Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Ξαφνική κυβερνητική κρίση! Ο Καμμένος δεν δέχεται τη συγγνώμη Μουζάλα και ζητά την παραίτησή του - Αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία


Ξαφνική κυβερνητική κρίση! Ο Καμμένος δεν δέχεται τη συγγνώμη Μουζάλα και ζητά την παραίτησή του - Αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία


- Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας για πρώτη φορά ως μέλος της κυβέρνησης μίλησε για Μακεδονία και όχι για Σκόπια
- Πλήρη κάλυψη στον υπουργό έδωσε το Μαξίμου: "Υπερβολή ο θόρυβος, το είπε εν τη ρύμη του λόγου"
- Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter γράφει: “Χωρίς αιδώ; πόσο πιο χαμηλά πια;”
- Μίλησε για το πέρασμα των προσφύγων στα Σκόπια μιλώντας για οργανώσεις που ισχυρίζονται πως είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι
- Εξήγησε πως οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί ελπίζουν πως θα ανοίξουν τα σύνορα

Θύελλα αντιδράσεων και έντονη κυβερνητική αναταραχή έχει προκαλέσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΙ αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία. Είναι ίσως η πρώτη φορά που εκπρόσωπος μιας ελληνικής κυβέρνησης αναφέρεται στα Σκόπια με τα οποία υπάρχει χρόνια αυτή η διένεξη για την ονομασία με τον όρο Μακεδονία.
O ίδιος ο κ. Μουζάλας πληροφορήθηκε για τον σάλο που έχει ξεσπάσει από δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 και άμεσα ζήτησε συγγνώμη. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Αθήνα 9.84 πως εάν είπε κάτι τέτοιο είναι γκάφα, "μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα".
Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος με ένα tweet βάζει φωτιά στην κυβέρνηση κυριολεκτικά και προκαλεί μείζον πολιτικό θέμα και σφοδρή κυβερνητική κρίση.  Ο κ. Καμμένος μέσω Twitter αναφέρει πως δεν γίνεται δεκτή η συγγνώμη του κ. Μουζάλα και ζητά την παραίτησή του.

Ωστόσο, σχεδόν την ίδια ώρα ερχόταν και η αντίδραση του Μαξίμου που σε αντίθεση με τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο προσφέρει πλήρη και απόλυτη στήριξη στον κ. Μουζάλα. Το Μαξίμου αναφέρει πως το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ".
Σημειώνουν δε πως το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει".
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ
Η δήλωση αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και πρώτος στο twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει τη δήλωση.

Άδωνις Γεωργιάδης ‎@AdonisGeorgiadi
Είναι δυνατόν Υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια; (Μουζάλας στον @skaigr)Άμεση ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία ζητά την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με ανακοίνωσή της αναφέρει πως την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα.

Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για ατόπημα που ενισχύει την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική τψν Σκοπίων και μάλιστα τον καλεί ακόμα και απόψε το βράδυ να σκεφτεί ακόμα και την παραίτησή του.
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: