Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ







Η φωτογραφία   είναι   από το ξεκίνημα των επεισο­δίων,   που  έγιναν  στο παραλιακό    πάρκο   Λουτρακίου, μπροστά στο μνημείο των πεσό­ντων. Είναι τη στιγμή που από το μεγάφωνο κάλεσαν το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα για την κατάθεση στεφά­νου.
Από αριστερά βλέπουμε τους ιερείς και στο βάθος είναι μικρά παιδιά, τα πουλάκια, παιδιά νηπιαγωγείων και μαθητές.


Σας παρουσιάζουμε τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν, όλο το παρα­σκήνιο, αλλά και την ανευθυνό­τητα των διοικούντων. Λίγες ημέρες πριν την 25η Μαρ­τίου σε Δημοτικό Συμβούλιο ο δη­μοτικός σύμβουλος Χρήστος Ασημακόπουλος, που εκπροσωπεί το δημοτικό συνδυασμό του ΚΚΕ, διάβασε ένα ψήφισμα, όπου με­ταξύ των άλλων ζητούσε να απα­γορευτεί η κατάθεση στεφάνου από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Κάποιο μέλος της Χρυσής Αυγής τηλεφώνησε στον κ. Μπούκουρα, ο οποίος πήγε στο Δημο­τικό Συμβούλιο για να εκφράσει τα παράπονα του για τη συγκεκρι­μένη πρόταση, χαιρετώντας ένα -ένα τα μέλη του προεδρείου. Μέσα στην αίθουσα την ώρα που μι­λούσε ο κ. Μπούκουρας, ο Αντι­δήμαρχος Δ. ΔΕΔΕΣ (ΜΙΤΕ) από τους Αγίους Θεοδώρους έκανε φραστική επίθεση κατά του βουλευτή, πράγμα ανεπίτρεπτο για το "ναό" της δημοκρατίας, που είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας πολλούς δημοτι­κούς συμβούλους έξαλλους με τις εκφράσεις του. Και αντί ο πρόε­δρος και ο Δήμαρχος να τον δια­κόψουν και να τον βγάλουν έξω από την αίθουσα, ο Δήμαρχος με μια κίνηση του χεριού του, τον επαίνεσε γι' αυτά που είπε. Αγαπητοί αναγνώστες, θα σας
ενημερώσουμε με κάθε ακρίβεια και λεπτομέρεια πώς φτάσαμε σε αυτά τα γεγονότα, για να έχετε μια πλήρη εικόνα και να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα. Και τώρα ερχόμαστε στη Δευτέρα 25 Μαρτίου. Όταν οι επίσημοι πή­γαν στην εκκλησία για τη δοξολο­γία ο Δήμαρχος με τους Αντιδη­μάρχους του προσήλθαν δύο λε­πτά πριν το τέλος, κάνοντας έξαλ­λους τους ιερείς αλλά και τον κό­σμο. Πού να το πεις αυτό; Δοξολο­γία στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης και η δημοτική αρχή απούσα. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας μετά την εκ­κλησία συνοδευόμενος από καμία εικοσαριά μέλη του κόμματος του ξεκίνησαν μόνοι τους για το παρα­λιακό πάρκο, όπου είναι το ηρώο για την κατάθεση στεφάνων και μετά από πέντε λεπτά ακολούθη­σαν οι επίσημοι μαζί και οι ιερείς. Όλοι πήραν τις θέσεις τους στο χώρο. Μετά τη δοξολογία άρχισε η εκφώνηση των ονομάτων για την κατάθεση στεφανιών. Πρώτος κατέθεσε ο Δήμαρχος και μετά όταν ακούστηκε το όνομα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ακολούθησε ένα γιούχα και δύο μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου Γερανείων έτρεξαν προς το βουλευτή. Τότε έτρεξε ένα μέλος της Χρυσής Αυγής προς τα εκεί κι έτσι ξεκίνησαν τους τσακωμούς και ήρθαν στα χέρια πάνω από 50 άτομα και από τις δύο πλευρές. Μέσα στην αναμπουμπούλα και στην προ­σπάθεια του να σταματήσει τα επεισόδια δέχθηκε χτυπήματα και ο Διοικητής της πόλεως Χα­ράλαμπος Τετράδης αλλά και χημικά από τους αστυνομικούς που είχαν έρθει από την Κόρινθο μαζί με το Διοικητή τους κι από εκεί έπαιρναν τις εντολές. Έρι­ξαν πολλά χημικά σε ένα χώρο που ήταν γεμάτος με μικρά παι­διά και μαθητές, που έβλεπαν με τα παιδικά μάτια τους αυτή την ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Σε έξαλλη κατάσταση και συναισθηματικά φορτισμέ­νος ο Διοικητής Χαράλαμπος Τε­τράδης είπε στο Δήμαρχο να δι­ακόψει την τελετή για να ηρεμή­σουν τα πράγματα. Κι ενώ είπαν ναι, ο Δήμαρχος αντί να πάρει πρωτοβουλία, καθόταν αυτός και οι συν αυτώ και κοιτούσαν, σαν να ήταν κάπου αλλού. Η αδιαφορία τους ήταν τέτοια, λες και το έκαναν επίτηδες, αφού αντί να σταματήσουν την τελετή, μαζί  με τα χημικά, τις κλωτσιές, τις βρισιές και τις μπουνιές, άκουγες την υπάλληλο του Δήμου να καλεί από τα μεγάφωνα τους επισήμους να καταθέσουν στεφάνι.
Τέτοια ανευθυνότητα και ανεπάρκεια από πλευράς δημοτικής αρχής δεν πρέπει να έχει ύπαρξε πουθενά. Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες στη σελίδα 8 που κάθεται ο Δήμαρχος και κοι­τάει, σαν να καμαρώνει για όλα αυτά τα ευτράπελα που γίνονται εκείνη την ώρα.
perahora.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: