Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, ΕΓΕΙΡΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…


Του Πάνου Ηλιακόπουλου

 
Ο λύκος κι αν εγέρασε το τρίχωμά του άλλαξε λέει ο θυμόσοφος λαός μας και η λαϊκή σοφία είναι αυτή που δεν διαψεύδεται όσοι αιώνες κι αν περάσουν.
Πριν περίπου ένα χρόνο η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου, βρεθήκαμε σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου για να ζητήσουμε εφαρμογή των αποφάσεων του δημοτικού μας συμβουλίου, για το έργο που θα φέρει και θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον τόπο μας.
Ειρήσθω εν παρόδω στην εν λόγω συνεδρίαση είχε βρεθεί ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης όχι για να υποστηρίξει την κοινωνία που τον είχε επιλέξει ως πρώτο πολίτη της, αλλά συγκεκριμένα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα!
Την περίοδο εκείνη, η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Προαστιακό είχε πληροφορηθεί ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης λόγω των προσωπικών του σχέσεων με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο είχαν πάρει το έργο από την αρμόδια να το κατασκευάσει ΕΡΓΟΣΕ και το είχαν μεταφέρει στον ΟΣΕ. Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Προαστιακό Δημήτρης Καραπατάς, μέσα από την μετακίνηση αυτή είχε προβλέψει ότι σκοπιμότητά της ήταν να εκτροχιάσουν με προσκόμματα το έργο και είχε αναφερθεί στην επιλογή συγκεκριμένου προσώπου. Τον διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΣΕ Γρηγόρη Σαμπατακάκη. Μεθόδευση που ανέφερε στην παρέμβασή του στο περιφερειακό συμβούλιο, καταγγέλλοντας τον Πέτρο Τατούλη.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποτιμώντας τη νοημοσύνη των παρισταμένων προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά εις μάτην, δεδομένου ότι το έκανε άκομψα και προκλητικά και ήταν αντιληπτό ακόμα και από «ιθαγενείς», όπως μας είχε θεωρήσει… Ένα χρόνο μετά ο Δημήτρης Καραπατάς επιβεβαιώνεται για τις ανησυχίες του μέχρι κεραίας, με αφορμή την άρνηση του Γρηγόρη Σαμπατακάκη να αποστείλει στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου την ολοκληρωμένη μελέτη του έργου. Φυσικά, για να κερδηθεί χρόνος, από τον ΟΣΕ επικαλούνται γελοία μέχρι λιποθυμίας επιχειρήματα, με συνέπεια το γεγονός αυτό να υποψιάζει τον Δημήτρη Καραπατά ότι δεν είναι όλα καλώς καμωμένα!
Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Προαστιακό εκτιμά ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα και πιο συγκεκριμένα η μελέτη δεν είναι άρτια ως προς το σκέλος κατάληξης της παρακαμπτήριας γραμμής Ισθμός - Λουτράκι. Σύμφωνα με τις επιφυλάξεις και φόβους του Δημήτρη Καραπατά, υπάρχει συνέργεια και από το Λουτράκι η γραμμή να καταλήγει στην Παπανικολάου και να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον το casino Λουτρακίου. Μια προοπτική που είναι σε βάρος της προοπτικής των συμφερόντων της πόλης του Λουτρακίου, αλλά αντίκειται και των συμφερόντων του ΟΣΕ, κάτι που αποτελεί απιστία προς τον οργανισμό, με την προϋπόθεση φόβοι και επιφυλάξεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν είναι αποτέλεσμα της κάκιστης εμπειρίας που έχει συσσωρευθεί επί τόσα έτη, εξαιτίας όλων αυτών που επιβουλεύονται για ιδιοτελείς σκοπιμότητες τον εκτροχιασμό προς το Λουτράκι του πλέον σύγχρονου μεταφορικού μέσου παγκοσμίως.
Στο πλαίσιο αυτό, με την κατάθεση των ψηφοδελτίων και την επίσημη γνώση των υποψηφίων για την περιφέρεια Πελοποννήσου, το loutraki-press θα γνωστοποιήσει προς τους φίλους του για να μην τους ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές τους ίδιους και τους συνδυασμούς τους, τους νυν περιφερειακούς συμβούλους που πριν ένα χρόνο δεν σεβάσθηκαν δύο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου και εκτροχίασαν την προοπτική έλευσης του έργου στο Λουτράκι.
Τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να εισπράττουν και να πληρώνουν για το κόστος των πράξεών τους κι αυτό στο Λουτράκι θα γίνει!
Αξίζει να αναφερθεί ότι όσες φορές κατά το παρελθόν ο Δημήτρης Καραπατάς είχε ζητήσει από το «βετεράνο»(!) δήμαρχο Παύλο Παύλου να παρέμβει για το συγκεκριμένο θέμα στον Πέτρο Τατούλη, αυτός το είχε αρνηθεί λέγοντας «Μην με βάζεις σε αντιπαράθεση με τον περιφερειάρχη». Από τους ταγούς του δήμου Λουτρακίου κανείς δεν έχει κινηθεί θεσμικά για τη διεκδίκηση ενός τόσο μεγάλου και ουσιαστικού έργου υποδομής για την πόλη του Λουτρακίου, που θα δώσει πνοή στον τόπο. Εξαίρεση, έχει αποτελέσει ο τέως δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης που απέστειλε επιστολή στον Πέτρο Τατούλη και του ζητούσε να προωθήσει το έργο σύμφωνα και με τις δύο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Φυσικά, για τον «υπηρεσιακό» δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη ούτε λόγος, λόγω του πολυσύνθετου εμπαιγμού του.
Αυτά για την ιστορία, επειδή έρχονται εκλογές και να γνωρίζει ο καθένας και παρασκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: