Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι γνωριμίας Ελλήνων Δημοσιογράφων, που διοργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πλάνου προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος του Προορισμού και αφορούσε ταξίδι γνωριμίας για Έλληνες δημοσιογράφους με εξειδίκευση σε θέματα Γαστρονομικού Τουρισμού.
Βασικό στόχο της δράσης αποτέλεσε η ανάδειξη των γαστρονομικών εμπειριών που διαθέτει ο προορισμός, γεγονός που μαζί με την παράλληλη παρουσίαση των υποδομών και των δυνατοτήτων της περιοχής προβλέπεται να ενισχύσει τη στρατηγική προβολής του πολυθεματικού προορισμού. Υπενθυμίζεται πως η αξιοποίηση του πλάνου ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του συνολικού αριθμού των επισκέψεων στην περιοχή καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Το PressTrip διήρκησε συνολικά 4 ημέρες (13 – 16 Δεκεμβρίου) κατά τη διάρκεια των οποίων οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν επισκέψεις στο Loutraki Thermal Spa & στο Ποσιθεραπευτήριο Λουτρακίου, σε Αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα, στο Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας, σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου, καθώς και σε επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων.
Το Ταξίδι Γνωριμίας υποστηρίχθηκε ενεργά από τους φορείς και τα μέλη του LTO, που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία απ’την πρώτη στιγμή και παρείχαν ολοκληρωμένες υπηρεσίες μετακίνησης, διαμονής και εστίασης.
Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες γαστρονομικές προτάσεις, γευστικές επιλογές και τοπικά προϊόντα στο παραδοσιακό ορεινό ταβερνάκι «Τα Πίσια», στο καλαίσθητο και βραβευμένο εστιατόριο της Κυρα – Βρύσης «Ο Μπαρμπα – Τάσος» στο παραθαλάσσιο εστιατόριο με θέα το λιμανάκι «Τα 5 αδέρφια», στη διάσημη, για τις θαλασσινές λιχουδιές της, ψαροταβέρνα «Ιχθυόεσσα» και στο κοσμικό Kitchen Bar & Café «Perla».
Οι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στο πρόσφατα ανακαινισμένο Boutique Hotel «Pefkaki» με τα πολυτελή δωμάτια, τις σύγχρονες σουίτες και την απεριόριστη θέα στον Κορινθιακό κόλπο.

Από
 sfedona