσιμο ιδιωτικό συμφωνητικό.
Ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου για να τηρηθούν οι όροι των απαιτήσεων της εργολήπτριας εταιρείας -έτσι όπως έχει καταντήσει το Λουτράκι ο Κώστας Λογοθέτης και σιωπά ο πολιτικός του συνέταιρος Παύλος Παύλου με γνώμονα τη συνεργασία ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών του 2014- αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει με τις δικές της δυνατότητες μόνον η CHL S.A.
Έτσι, ο Κώστας Λογοθέτης προσφεύγοντας για βοήθεια στην CHL, εκτιμάται ότι είναι σαν να λέει εγώ έκανα τη δουλειά μου, τη βούλιαξα της Λουτράκι Α.Ε. και τώρα σας την παραδίδω, ενώ οι πρώην θεσμικοί παράγοντες και πρώην κορυφαίοι δημοτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι το ίδιο θα πράξει πιο συγκαλυμμένα ο Παύλος Παύλου, κλείνοντας το μάτι του στο φίλο του -όπως ισχυρίζεται- Νικόλαο Δαούλη Ρεμαντά διαχειριστή της CHCL, προκειμένου να απολάβει της εύνοιας της CHCL ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών. Όλοι θυμούνται ότι η εμπλοκή της CHCL στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν προκλητική, μετακινώντας υποψηφίους. ΄΄Οσον αφορά την προσεχή εκλογική αναμέτρηση, ως γνωστόν, ο γιατρός Δημήτρης Πρωτονοτάριος, ήδη είχε πάρει την εντολή ως δείγμα καλής θέλησης και με ανακοίνωσή του έχει προσχωρήσει στο συνδυασμό του Παύλου Παύλου.
Το δήθεν «σωσίβιο» θα ισοδυναμεί με ξεπούλημα
Σε κανέναν δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής του ότι η CHCL οφείλει στο δήμο Λουτρακίου την κατασκευή του Τουριστικού Λιμένα περίπου 500 θέσεων, καθώς επίσης και τα περίπου € 10.000.000 που προκύπτουν από τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα για τα έτη 1995 - 2010. Εκ των οποίων, για τα πρώτα δώδεκα χρόνια ως γνωστόν δήμαρχος ήταν ο Παύλος Παύλου και τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Γιώργος Γκιώνης.
Την ώρα που οι Κώστας Λογοθέτης και Παύλος Παύλου θα έχουν συμβάλλει να επιλεγεί ως σωτήρ η CHCL, στην ουσία να παραδοθεί η Λουτράκι Α.Ε., εκεί θα τους περιμένει με ανοικτές αγκάλες ο Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς που θα τους δώσει το τυράκι, αλλά ταυτόχρονα θα έχει κλείσει και η πόρτα της φάκας.
Κατ’ αρχήν αυτό που θα απαιτήσει ο διαχειριστής της CHCL εκτιμάται από τους προαναφερόμενους παράγοντες ότι θα είναι:
Η παύση των οποιοδήποτε αξιώσεων που ανακύπτουν από τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα.
- Η οριστική και αμετάκλητη παύση διεκδίκησης κατασκευής της μαρίνας Λουτρακίου.
- Η μετατροπή της κοινοπραξίας CHCL σε ανώνυμη εταιρεία.
- Η ανάληψη λειτουργίας του Loutraki Thermal Spa με την ταυτόχρονη εξόφληση της εργολήπτριας εταιρείας.
Αν η Διεθνής της Τοκογλυφίας φόρεσε στην Ελλάδα τρία μνημόνια, ένας τέτοιος συμβιβασμός μετατρέπει αυτόματα το Λουτράκι σε αποικία των ιδιοκτητών της CHL S.A., όταν η απαίτηση του εργολάβου είναι μόλις € 5.000.000!
Πρόκειται στην ουσία για πραγματικό ξεπούλημα του τόπου. Γιατί αν δοθεί κάτι ως αντάλλαγμα πρέπει να είναι ισοδύναμο των € 5.000.000 συν τόκους της απαίτησης της Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.
Η πατριωτική πρόταση που διασφαλίζει τον τόπο
Επειδή ο γράφων είναι «ξένος» όπως τον αποκαλούν αυτοί οι γηγενείς δήθεν πατριώτες, που έχουν καταντήσει τον τόπο εδώ που έχει φθάσει σήμερα, γιατί μόνον έτσι μπορούν να επιπλεύσουν:
- Ο Κώστας Λογοθέτης προ δύο εβδομάδων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με το ηθοποιίστικο υφάκι του ισχυριζόταν: Αφού δεν είναι δημότης πώς μιλάει; Αποκρύπτοντας από το σώμα την προεκλογική συνεργασία του 2010 ή το «Πάνο έλα να τ’ αλλάξουμε όλα»!
- Ο Παύλος Παύλου τη μία φορά αποκάλεσε το γράφοντα αυτός ο κύριος και την άλλη, μας παριστάνει τον εισαγγελέα; Φυσικά και ο Παύλος Παύλου παραλείποντας να αναφέρει στο σώμα ότι επεδίωκε την προεκλογική συνεργασία το 2010.
Κώστας Λογοθέτης και Παύλος Παύλου ενοχλούνται από τις αποκαλύψεις των γεγονότων που είχαν μάθει να τα χώνουν κάτω από το χαλί και να αφήνουν την τοπική κοινωνία στον ύπνο του δικαίου.
Εν αντιθέσει με τους δύο και τον προβλεπόμενο τρόπο που θα κινηθούν, το loutraki-press έχει πρόταση, την απευθύνει δημόσια για να μπορεί να αξιολογήσει και η τοπική κοινωνία τι πραγματικά συμβαίνει στον τόπο και κυρίαρχα να μην υποδουλωθεί η πόλη στους μεγαλομετόχους… της κοινοπραξίας CHCL.
1 Εκκίνηση άμεσων διαπραγματεύσεων με την CHL S.A. επί των απαιτήσεων που προβλέπει η Γνωμοδότηση Τσοβόλα. Ταυτόχρονα, ελεγκτές της Λουτράκι Α.Ε. προχωρούν σε εξονυχιστικό έλεγχο για να επέλθει συμφωνία για το τελικό τίμημα με διακανονισμό καταβολής του σε μηνιαίες δόσεις, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις της Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.
2 Σε περίπτωση άρνησης συμβιβασμού της CHL S.A. Εξεύρεση πραγματικών δικηγόρων που θα υπερασπισθούν τα συμφέροντα της Λουτράκι Α.Ε. - ακόμη κι αυτών που είχαν συντάξει τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, σε συνεργασία με οικονομικούς ελεγκτές. Στη συνέχεια άμεση κατάθεση προσωποποιημένων μηνύσεων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση και αγωγής κατά της CHL S.A.
Παράλληλα, εκχωρείται για δέκα χρόνια το Loutraki Thermal Spa στην εργολήπτρια εταιρεία, μέχρι να τελεσιδικήσει η δικαστική αντιπαράθεση με την CHL S.A., ενώ συμφωνείται και κάποιο μικρότερο τίμημα που θα μπορεί να είναι ανεκτό και να εξυπηρετείται από τη Λουτράκι Α.Ε.
Μόνον έτσι ο δήμος Λουτρακίου θα παραμείνει ανεξάρτητος και κυρίαρχος στην επικράτειά του, άλλως, οι επόμενες δημοτικές αρχές, άσχετα αν «εκλέγονται δημοκρατικά», κατ’ ουσίαν θα είναι οι υπηρέτες του εκάστοτε προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της ανώνυμης πλέον CHCL.
 Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: