Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Άδοξο τέλος για την πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στις ΗΠΑ -Τι συνέβη (ΒΙΝΤΕΟ)

μεταμόσχευση μήτρας


Η πρώτη ασθενής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην οποία έγινε μεταμόσχευση μήτρας είδε τους γιατρούς να υποχρεώνονται, για την δική της υγεία και ασφάλεια, να της αφαιρέσουν το όργανο λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση λόγω μιας επιπλοκής, όπως ανακοίνωση η Cleveland Clinic χθες.

Η 26χρονη γυναίκα στην οποία έγινε μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια μιας πρωτοποριακής χειρουργικής επέμβασης που διήρκεσε εννέα ώρες και της οποίας ηγήθηκε ο Έλληνας χειρουργός δρ. Ανδρέας Τζάκης.
“Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι η ασθενής μας, Lindsey, παρουσίασε πρόσφατα μια ξαφνική επιπλοκή, που οδήγησε μοιραία στην αφαίρεση της μεταμοσχευμένης μήτρας της”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της κλινικής.
Οι λεπτομέρειες της επιπλοκής στην μεταμόσχευση μήτρας είναι ακόμα υπό εξέταση. Η κλινική ανέφερε ότι η Lindsey, της οποίας το επώνυμο δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι πλέον καλά και αναρρώνει.
“Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους τους γιατρούς μου. Ενήργησαν άμεσα για να εξασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλειά μου. Δυστυχώς, έχασα την μήτρα λόγω επιπλοκών. Ωστόσο, είναι καλά και εκτιμώ όλους σας για τις προσευχές και τις θετικές σας σκέψεις”, δήλωσε η ίδια η 26χρονη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: