Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ελπίδες στη μάχη κατά του κορονοϊού δίνει αντιγριπικό φάρμακο από την Ιαπωνία

24 Μαρτίου 2020

Αχτίδα αισιοδοξίας στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοιού δίνουν οι ανακοινώσεις Κινέζων αξιωματούχων στον τομέα της Υγείας έπειτα από ενδείξεις πως ιαπωνικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για την γρίπη μπορεί να έχει κάποια δραστικότητα και στην θεραπεία ασθενών με COVID-19.
Πρόκειται για το Avigan, γνωστό ακόμη και ως Favipiravir που έχει εγκριθεί για χρήση στην Ιαπωνία το 2014.
Το Favipiravir έχει βρεθεί αποτελεσματικό, χωρίς εμφανείς παρενέργειες, στο να βοηθά τους ασθενείς να αναρρώσουν, είπε ο Ζανγκ Σινμίν, αξιωματούχος του υπουργείου Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας, σε συνέντευξη Τύπου λίγες μέρες νωρίτερα.
Είναι πολύ ασφαλές και σαφώς αποτελεσματικό στη θεραπεία, δήλωσε ο Σιμνίν, βλέποντας ελπιδοφόρα αποτελέσματα στις κλινικές ενδείξεις του φαρμάκου.
Όπως αναφέρει το NHK, σε κλινική δοκιμή στο Σεντσέν, οι ασθενείς που πήραν το φάρμακο βγήκαν αρνητικοί στον ιό σε διάστημα 4 ημερών από την στιγμή που είχαν βρεθεί θετικοί.
Εν συγκρίσει, ασθενείς οι οποίοι δεν έλαβαν το φάρμακο αρνητικοποιήθηκαν από τον ιό σε διάστημα 11 ημερών σημείωσαν μεγαλύτερη βελτίωση στο στήθος και χρειάστηκαν λιγότερο χρόνο για να βρεθούν αρνητικοί στον ιό, συγκριτικά με ασθενείς που δεν πήραν το φάρμακο.
Επιπρόσθετα, ακτινογραφίες ασθενών που έλαβαν το φάρμακο δείχνουν βελτίωση της κατάστασης των πνευμόνων τους κατά 91% την ώρα που ασθενείς που δεν το έλαβαν παρουσίασαν βελτίωση σε ποσοστό 62%.
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως πηγή του υπουργείου Υγείας της χώρας την οποία επικαλέστηκε η Mainicih Shimbun σημείωσε πως το φάρμακο δεν φαίνεται το ίδιο αποτελεσματικό σε άτομα με σοβαρότερα συμπτώματα, όπου ο ιός έχει ήδη πολλαπλασιαστεί.
ΠΗΓΗ: GUARDIAN- SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: