Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ



Συνάδελφοι

Ο Σύλλογος Ιδ. Υπαλλήλων ν. Κορινθίας σας καλεί να πάρετε μέρος στη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2018.


Αυτή η απεργία είναι μια πρώτη απάντηση στη συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική στα ψέματα και τις αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την ανάπτυξη που έρχεται, για τη δήθεν επιστροφή στη κανονικότητα. Υποτίθεται ότι τα μνημόνια τελείωσαν όμως κανένας μνημονιακός νόμος δεν καταργήθηκε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τη στήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν την ίδια πολιτική ψήφισε τροπολογία που ενεργοποιεί το νόμο της ΝΔ γνωστό ως νόμο Βρούτση που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις για τον κατώτερο μισθό. Πλέον αυτός θα καθορίζεται από την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, δηλαδή από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δε θέλουμε τα ψίχουλα που θα μας δώσουν προεκλογικά για να μας πείσουν ότι αρχίζει νέα εποχή για τη χώρα. Ξέρουμε, ότι η βάρβαρη πολιτική τους θα συνεχιστεί.

Τόσο στην κρίση, όσο και στην ανάπτυξη οι εργαζόμενοι βιώνουν την ίδια κόλαση στους χώρους δουλειάς, για να μείνουν ανέγγιχτα τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο είναι αντιμέτωποι με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με δουλεμπορικά γραφεία, με εντατικοποίηση, με δουλεία και τις Κυριακές, με ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Σαν να μην έφταναν αυτά βιώνουν και τις εξαγορές, τις συγχωνεύσεις, τα λουκέτα και τις απολύσεις, τις Black Fridays, τις λευκές νύχτες, το εορταστικό ωράριο, τις εκπτώσεις, τη δουλεία έως και 72 ώρες την εβδομάδα, υπερωρίες αδήλωτες, με αντίτιμο λίγα ευρώ στο μισθό που όμως δεν αλλάζουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά.

Εργαζόμενοι σε συσκευαστήριο της Κορίνθιας είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες.

Οι σχολικές καθαρίστριες στο Λουτράκι παραμένουν απλήρωτες από τον Σεπτέμβρη.

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του δήμου Ξυλοκάστρου είναι απλήρωτοι για δυο μήνες.

Η δημοτική αρχή του Λουτρακίου αποφάσισε τη μίσθωση του SPA σε ιδιώτη ανοίγοντας το δρόμο για χειρότερους όρους δουλειάς στους εργαζόμενους του χώρου.

Συνάδελφοι,

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδότες ότι δε θα παραμείνουμε θεατές δε συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα.

Στέλνουμε μήνυμα και στη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ που έπαιξαν τη κολοκυθιά με τις ημερομηνίες για τη Πανελλαδική Απεργία. Ότι ξέρουμε το βρώμικο ρόλο τους διαχρονικά τις προσπάθειες να υπονομευόσουν τον αγώνα μας.

Πήραν απόφαση για απεργία κάτω από τη πίεση εκατοντάδων ταξικών σωματείων που είχαν ήδη πάρει απόφαση. Άξιοι εκφραστές του κοινωνικού διαλόγου και της κοινωνικής συνοχής δηλαδή στο κατά πόσο οι εργαζόμενοι θα χάσουν και θα ξεχάσουν κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων. Στην υπηρεσία των εργοδοτών.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.

Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.

Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεικές οικογένειες.

Αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας ένα τεράστιο αμερικανονατοικό στρατόπεδο. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάζει το λαό μας όλο και πιο βαθιά στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: