Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ


Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Πέραν της απόλυτης γελοιοποίησης που έχει υποστεί ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης μαζί με τους συμβούλους του, την αυλή του και σύμπασα τη δημοτική του αρχή, επιδεικνύει ότι η παθογένειά του είναι βαρύτατη και αθεράπευτη.
Διαβάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση ο κάθε παρατηρητής διαπιστώνει από την εισαγωγή της όπως ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης παραδέχεται, ότι έχει επιβαρυνθεί η οφειλή στον εργολάβο κατά € 1.200.000 από τόκους και δικαστικά έξοδα. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που κυρίαρχα οφείλεται στην αδράνεια, απραξία και ανικανότητα του ιδίου. Κυρίαρχα, όμως, στον εμπαιγμό που έχει υποστεί από τον Κώστα Λογοθέτη η «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» με συνέπεια, μοιραία να οδηγηθεί στα άκρα.
Στην ανακοίνωση είναι ευδιάκριτο ότι για το σημερινό χάλι που έχει δημιουργήσει στον τόπο φταίνε όλοι οι άλλοι πλην του ιδίου. Σκόπιμα, δεν κάνει λέξη για τις εγκληματικές του ενέργειες και τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει με συμβούλους του να ρίξουν την Λουτράκι Α.Ε. στο γκρεμό.
Δεν κάνουν καμία αναφορά για το σκάνδαλο με το «πνίξιμο» της Γνωμοδότησης Τσοβόλα, απώλεια για τη δημοτική εταιρεία περίπου € 10.000.000, καθώς επίσης και για το μικρότερο σκάνδαλο των € 2.500.000 με τη ματαίωση της αγωγής του 2008.
Ο Κώστας Λογοθέτης είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος που έφερε σ’ αυτό το χάλι όχι μόνον το Loutraki Thermal Spa, αλλά και την ίδια της Λουτράκι Α.Ε., με συνέπεια σήμερα να έχουν κατασχεθεί οι ακίνητες ιδιοκτησίες και παρ’ όλα αυτά ο ανακόλουθος Κώστας Λογοθέτης με τη μηδενική αξιοπιστία και τον υπερβάλλοντα εμπαιγμό, να κατηγορεί και συγχρόνως να προκαλεί την εργολήπτρια που προχώρησε στην κατάσχεση των κινητών αξιών ευτελούς αξίας, έναντι των απαιτήσεων της των € 5.144.208 όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Κώστας Λογοθέτης αντιδρά κατ’ αυτόν τον τρόπο λόγω του ευτελισμού που υπέστη και δεν συγκινείται που μόλις σε 24 ώρες το μαύρο που βάφτισε άσπρο, άλλαξε γνώμη και είπε ότι είναι μαύρο. Καταγγέλλει την εργολήπτρια εταιρεία ότι δεν έκανε υπομονή, υποστηρίζοντας ότι ήταν σε γνώση της ότι διεξάγονταν διαπραγματεύσεις με τράπεζες για τη λήψη δανείου με σκοπό την εξόφληση της «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.»
Το ερώτημα που τίθεται μπας κι αντιληφθεί κάτι αυτή η «ομερτά» είναι: «Πώς να σας πιστέψει ο εργολάβος, όταν τον εμπαίζετε για 21 μήνες; Μήπως είχε και πληροφορία ότι δεν σας εμπιστεύονται οι τράπεζες και προχώρησε σ’ αυτή τη διαδικασία;»
Ο χειρότερος δήμαρχος από καταβολής δήμου Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης, με την εγκληματική του πολιτική κατά του Loutraki Thermal Spa, χύνοντας χθες κροκοδείλια δάκρυα κάνει δήθεν λόγο ότι παλεύει να ξεπεράσει τα προβλήματα, όταν φρόντισε να θάψει και την καχεκτική επισκεψιμότητα που παρέλαβε από τους προκατόχους του. Φυσικά, ο καταστροφέας του τόπου, που συνειδητά εγκληματεί και συνεχίζει ακάθεκτος να καταστρέφει μη θέλοντας να ανακρούσει πρύμναν, αν κι έχει ειδοποιηθεί πάμπολλες φορές, για να εξαπατήσει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, επιρρίπτει ευθύνες -χωρίς να κατονομάζει το loutraki-press- κάνοντας λόγο για «άδικη κριτική ως φερόμενη δημοσιογραφία». Δηλαδή ο Κώστας Λογοθέτης με τους συμβούλους του θα ξεπουλάνε στυγνά τον τόπο κι αυτός νομίζει ότι ο γράφων θα κλείσει τα μάτια του, προκειμένου ανενόχλητος μαζί με την «ομερτά» να ισοπεδώσουν τα πάντα. Γιατί όταν πνίγεις μια απαίτηση € 10.000.000 και παραμένεις αταλάντευτος, αυτό δεν γίνεται έτσι. Κάτι άλλο υπάρχει από πίσω και ο καθένας με τη φαντασία του μπορεί να σκέφτεται ότι θέλει…
Επειδή ο Κώστας Λογοθέτης, προφασιζόμενος ότι δήθεν υπερασπίζεται το LTS έχει προκληθεί από το loutraki-press να παρουσιάσει συγκρίσιμα στοιχεία λούσεων και εσόδων για το χρονικό διάστημα Οκτώβριος - Δεκέμβριος για τα έτη 2010 - 2012 και να διαπιστωθεί δημόσια η καταστροφή που έχει προκληθεί από την εγκληματική τους πολιτική.
Το γελοίον του πράγματος με τον αποπροσανατολισμό
Στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος, έχουν την αίσθηση ότι οι πολίτες αυτού του τόπου είναι ιθαγενείς και μπορείς να τους δουλέψεις δίνοντάς τους καθρεφτάκια!..
Σ’ αυτό παραπέμπει στην κυριολεξία η χθεσινή ανακοίνωση του Κώστα Λογοθέτη με την αναφορά που κάνει στο τι παρέλαβε από τον προκάτοχό του λες και η Λουτράκι Α.Ε. δημιουργήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2007.
Με την ανακοίνωσή του ο Κώστας Λογοθέτης επιχειρεί να βάλει στην κρεμάλα το μισητό πολιτικό του αντίπαλο Γιώργο Γκιώνη, ενώ προσφέρει πλήρη κάλυψη και άφεση αμαρτιών στον πολιτικό του συνέταιρο βετεράνο δήμαρχο Παύλου Παύλου, προκειμένου να μην μπορούν να του επιρριφθούν ευθύνες ενόψει των επερχόμενων εκλογών, έτσι ώστε να του δώσει πόντους να επανεκλεγεί, όπως ευελπιστεί για να απολάβει της ασυλίας του!
Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρισθεί ότι δεν έχω καμία διάθεση να υποστηρίξω τον Γιώργο Γκιώνη και τη Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών με όλους αυτούς, καθ’ ότι όση κριτική τους έχει ασκηθεί από το loutraki-press δεν την έχει ασκήσει κανένα πολιτικό πρόσωπο. Αυτό που έχει σημασία είναι να αναδειχθούν και οι ευθύνες του αειθαλούς πλέον δημοτικού συμβούλου Παύλου Παύλου, που σκόπιμα επιχειρεί να αποσιωπήσει ο Κώστας Λογοθέτης. Κι έχει σημασία αυτό, γιατί ο Παύλος Παύλου είναι αυτός που έβαλε τα θεμέλια για να πατήσει επάνω ο Γιώργος Γκιώνης.
Ας πάρουμε λοιπόν μία – μία τις καταγγελίες του Κώστα Λογοθέτη και να αναλυθούν.
«Άραγε για το λογαριασμό ευθύνεται η σημερινή Δημοτική Αρχή που εισπράττει ετήσιο μέρισμα € 720.000,00 από την Κοινοπραξία, ποσό που αρκεί μόνο για το κεφάλαιο χωρίς τους τόκους, που οφείλεται στην Εθνική Τράπεζα από τον άστοχο δανεισμό ποσού € 7.000.000,00 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή;»
Κατ’ αρχήν το ελάχιστο εγγυημένο από την Club Hotel Casino Loutraki (CHCL) εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δανείου στην Εθνική Τράπεζα, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει να διαμαρτυρηθεί. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το επιτόκιο του 0,45% δεν είναι σχεδόν το μοναδικό που έχει ληφθεί κι αυτός ήταν ο λόγος που η Εθνική Τράπεζα έχει καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες να αλλάξει τους όρους του δανείου.
Αυτό που δεν μπορεί να καταγραφεί με ασφάλεια είναι αν δεσμεύονταν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία θα δινόταν το ίδιο επιτόκιο, όπως συνέβη με το ελάχιστο εγγυημένο από την CHCL; Επίσης, όταν υπέγραφαν τη λήψη του δανείου, ενδεχομένως να μην φανταζόντουσαν την κατάρρευση των κερδών της CHCL.
«Ποιά Δημοτική Αρχή εκτόξευσε το κόστος κατασκευής του Υδροθεραπευτηρίου, από τα € 11.000.000,00€ σε € 20.000.000,00;»
Δεν χωράει αμφισβήτηση, ότι την ευθύνη εδώ αποκλειστικά και μόνον την έχει η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη. Όμως, ο Κώστας Λογοθέτης που έχει όλα τα στοιχεία διαθέσιμα στα χέρια του, γιατί ο μυστικοσύμβουλός του δεν του λέει πόσες μελέτες πληρώθηκαν για την κατασκευή του υδροθεραπευτηρίου από τον πολιτικό του συνέταιρο Παύλο Παύλου; Πότε προκήρυξε ο Παύλος Παύλου το διαγωνισμό και πότε αυτός υπεγράφη με την εργολήπτρια εταιρεία;
«Ποια Δημοτική Αρχή εκτόξευσε το κόστος κατασκευής του O.T. 54 (ΚΕΠ), από τα € 600.000,00 σε € 1.480.000,00;»
Έτσι είναι κι αυτά τα ποσά. Γιατί ο Κώστας Λογοθέτης δεν σχολιάζει το γεγονός ότι τα πρώτα 100 m2 είχαν προϋπολογισθεί από τον Παύλο Παύλου προς € 6.000/m2 κι αν κρίνει κάποιος από την υπέρβαση στο δημαρχείο που έφθασε το 65%, κάλλιστα μπορεί να αντιληφθεί ενδεχομένως, που θα έφθανε κι αυτό το έργο; Γιατί δεν κάνει κάποιο σχόλιο για τον πολιτικό του συνέταιρο, όπως επίσης και για το εξωφρενικό κόστος του πεζοδρόμου έμπροσθεν του δημαρχείου;
«Ποια Δημοτική Αρχή εκχώρησε όλα τα μερίσματα από την Κοινοπραξία στην Εθνική Τράπεζα;»
Ποια μερίσματα; Οι δόσεις εξυπηρετούντο και δεν δεσμεύονταν πλην μιας περιπτώσεως τα μερίσματα, όταν πληροφορήθηκαν την κακή πορεία της CHCL το 2010.
«Ποια Δημοτική Αρχή διαχειρίσθηκε ποσά πλέον των € 40.000.000,00 στη Λουτράκι Α.Ε. και επιπλέον άφησε χρέη σε αυτήν, μόνο σε εργολάβους, ποσά των €6.500.000,00;»
Αν δεν εξαπατά το γράφοντα η μνήμη του, ο πολιτικός συνέταιρος Παύλος Παύλου στη δωδεκαετία δεν διαχειρίσθηκε περίπου € 90.000.000; Αυτή την αναφορά γιατί δεν την κάνει και την «πνίγει» όπως με το σούπερ σκάνδαλο που «έπνιξαν» τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα; Επιπρόσθετα, ο Κώστας Λογοθέτης, ο μεγαλύτερος εγκληματίας της Λουτράκι Α.Ε., γιατί δεν αποκαλύπτει ο βετεράνος δήμαρχος Παύλος Παύλου τι είχε κάνει με τα 80.000.000 δρχ. και την εγγυητική επιστολή των 42.000.000 δρχ. εκείνου του εργολάβου; Γιατί δεν δημοσιοποιεί ποιος μερίμνησε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις τα χρήματα επέστρεψαν στην εταιρεία και μάλλον εκκρεμεί και η καταβολή των τόκων από την παρακράτηση αυτού του κεφαλαίου για περίπου 10 χρόνια;
Ανακοίνωση εμπαιγμού της κοινής γνώμης 
Πριν ο κάθε αναγνώστης μπει στη διαδικασία να αναγνώσει ολόκληρη την επιστολή, θα πρέπει προηγουμένως να προσφύγει στην κατανάλωση κάποιου ισχυρότατου ψυχιατρικού ηρεμιστικού ή παραισθησιογόνων ουσιών, δεδομένου ότι κάθε εχέφρων νους με το που θα διαβάσει αυτή την ανακοίνωση, όσο ψύχραιμος και να είναι θα θέλει να σπάσει ότι βρει μπροστά του!
«Εχθές, 21/2/2013, δικαστικός επιμελητής προέβη στην κατάσχεση κινητών πραγμάτων από τις εγκαταστάσεις του Loutraki Thermal Spa. Η κατάσχεση αφορά οφειλές της Λουτράκι Α.Ε. στην εταιρεία κατασκευής του Υδροθεραπευτηρίου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ», ύψους 3.944.208,00€ πλέον ποσού 1.200.000,00€ για τόκους (συνολικά 5.144.208,00€).
Πώς οδηγήθηκε όμως, ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, να παλεύει για την επιβίωση του, με μοναδικό σύμμαχο την παρούσα Δημοτική Αρχή;
Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα της πληρωμής. Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε αυτόν που θα πληρώσει το λογαριασμό:
Άραγε για το λογαριασμό ευθύνεται η σημερινή Δημοτική Αρχή που εισπράττει ετήσιο μέρισμα 720.000,00€ από την Κοινοπραξία, ποσό που αρκεί μόνο για το κεφάλαιο χωρίς τους τόκους, που οφείλεται στην Εθνική Τράπεζα από τον άστοχο δανεισμό ποσού 7.000.000,00€ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή;
Ποια Δημοτική Αρχή εκτόξευσε το κόστος κατασκευής του Υδροθεραπευτηρίου, από τα 11.000.000,00€ σε 20.000.000,00€;
Ποια Δημοτική Αρχή εκτόξευσε το κόστος κατασκευής του O.T. 54 (ΚΕΠ), από τα 600.000,00€ σε 1.480.000,00€;
Ποια Δημοτική Αρχή εκχώρησε όλα τα μερίσματα από την Κοινοπραξία στην Εθνική Τράπεζα;
Ποια Δημοτική Αρχή διαχειρίσθηκε ποσά πλέον των 40.000.000,00€ στη Λουτράκι Α.Ε. και επιπλέον άφησε χρέη σε αυτήν, μόνο σε εργολάβους, ποσά των 6.500.000,00€;
Επιπλέον προκαλεί απορία, η σπουδή της «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ» να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών πραγμάτων ευτελούς αξίας έναντι απαιτήσεων ποσού πλέον των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που είναι ενημερωμένη για διαπραγματεύσεις που διεξάγει η Δημοτική Αρχή με πιστωτικά ιδρύματα, με απώτερο σκοπό την εξόφληση των οφειλομένων.
Εάν αυτό συνδυαστεί με την προαναγγελία της ανωτέρω κίνησης πολλές ημέρες νωρίτερα από τοπικά ΜΜΕ, τότε βάσιμα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί για την ύπαρξη υπόγειων διαδρομών και συμπράξεων.
Να θυμίσουμε ότι η ανωτέρω εταιρεία έχει εισπράξει ποσό των 6.500.000,00€ περίπου από το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων για την κατασκευή του Κολυμβητηρίου και ποσό των 16.000.000,00€ για την κατασκευή του Υδροθεραπευτηρίου (συνολικά 22.500.000,00€).
Το Υδροθεραπευτήριο παλεύει να ξεπεράσει τα προβλήματα του, σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης και άδικης κριτικής φερόμενης ως δημοσιογραφίας, η οποία παίζοντας με νομικούς όρους δημιουργεί πανικό και δυσφημεί το Υδροθεραπευτήριο, εξανεμίζοντας την τελευταία του ευκαιρία για ανάκαμψη και προκαλώντας συνολική ζημία στην τουριστική κίνηση του Δήμου.
Η σημερινή εξέλιξη, δεν περιποιεί τιμή στους ανθρώπους που διαχειρίστηκαν τις τύχες αυτού του τόπου, ίσως όμως αποτελεί την κρίσιμη παράμετρο, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν, γιατί η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη θα αναλάβει μόνο την ευθύνη διάσωσής του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: