Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Το στρατόπεδο της Κορίνθου παραχωρείται υπό προϋποθέσεις στον Δήμο Κορινθίων



Το στρατόπεδο της Κορίνθου παραχωρείται υπό προϋποθέσεις στον Δήμο Κορινθίων


Γραφείο Τύπου Χρίστου Δήμα
Βουλευτή Κορινθίας, Νέα Δημοκρατία
www.dimas.gr
http://www.dimas.gr/?p=6229
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18.01.2016
Μετά από συστηματικές προσπάθειες του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα φαίνεται ότι με τον πλέον επίσημο τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση του στρατοπέδου «Καλογερογιάννη» (πρώην 6ου ΣΠ) στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, σε νέα απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση του Χρίστου Δήμα, το ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνει πως προτίθεται να συνεργαστεί με τον Δήμο Κορινθίων προκειμένου ο χώρος να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία.

Στην γραπτή απάντηση αναφέρεται: «το ΥΠΕΘΑ μελετά και αξιολογεί ως αξιόπιστες μόνο τις προτάσεις εκείνες που περιλαμβάνουν συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο (Master Plan) καθώς και ρητή αποδοχή της πάγιας και απαρέγκλιτης αρχής των υπέρ του Τ.ΕΘ.Α. ανταποδοτικών ωφελημάτων» για να καταλήξει «το ΥΠΕΘΑ προσβλέπει στην κατ΄ αρχήν συνεργασία του με την δημοτική αρχή της Κορίνθου μόνο όμως υπό την προϋπόθεση της αποδοχής, εκ μέρους της, του ως άνω πλαισίου».

Με αφορμή την απάντηση του ΥΠΕΘΑ, ο Χρίστος Δήμας κάνει λόγο για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να ξεκινήσουν επίσημα οι επαφές ανάμεσα στις δημοτικές αρχές και το αρμόδιο υπουργείο και σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει πραγματικότητα η παραχώρηση του στρατοπέδου.

Ακολουθεί το πλήρες έγγραφο - απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/9444109.pdf   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 18.01.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: