Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΑΦΑΝΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΙΝΟ, ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΕΙ Ο «ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ» ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!


Αν κάποιος ακούσει τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής 29/03/2013 του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, θα ακούσει να ισχυρίζεται ότι: «Πρώτη φορά δίνουμε πόσιμο νερό στο Σχίνο».

Στο Σχίνο ανέκαθεν -ή «εξαπανέκαθεν» αν βολεύει κάποιους- στο δίκτυο υδροδότησης το νερό ήταν πόσιμο, ήταν κατάλληλο ολόκληρο το χειμώνα, ενώ οι γεωτρήσεις ενοικιάζονταν το καλοκαίρι για να καταστεί εφικτό να καλυφθεί η υψηλότερη κατανάλωση λόγω των παραθεριστών.
Σας προκαλώ να με διαψεύσετε προκειμένου να ζητήσω δημόσια συγγνώμη!
Αρχές Αυγούστου του 2012 ο ίδιος ο δήμαρχος στη συνέλευση του Σχίνου είχε ισχυρισθεί ότι: «Προσοχή το νερό αυτό εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι πόσιμο αλλά μόνο για την λάτρα. Τουλάχιστον 5 χρόνια τώρα η Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης του Λουτρακίου έχει απαγορεύσει την κατανάλωση του.»
Ποιές είναι οι ενέργειες που κάνατε και το νερό από το πουθενά έγινε κατάλληλο και πόσιμο;
Σας προκαλώ να με διαψεύσετε.
Είπατε στη συνέντευξη Τύπου ότι καταβάλλετε «τεράστια προσπάθεια να δώσετε στους επόμενους μήνες πόσιμο νερό για τη θερινή περίοδο που είναι αυξημένη η ζήτηση».
Μέχρι σήμερα δεν έχετε αναλάβει απολύτως καμία πρωτοβουλία, δεν έχετε καν σκεφθεί πώς θα το αντιμετωπίσετε και οι μέχρι σήμερα λύσεις πλέον είναι ακατάλληλες. Επιπρόσθετα, δεν είναι απίθανο να χρειασθεί η μεταφορά νερό με υδροφόρες για την αντιμετώπιση και των αναγκών στα Πίσσια. Πώς λοιπόν να υδροδοτηθεί από το υπερβάλλον νερό των Πισσίων ο Σχίνος;
Σας προκαλώ να με διαψεύσετε.
Το 2012 καλέσατε το ΙΓΜΕ να προχωρήσει σε έρευνα για την κατάσταση που επικρατεί στον υδροφόρο ορίζοντα του Σχίνου. Το πόρισμα αυτό είναι διαθέσιμο στο loutraki-press, αλλά στους Ενεργούς Πολίτες Σχίνου, το αντίγραφο του πορίσματος που αποστείλατε, τεχνηέντως μήπως έχετε αφαιρέσει ολόκληρο κεφάλαιο ή παρέπεσε; Μεταξύ των σελίδων του εν λόγω κεφαλαίου υπάρχει και η σελίδα 33. Δεν θα πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι του Σχίνου για τα αποτελέσματα και τις επισημάνσεις του κεφαλαίου 6;
Σας προκαλώ να με διαψεύσετε.
Δεν θα πρέπει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπος Δοσσαράς και ο διευθυντής της εταιρείας Τάσος Μαστραντωνάκης να πάρουν επίσημη θέση, να δημοσιοποιήσουν το κεφάλαιο 6 και να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία του Σχίνου τι αναφέρει η σελίδα 33; Γιατί διαφορετικά, αν επιλέξουν τη σιωπή, περίτρανα θα αποδειχθεί είναι επιβάτες του άρματος πλήρους ψεμάτων του Κώστα Λογοθέτη.
Καταλήγοντας Κώστα Λογοθέτη έχω υπόψη μου ότι κάνετε όπως ισχυρίζεσθε «μεγάλη και τεράστια προσπάθεια» να μας βομβαρδίζετε με ψέματα.
Υ.Γ.: Χρόνια σας πολλά Κώστα Λογοθέτη και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αποτελέσετε παρελθόν, τόσο καλύτερα για το δήμο Λουτρακίου και τους πολίτες του!
 Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: