Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ποιές πολιτικές θα ακολουθήσουν, εάν εκλεγούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Λουτρακίου Περαχώρσς Αγ. Θεοδώρων



ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φίλες και Φίλοι,


     Ικανοποίηση μας προκάλεσε η ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής και η υιοθέτηση της πρότασης και της πρόθεσης μας, για τη διεξαγωγή της δημόσιας συζήτησης (debate), μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων. Πρόταση που έχουμε δημοσιεύσει από την τελευταία συνάντηση του «Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας» στις 6/4/2014, με τις ανακοινώσεις μας στις 28 και 30 Απριλίου και με την αποστολή e-mail σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς στις 28 του ιδίου μήνα.
     Επίσης, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η θετική ανταπόκριση των περισσότερων δημοτικών συνδυασμών και η θέληση τους να συμμετάσχουν στον διάλογο και να τοποθετηθούν δημόσια, σχετικά με το πρόγραμμα και τις προτάσεις τους.
     Έχουμε τονίσει επανειλημμένως, ότι είναι απαραίτητο τώρα να μεταφερθεί το κυρίως θέμα της προεκλογικής συζήτησης, από την ανάδειξη των υποψηφίων Δημάρχων και τη μεταγραφολογία ή την εύρεση νέων Δημοτικών Συμβούλων, στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Συνεπώς, η πραγματοποίηση του παραπάνω διαλόγου είναι υψίστης σημασίας για τους δημότες, ώστε να επιλέξουν τον καταλληλότερο για να διαχειριστεί τον Δήμο την επόμενη πενταετία.
     Πιστεύουμε ότι οι όροι διεξαγωγής του διαλόγου, θα τεθούν με μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών και την προάσπιση του πολιτικού πολιτισμού. Τονίζουμε όμως, ότι το αναπόσπαστο κομμάτι της συζήτησης (debate), που θα διασφαλίσει στην πράξη την αξιοπιστία της, είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών με τη μορφή ερωτήσεων, όπως και οι αυθόρμητες απαντήσεις των υποψηφίων.
     Για τον λόγο αυτό, ζητάμε τη δυνατότητα να υποβάλλουμε δέκα (10) ερωτήσεις προς τους υποψήφιους, κατά τη διάρκεια του διαλόγου (debate), σχετικά με τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν, εάν εκλεγούν.
     Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη καταθέσει σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς, τις θέσεις και τις προτάσεις που προέκυψαν από τη μαζική συμμετοχή των δημοτών στον «Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας». Είναι αυτονόητο ότι αναμένουμε επίσημες τοποθετήσεις σε αυτές.
  


Οι Διοργανωτές των Συναντήσεων:
Ζαχαρίας Αγγιστριώτης                                                                               
Παναγιώτης Αντώνακας
Έλενα Βακουφτσή
Μηνάς Γκίκας-
Θάνος Θεοχάρης
Φαίη Θυμή
Ιωάννης Καπνιστής
Δημήτρης Θυμής
Βασίλης Κατσαμάκης
Χαράλαμπος Μαρινάκης
Δημήτρης Μπίμπος
Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: