Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η Τουριστική Προβολή του Δήμου μας κινήθηκε σε παράλληλους δρόμους με τον κ. Λογοθέτη οπότε ήταν φυσικό να μην συναντηθούν ποτέ.







 
Η Τουριστική Προβολή του Δήμου μας κινήθηκε σε παράλληλους δρόμους με τον κ. Λογοθέτη οπότε ήταν φυσικό να μην συναντηθούν ποτέ.


 Για αυτό το λόγο θεώρησε μάλλον καλό ο κ. Λογοθέτης να μην προχωρήσει ούτε και στην δημοπράτηση ενταγμένης πράξης στο ΕΣΠΑ, σχετική με την Τουριστική προβολή του Τόπου μας. Αυτή είχε υποβληθεί για χρηματοδότηση επι Δημοτικής Αρχής Γκιώνη, τον Σεπτέμβριο του 2010, στο Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ. Η πράξη είναι: << Ψηφιακές Υπηρεσίες για πολιτιστικούς Τόπους-Δρώμενα στο Δήμο>>, η οποία και εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2011, με προϋπολογισμό 143.600 €.
Η πράξη αφορά την δημιουργία, εγκατάσταση και λειτουργία ενός πληροφοριακού συστήματος με σκοπό την ανάδειξη/προβολή πολιτιστικού περιεχομένου, μέσω παροχής αμφίδρομων ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες-επισκέπτες του Δήμου μας.
Μέσω του συγκεκριμένου Έργου θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου Υπηρεσιών στους Πολίτες, όπως:

Α. Ανάδειξη και Προβολή των περιοχών με πολιτιστικό περιεχόμενο
Β. Άμεση παρουσίαση των χώρων χάρη στην εμφάνιση των πληροφοριών σε ηλεκτρονικό χάρτη με απλό και κατανοητό τρόπο.

Επιπλέον θα παρέχονται οι ακόλουθες δυνατότητες:
- Αξιοποίηση των δυνατοτήτων για δραστηριότητες και δρώμενα που προσφέρει γενικότερα ο δήμος μας (π.χ. πάρκα, εκδηλώσεις), χάρη στην αναλυτική ενημέρωση
- Άμεση και ελκυστική παρουσίαση των χώρων

Μερικά από τα αναμενόμενα οφέλη, αφορούν:

• Την ανάδειξη και προβολή περιοχών πολιτιστικού ενδιαφέροντος
• Εύκολη και γρήγορη αναζήτηση σε ψηφιακό χάρτη, απ’ όπου θα γίνεται παρουσίαση και θα δίνονται πληροφορίες για τον εκάστοτε χώρο/δρώμενο
• Άμεση ενημέρωση του κοινού για χώρους/δρώμενα του δήμου μας
• Αξιοποίηση των δυνατοτήτων για δραστηριότητες που προσφέρει γενικότερα η περιοχή (λ.χ. πάρκα, χώροι αθλητισμού, πεζοπορία, κ.λπ.) με αναλυτική ενημέρωση
• Συμμετοχή των πολιτών με διαδραστικό τρόπο στο σύστημα που θα δημιουργήσουμε
• Αύξηση της επισκεψειμότητας σε χώρους/δρώμενα, αφού θα δίνεται η δυνατότητα το κοινό να περιηγηθεί εικονικά στους χώρους, κάτι το οποίο θα ελκύει τους πολίτες/τουρίστες μας ώστε να τα επισκεφθούν.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ στις 8/5/2013 γνωμοδότησε αρνητικά για τα τεύχη Δημοπράτησης . Η αρνητική γνωμοδότηση ήταν για 7 Δήμους, ενώ υπήρχε και σύμφωνη γνώμη για 32 Δήμους.
Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Διαχείρισης θα πρέπει να επανυποβληθούν τα τεύχη Δημοπράτησης το συντομότερο δυνατόν. Μάλιστα η Διαχειριστική Αρχή της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ είχε επιστήσει, από τις 8/5/2013, την προσοχή και την εγρήγορση των δικαιούχων, οι οποίοι δεν έχουν προβεί ακόμη στην δημοσίευση των διαγωνισμών των δημόσιων συμβάσεων των πράξεων τους.

Οι Δήμοι Κορινθίων και Ξυλοκάστρου έχουν και αυτοί εγκεκριμένες ανάλογες προτάσεις σαν και την δικιά μας. Στο τέλος του 2013 τα Δημοτικά τους Συμβούλια έχουν εγκρίνει και τις σχετικές προμήθειες, όπως αυτές απορρέουν από τα ενταγμένα έργα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του Δήμου Κορινθίων είχε αρνητική γνωμοδότηση, όπως και η δική μας, σύμφωνα με την ανακοίνωση στις 8/5/2013. Όμως παρότι φαίνεται στο Δήμο Κορινθίων δουλεύουν με υπευθυνότητα, την επανυπέβαλλαν και τελικά εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης.

Τέλος είναι γνωστό ότι μπορεί ο κ. Λογοθέτης να μην έκανε και πολλά για την Τουριστική προβολή του Δήμου μας, αλλά σίγουρα αγαπά τις Απευθείας Αναθέσεις. Έτσι λοιπόν έκανε ακόμη μία απευθείας Ανάθεση (!) 15.000 €, (04-10-2013/αρ.πρωτ.26526), για δράσεις Τουριστικής προβολής του Δήμου μας. Δράσεις ανάλογες με αυτές που προβλέπονται μέσα από την υλοποίηση της ενταγμένης πράξης στο ΕΣΠΑ. Μάλιστα υπήρχε και η δέσμευση από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή να παρουσιαστούν αυτές οι δράσεις στο Δημοτικό μας Συμβούλιο στα τέλη του 2013….
Φυσικά μάταια περιμένουμε να τις δούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: