Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Έκθεση «Πελοπόννησος 2018» | «Κλείδωσαν» και οι ημερομηνίες





Το Επιμελητήριο Κορινθίας , μέσα από συμπληγάδες, κρατάει την διοργάνωση της έκθεσης για το 2018 υλοποιώντας ταυτόχρονα το όραμα της Διοίκησης να πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Κορίνθου.


Ένα όραμα που διαδέχθηκε από την προηγούμενη διοίκηση όταν πρόεδρος του Επιμελητηρίου ήταν ο Βασίλης Νανόπουλος αλλά η ενασχόληση του στην αυτοδιοίκηση του στοίχησε την άδεια και τον οδήγησε στο Συνεδριακό Λουτρακίου.

Ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιτσάκης διατηρώντας αφενός καλύτερες σχέσεις με την δημοτική αρχή (μην ξεχνάμε ότι οσονούπω έρχονται εκλογές) κατοχυρώνει την άδεια από το Λιμενικό Ταμείο του δήμου να εκμεταλλευτεί 8.000 τ.μ. για την διεξαγωγή της έκθεσης .

Και το όνομα αυτής … «Πελοπόννησος 2018»








Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και η αυλαία της έκθεσης θα πέσει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου. Η πλατεία Φλοίσβου (Χερσαία Ζώνη Λιμένος Κορίνθου) θα φιλοξενήσει εκθέτες και επισκέπτες της «Πελοπόννησος 2018» .

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Επιμελητήριο Κορινθίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου, τελεί δε υπό την υποστήριξη των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων .

Οι πρώτες δηλώσεις συμμετοχής από επιχειρήσεις του νομού μας και όχι μόνο έχουν μπει στην λίστα του Επιμελητηρίου. Το ενδιαφέρον είναι έντονο και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν να έχουμε μεγάλο αριθμό εκθετών. Το κόστος του περιπτέρου έχει οριστεί στα 30 ευρώ το τ.μ. .

Στην διάρκεια της έκθεσης, όπως κάθε χρόνο , διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις (ομιλίες, παρουσιάσεις, διαγωνισμοί, ψυχαγωγικά προγράμματα κ.α.), που θα σας ενημερώσουμε μελλοντικά όταν θα έχουμε το πλήρες πρόγραμμα.

Η τοπική αγορά και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου αγκάλιασαν την απόφαση για την έκθεση στο λιμάνι , με τον όρο να μην έχει η έκθεση εμπορικό χαρακτήρα και να μην στηθούν περίπτερα εστίασης ώστε να μπορέσουν τα μαγαζιά της πόλης να δουλέψουν με τον κόσμο της έκθεσης, ελπίζοντας να λειτουργήσει ως τονωτική ένεση για τα ταμεία τους.

Νάνσυ Γιαννιδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: