Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Αυτό Είναι Το Θετικό Μήνυμα Ελπίδας Που Έρχεται Από Την Κίνα

Η Κίνα άρχισε την πρώτη της κλινική δοκιμή εμβολίου για την πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ενώ πολλές άλλες χώρες έχουν ήδη μπει στην κούρσα για να βρουν τρόπο να καταπολεμηθεί ο SARS-CoV-2.




Την περασμένη Παρασκευή έγιναν σε 108 εθελοντές οι πρώτες ενέσεις. Οι εθελοντές, ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών, κατάγονται όλοι από την πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο ο ιός, προτού αρχίζει να εξαπλώνεται στο εξωτερικό.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έδωσαν το πράσινο φως για να αρχίσει η φάση της δοκιμής του εμβολίου σε ανθρώπους τη 17η Μαρτίου, την ημέρα που ανακοινωνόταν η έναρξη μιας πρώτης δοκιμής εμβολίου εναντίον του κορονοϊού στο Σιάτλ, σε 45 ενήλικους εθελοντές.

Οι εθελοντές θα παρακολουθούνται για έξι μήνες.



Πολυεθνικές της φαρμακευτικής βιομηχανίας δεσμεύθηκαν την Πέμπτη να προμηθεύσουν εμβόλιο για την πρόληψη της ασθένειας COVID-19 «παντού», σε «όλο τον κόσμο», ωστόσο χρειάζονται χρονικό διάστημα από 12 ως 18 μήνες το λιγότερο.

Από την πλευρά της, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι άρχισε να δοκιμάζει εμβόλιο σε ζώα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τον Ιούνιο.
FANPAGE

Δεν υπάρχουν σχόλια: