Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Άγιοι Θεόδωροι Βιολογικός Καθαρισμός-Καταβόθρα εκατομμυρίων χωρίς μέλλον




Καταβόθρα εκατομμυρίων Ευρώ χωρίς να λειτουργεί ή να προβλέπεται να λειτουργήσει στο
εγγύς μέλλον αποτελεί η πονεμένη και θλιβερή ιστορία της Μονάδας Βιολογικού Kαθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων. Ένα έργο που οι δημότες  της πόλης απαιτούν εδώ και χρόνια προκειμένου να ανασάνουν οικονομικά αλλά και για να προστατέψουν το περιβάλλον που ζουν και δραστηριοποιούνται τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους.


 Ένα έργο που έχει βαλτώσει και επιβεβαιώνει δυστυχώς για μια ακόμη φορά την αναλγησία που επιδεικνύουν για τον κάτοικο της πόλης κυρίως οι κατ' εξακολούθηση «έμπειροι αυτοδιοικητικοί σωτήρες».


Ο σημερινός Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων στο προεκλογικό του πρόγραμμα είχε θέσει το Θέμα αυτό ως πρώτης προτεραιότητας. Οι μήνες πέρασαν , η εκκρεμότητα παραμένει και η ανησυχία για το ποιά θα είναι η τύχη του έργου δυστυχώς κορυφώνεται.


Η μονάδα του βιολογικού που φέρεται ότι ολοκληρώθηκε εδώ και μερικά χρόνια , όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά οι χρηματοδότες του ζητούν επιμόνως την επιστροφή των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του. Εύλογα ο χρόνος που θα διαρρεύσει μέχρι να ξεκαθαριστεί η τύχη του, σε συνδυασμό με τις γνωστές δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, φαίνεται ότι  συμβάλουν πρακτικά στην απαξίωση του.


Ήδη μάλιστα έχει αρχίσει να υποβαθμίζεται και να αποσιωπάται η υπάρχουσα εκκρεμότητα σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε στον περιβάλλοντα χώρο, με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής και κατά  παράβαση του Νόμου, εναποτίθενται διάφορα υλικά, μετατρέποντας όλες τις εγκαταστάσεις σε σκουπιδότοπο.

Οι διάφορες αιτιάσεις που κατά καιρούς ακούγονται από θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να δικαιολογηθεί η εκκρεμότητα και να διαχυθούν σκόπιμα οι ευθύνες όλων όσων είχαν υπηρεσιακή εμπλοκή και ευθύνη για το έργο, δεν βοηθούν, συσκοτίζουν και καθυστερούν την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων.


Γιατί για το στοιχειωμένο αυτό έργο δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ αλλά όπως φαίνεται καμία δημόσια Αρχή δεν ευαισθητοποιείται και δεν δραστηριοποιείται με επιμονή και αποφασιστικότητα για να λειτουργήσει το έργο το συντομότερο δυνατό. Όμως αυτό είναι εξωφρενικά ανεπίτρεπτο .


Από την άλλη σχεδόν ένα χρόνο μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης οφείλει να ενημερώσει τους Δημότες και να ανακοινώσει δημόσια και να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα όπως :
* Το έργο παραλήφθηκε τεχνικά και διοικητικά ,εάν ναι πότε και για ποιους λόγους δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία ;


* Ποιά ήταν η υπεύθυνη για την εκτέλεση του έργου Υπηρεσία η οποία κατά τον Νόμο όφειλε να λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και πρόνοιες κατά τα στάδια της κατασκευής ώστε να ελέγχονται και πιστοποιούνται οι εργασίες από τις επιμέρους επιτροπές για να προληφθούν περιπτώσεις κακοτεχνιών ;


* Ποιο είναι μέχρι σήμερα το κόστος του έργου και εφόσον έχουν διαπιστωθεί τυχόν κακοτεχνίες εάν έχει τηρηθεί ομοίως κατά τον νόμο η μη οριστική εξόφληση του τελικού λογαριασμού και η παρακράτηση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης που είχε υποχρέωση να καταθέσει ο ανάδοχος του έργου;


* Μήπως η όλη υπόθεση σε ότι αφορά την κατασκευή - ολοκλήρωση του έργου παρουσιάζει ιδιαιτερότητα λόγω εμπλοκής περισσοτέρων του ενός φορέων;


* Με βάση την προεκλογική σας δέσμευση σε ποιόν υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου ή σε ποιους έχετε αναθέσει να 'τρέξουν' το θέμα αυτό που είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους Δημότες των Αγίων Θεοδώρων;


www.novelradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: