Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

1η Μαΐου ημέρα αγώνων και διεκδίκησης.



Η Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει διαχρονικά τα οράματα για ισονομία, ισοπολιτεία, Δημοκρατία, ενίσχυση του κοινωνικού Κράτους, εύρυθμη λειτουργία της αγοράς εργασίας, καταδικάζοντας τον αυταρχισμό, τον ολοκληρωτισμό και την στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων από την εργοδοσία.


Πέρασαν 129 χρόνια, από την πρώτη κινητοποίηση των εργατών του Σικάγο, και πραγματικά είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε.

Η αρχή ήταν η μεγάλη απεργία των εργατών του Σικάγου  την Πρωτομαγιά του 1886 που διεκδικούσαν 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας  και είχαν ως κεντρικό σύνθημα Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο.

Στην Ελλάδα  η πρώτη διαδήλωση για την  Εργατικής Πρωτομαγιά έγινε το 1892 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2015 βρίσκει τη χώρα μας, να αγωνίζεται σθεναρά για να αντιμετωπίσει τη κρίση χρέους και τη μνημονιακή θύελλα 5 χρόνων λιτότητας που προκάλεσε περιορισμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την  μείωση των εισοδημάτων, την  συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών,  την δραματική αύξηση της ανεργίας με πάνω από 1.500.000 ανέργους,  την επιβολή δυσβάστακτων φόρων,  την μείωση κατά 25 % του Α.Ε.Π, την υπέρογκη αύξηση του Δημοσίου χρέους,  το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την  κατάρρευ ση του Δημοσίου συστήματος υγείας και του κοινωνικού Κράτους. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει αναγκαστεί να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αποφασισμένοι βάζοντας στην άκρη ότι τους χωρίζει, είναι έτοιμοι και πάλι να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια, έχοντας ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τον τερματισμό της λεηλασίας του τόπου, από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και από τους διεθνείς τοκογλύφους που μέσω του δανεισμού της χώρας προσπαθούν να επιβάλλουν έναν οικονομικό κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιδείξει πνεύμα ρεαλισμού, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σταματώντας τους εκβιασμούς, τις ασφυκτικές πιέσεις, για νέα μέτρα που και πάλι θα οδηγήσουν σε μια παράλογη λιτότητα, η όποια θα φέρει για άλλη μια φορά αποσταθεροποιήση στον τόπο. Οι εργαζόμενοι με θάρρος δυναμώνουν τον αγώνα τους ενάντια σε εκείνους που επιβουλεύονται τη λαϊκή κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας και υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα. H Εργατική Πρωτομαγιά δικαιούται να είναι ημέρα αγώνα για τα συμφέροντα τον εργαζομένων, ημέρα υπεράσπισης του Κοινωνικού Κράτους, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της επαναφοράς του κατωτάτου μισθού, των νέων θέσεων εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων, της κατάργησης του Ν. 4177/13, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας, και τέλος πρέπει να είναι ημέρα αντίστασης στον εργασιακό μεσαίωνα που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έφεραν στην χώρα. Η Εργατική Πρωτομαγιά οφείλει και πρέπει να είναι εφαλτήριο αγώνων για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων γιατί η εργασία είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων


Νίκος Ντίνος Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Ανεξάρτητων Ελλήνων. Γραμματέας Περιφερειακών Οργανώσεων Κινητοποίησης και Ετεροδημοτών.



Marinis Realestate  and  Trading
28 oktobriou 10 Loutraki  Greece
tel.
+302744067711 fax+302744063958
mob .6946950815

Δεν υπάρχουν σχόλια: