Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΝΑΒΙΩΣΑΝ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ...ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! (3oVIDEO)Σπύρος Θώδης-Παναγιώτης Παπαδημητρίου -
  - Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγος
- 33ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής
- Θεσσαλονίκη, 24 Μαρτίου 2015

Δήλωση κ. Δημήτρη Βασιλείου-νευροχειρουργού για τη συμμετοχή της Περαχώρας και του Πολιτιστικού της Συλλόγου στο Φεστιβάλ:
«Όταν ενημερώθηκα για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη ένιωσα πως ήταν μια ευκαιρία να δω τι γίνεται στην Περαχώρα αν και είχα μια ιδέα. Να δω τι θα έβγαινε τελικά μακριά από το χωριό μας. Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν μια πάρα πολύ συγκινητική παράσταση ή τελετή, αν θέλει κάποιος να την πει, που μου έδωσε την ευκαιρία να κλάψω με λυγμούς και δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Η συγκίνηση που μου πρόσφερε εμένα προσωπικά αυτή η παράσταση ήταν εξαιρετική, πάρα πολύ μεγάλη. Ευχαριστώ λοιπόν τα παιδιά, πρώτα από όλα και τους διοργανωτές μετά. Επίσης αυτή η εκδρομή ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να έλθω σε επαφή με ανθρώπους που ήξερα σαν συγχωριανούς μου, που για τρεις μέρες τους γνώρισα κάπως διαφορετικά. Είναι όλοι τους αξιόλογοι άνθρωποι τελικά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Βέβαια τα νέα παιδιά, τα οποία είναι άγνωστα σε μένα, είναι άξια συγχαρητηρίων που μπορούν και συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Μακάρι αυτό το πράγμα να προχωρήσει και να αυξηθούν οι συμμετοχές στο χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας και να ευοδωθούν επιτέλους κάποια πράγματα που είναι στη μέση, όπως η καταγραφή των παραδοσιακών τραγουδιών από μεγάλους ανθρώπους. Κι αυτό μονάχα, αν τα καταφέρουμε, θα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το Σύλλογο και τότε θα αξίζει πραγματικά να λέγεται Πολιτιστικός Σύλλογος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: