Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΣΤΗΘΗΚΕ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΑΡΙΝΗ!

Ψηφοφορία - ζαριά περίπου € 500.000 ρίχνει σήμερα το απόγευμα στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου η «πολιτική ομερτά» του Κώστα Λογοθέτη, με στόχο τον αποκεφαλισμό του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρη Μαρίνη και σκοπό να θέσει υπό τον έλεγχό της το χρήμα που κατόρθωσε και προικοδότησε με προσωπικές του προσπάθειες κι αγώνα ο πρόεδρος.
Προκειμένου να ολοκληρωθεί και να είναι τέλειο το έγκλημα, θέλουν να αντικαταστήσουν και το σημερινό λογιστή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δηλώνουν έτοιμοι να του καταβάλλουν του σημερινού λογιστή ακόμη και ολόκληρη την ετήσια αμοιβή του των € 5.000 επιβαρυνόμενη από το ΦΠΑ 23%, προκειμένου να φέρουν το δικό τους λογιστή -να κουκουλώνονται και να μαγειρεύονται τα πάντα; (ο γράφων δεν έχει υπόψη του το όνομα του εκλεκτού)- με αμοιβή € 20.000 επιβαρυνόμενη επίσης από ΦΠΑ 23%.
 
Από αυτή την πράξη και μόνον ανακύπτουν δύο ζητήματα:
- Με ποιο δικαίωμα επιδιώκεις να επιβαρύνεις τη δαπάνη για λογιστή στο τετραπλάσιο, όταν ο παρών δεν έχει δώσει δικαίωμα;
- Εφ’ όσον θέλεις να «πετάξεις από το παράθυρο» € 15.000 τα οποία θεωρείς ότι τα δικαιολογεί ο επίτροπος, αφενός δεν κάνεις χρηστή διοίκηση, αφετέρου κάτι σκοτεινό θα συμβαίνει πλέον εδώ και ο νοών νοείτω!
Να διευκρινισθεί ότι πρώτη προτεραιότητα για την «πολιτική ομερτά» είναι η μελέτη του πανεπιστημίου της Πεσκάρα, που την έχουν κοστολογήσει στα € 200.000 κι αυτό το κονδύλι επιδιώκουν να βάλουν πρώτο στο χέρι.
Τα μπλοκαρίσματα από Κώστα Λογοθέτη και Σπύρο Νικολάου
Η διαγραφή του Άρη Μαρίνη από το «έκτακτο στρατοδικείο» του συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" δεν ήλθε τυχαία, αλλά αποτελεί απότοκο σκοπέλου σε τρεις χαρακτηριστικές και ουσιαστικές κινήσεις για την εμπλοκή της ομαλής συγκρότησης και λειτουργίας του ταμείου. Ενός σκοπέλου, που έχει τοποθετηθεί από τον ίδιο το δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, σε συνεργασία με το στενό πυρήνα των μυστικοσυμβούλων του.
1 Στις 7/2/2013 αποστέλλεται από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρη Μαρίνη αίτημα με αρ. πρωτ. 2847/7-2-2013 δήμου Λουτρακίου για συνεργασία με την ταμειακή υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου, προκειμένου να εισπράττει τα λιμενικά τέλη κι αυτά να μην εισπράττονται από το δημόσιο ταμείο Κορίνθου. Όσο λάβατε απόφαση, άλλο τόσο έλαβε και ο Άρης Μαρίνης. Μετά 55 ημέρες αδιαφορίας του Κώστα Λογοθέτη, επανήλθε προχθές ο Άρης Μαρίνης με νέα επιστολή του αρ. πρωτ. 6960/3-4-2013 και ζητά κατεπείγουσα απάντηση, άλλως εκ των πραγμάτων θα αναγκασθεί να προσφύγει στο δημόσιο ταμείο, οπότε θα ταλαιπωρούνται οι υπόχρεοι πολίτες του Λουτρακίου!
2 Στις 11/2/2013 ο Άρης Μαρίνης υποβάλλει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Νικολάου και το δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο, τον κανονισμό λειτουργίας του νεοσύστατου Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου. Φυσικά, το θέμα «θάφτηκε» και ουδέποτε ήλθε προς συζήτηση.
3 Στις 15/2/2013 ο Άρης Μαρίνης υποβάλλει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Νικολάου και το δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο, τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του νεοσύστατου Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου. Φυσικά, το θέμα «θάφτηκε» και ουδέποτε ήλθε προς συζήτηση.
Να αναλογισθεί ο καθένας ότι για τόσο σοβαρά θέματα δεν συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, αλλά για να στήσουν γκιλοτίνα τα «κοκκινοπράσινα χμερ» και από κοντά τα «βαλσαμωμένα πουλιά», το διαπράττουν εν ριπή οφθαλμού!
Το ολοκληρωτικό καθεστώς του 2ου ορόφου της Ιάσωνος
Αν η δημοτική αρχή ή «πολιτική ομερτά» του Κώστα Λογοθέτη λειτουργούσε σύννομα και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και δεν ήταν πνιγμένη σε μικρά ή μεγάλα σκάνδαλα, αφού διαπιστωνόταν ότι όντως είχε παραβατική συμπεριφορά ο Άρης Μαρίνης, πολύ ορθά θα προέβαιναν στη διαδικασία που έχουν επιλέξει. Ωστόσο, αυτό το άθλιο κείμενο με τις υπογραφές που έχουν ως σημαία, είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτό, δεδομένου ότι η πληροφόρηση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη και τα γεγονότα σε συνδυασμό με το παρασκήνιο θέλουν «βουτηγμένο στο βούρκο» τον Κώστα Λογοθέτη, ασχέτως αν έβαλε μπροστά τα άφρονα «βαλσαμωμένα πουλιά» που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη νοημοσύνη να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει;
Επομένως, αν η συγκεκριμένη δημοτική αρχή δεν είχε ως σημαία της τη φαυλότητα, αλλά το ήθος, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που εγκαλεί τον Άρη Μαρίνη, πρώτη και καλύτερη θα έπρεπε να έχει καλέσει και να στήσει την πρώτη αγχόνη για την οικογενειακή του φίλη Σταυρούλα Λέζου, πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, η οποία δεν έχει υποβάλλει προϋπολογισμούς για τα έτη 2011, 2012, 2013 και απολογισμούς για τα έτη 2011 και 2012. Επίσης να καλέσει το νέο αντιδήμαρχο Γιάννη Κακούρο, πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, η οποία επίσης δεν έχει υποβάλλει για τα ίδια έτη προϋπολογισμούς και απολογισμούς, σημειωτέον ότι η ευθύνη μέχρι τις 30/6/2012 ανήκει στον προκάτοχο του Γιάννη Κακούρου, Γιώργο Δέδε.
Εκόντας άκοντας τον προϋπολογισμό για το 2013 μόλις προχθές ψήφισε η «Μέριμνα» του Λουκά Λούκα, ενώ μόνον ο «Προμηθέας» του Νίκου Λόη έχει ψηφίσει προϋπολογισμό, όχι όμως και τον απολογισμό του 2012!
Από την πλευρά του ο πρόεδρος μόλις δύο και κάτι μηνών στο Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου, έχει έτοιμο τον προϋπολογισμό και θα τον εισάγει προς ψήφιση στο Δ.Σ. του Λιμενικού ταμείου Λουτρακίου την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα στις 18:00 και στη συνέχεια θα υποβληθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου.
Η «καμόρα» κάνει σήμερα επίδειξη δύναμης!
Αν στον δεύτερο όροφο της Ιάσωνος υπήρχε λεβεντιά και νους -αν και ουσιώδης είναι εν ανεπαρκεία- και δεν λειτουργούσαν μερικοί εξ’ αυτών ως «πολιτική ομερτά» με ιδιοτελείς σκοπιμότητες, αλλά όλοι μαζί ως δημοτική αρχή που προωθεί τα συμφέροντα του τόπου, στοιχειωδώς θα ζητούσαν συγγνώμην από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρη Μαρίνη, για το διασυρμό που έχει υποστεί, καθώς επίσης και από το δημοτικό συμβούλιο που τόσο βάναυσα το προσβάλλουν.
Είναι αναμενόμενο και δεν μου κάνει εντύπωση η πλειοψηφία εξ’ αυτών που ζητούν ως Σαλώμη καθ’ υπόδειξιν του κρυπτόμενου πίσω από το δάχτυλό του Κώστα Λογοθέτη την κεφαλή επί πίνακι του Άρη Μαρίνη.
Εντύπωση μου προκαλεί, όμως, η υπογραφή που έχει βάλει η συνταξιούχος νομικός Μαρία Στάμου, η οποία τουλάχιστον κι εξ’ όσων την έχω γνωρίσει προσωπικά διαθέτει κρίση. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς και η ίδια έχει παρακολουθήσει σ’ αυτόν τον κατήφορο τη δημοτική αρχή και δεν απέχει διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά της.
Επίσης, εύχομαι, να μην κάνει κάποιο αστείο ο επικεφαλής του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου Νίκος Λόης, μαζί με τον οποίο συμπεριλαμβανομένου και του αειμνήστου Λάκη Τσούγγου, συμφωνήσαμε τότε να στηρίξουμε ως «ηθικό στοιχείο» το νεόκοπο Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος τελικά έχει αποδειχθεί ως ώρας, η μεγαλύτερη κατάρα για το δήμο Λουτρακίου, αφού διευκολύνεται στις άνομες πρακτικές του ως επικεφαλής άβουλων χωρίς νου και κρίση όντων.
Καταλήγοντας και ένα ερώτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου: Θα επιτρέψετε στον κατασκευασμένο από σας κατηγορούμενο να προβάλλει τους ισχυρισμούς του ή θα τον περιορίσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα;
 Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: