Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΛΑΕ Κορινθίας: Αναβολή πήρε σήμερα η εκδίκαση της αναγκαστικής διαχείρισης ΑΕ ΤΟΥΡΙΣΤΚΗ






Αναβολή πήρε σήμερα η εκδίκαση της αναγκαστικής διαχείρισης ΑΕ ΤΟΥΡΙΣΤΚΗ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΕ ΟΤΑ που είχε αιτηθεί η ''Αλέξανδρος Τεχνική ΑΕ'' από το δικαστήριο για εξόφληση χρεών του Δήμου προς αυτή.

Με παρέμβασή τους 25 δημότες προκάλεσαν σύγκληση του Δημ. Συμβουλίου την 16η/11/2018 ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες επίσημα για τις ενέργειες στις οποίες όφειλε να έχει προβεί ο Δήμος προκειμένου να προστατεύσει την περιουσία του.

Με επιπρόσθετη δε παρέμβαση 8 εξ αυτών στο αρμόδιο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου κατέθεσαν βάσιμη νομικά και υλοποιήσιμη πρόταση εξόφλησης της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ από οφειλόμενα στον Δήμο ποσά της CLUB HOTEL LOUTRAKI CASINO.

Παράλληλα δε επισήμαναν το μη συνάδον της ανάληψης της αναγκαστικής διαχείρισης δεδομένου ότι οι ΟΤΑ εταιρείες δεν υπόκεινται στο ίδιο νομικό πλαίσιο με τις υπόλοιπες εμπορικές και καλούν την ΑΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΕ ΟΤΑ εντός 10 ημερών να προβεί στις νόμιμες ενέργειες που προτείνουν με το συγκεκριμένο εξώδικο για να ΜΗ συμβάλουν- από αμέλεια ή και δόλο- ''να χαθεί η διοίκηση της Ανων. Εταιρείας του Δήμου όσο και τα περιουσιακά της στοιχεία με πιθανή την απαξίωση αυτών και την απώλεια σε βάθος χρόνου''.

Η ΛΑΕ Κορινθίας έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι και η διοίκηση της ''Τουριστικής ΑΕ'' αλλά και το Δημ. Συμβούλιο έχουν καθήκον να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και με πλήρη διαφάνεια-οι πρακτικές της ''κατ'ιδιαν'' ενημέρωσης μόνο διαφανή διαδικασία δεν αποτελούν-να προστατεύσουν την ακεραιότητα της ''Τουριστικής ΑΕ'' ως ενιαίας οικονομικής μονάδας υπό δημοτική διαχείρηση -πιθανή εκχώρηση αυτού του δικαιώματος ,μόνο ως δολιότητα μπορεί να εκληφθεί- και την περιουσία των δημοτών.

Συμπαρίσταται πλήρως στους 25 ευαισθητοποιημένους και υπεύθυνους δημότες και υιοθετεί ανεπιφύλακτα τις πρωτοβουλίες τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: