Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

11η Σεπτεμβρίου :Ο Άνθρωπος που πέφτει. Η ιστορία της πιο αμφιλεγόμενης φωτογραφίας




Δεκαπέντε χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 ο φωτορεπόρτερ του Associated Press, Richard Drew, μιλά για τη φωτογραφία που τράβηξε, η οποία συνεχίζει να στοιχειώνει όλους όσους θυμούνται τα τραγικά εκείνα γεγονότα.


Πρόκειται για την εικόνα ενός άνδρα ο οποίος βρισκόταν στο World Trade Center και αντιλαμβανόμενος ότι δεν πρόκειται να σωθεί, έκανε «βουτία» στο κενό. Η φωτογραφία έμεινε στην ιστορία με τον τίτλο «Άνθρωπος που πέφτει».

«Σε μια ημέρα μαζικής τραγωδίας, αυτή η φωτογραφία είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες φωτογραφίες που έχουν ως θέμα έναν άνθρωπο που πεθαίνει», σχολιάζει το αμερικανικό περιοδικό TIME και προσθέτει: «Δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες στις ΗΠΑ, τις ημέρες που ακολούθησαν της επίθεσης, αλλά η αντίδραση των αναγνωστών την καταδίκασε σε μια προσωρινή αφάνεια».

Η πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου που απεικονίζεται στη φωτογραφία παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη.

"Δεν είχα σκεφτεί ότι θα τραβούσα κάποια φωτογραφία εκείνη την ημέρα, αλλά ίσως είναι η μόνη φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει κάποιον να πεθαίνει" σημειώνει ο φωτορεπόρτερ.

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο φωτογράφος διηγείται την ιστορία της πιο αμφιλεγόμενης φωτογραφίας από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.


Δεν υπάρχουν σχόλια: