Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Πως η τεχνολογία αλλάζει τον ανδρικό αυνανισμό



 

Το πορνό, τα τεχνολογικά μέσα και ο ανδρικός αυνανισμός. Πως επηρεάζει την σεξουαλική ζωή των ανδρών
Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον ανδρικό αυνανισμό. Σύμφωνα με το PornHub, αφιερώνουμε πολύ μα πολύ χρόνο στο να βλέπουμε πορνό. Συγκεκριμένα, το 2015 οι αμερικανοί πολίτες αφιέρωσαν 4,5 δισ. ώρες στο εν λόγω site με το 23% των επισκεπτών να είναι γυναίκες ενώ η πλειοψηφία άντρες (77%).

AdTech Ad
Γενικά, το δωρεάν πορνό είναι άπλετο, και η τεχνολογία δίνει ένα χεράκι παραπάνω. Το 2015, τα κινητά τηλέφωνα  έφεραν τον περισσότερο κόσμο στο PornHub. Το 52, 9% των ανδρών χάζευε πορνό από το κινητό του  ενώ το 10,8% από tablet και το 36,3% "παραδοσιακά" από τον υπολογιστή του. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι άντρες όταν αυνανίζονται τη σήμερον ημέρα, δεν κρατούν μόνο το πέος τους.
Ο σύμβουλος περί σεξ και συγγραφέας Ian Kerner, Ph.D, σημειώνει πως η τεχνολογία ίσως αλλάζει τον τρόπο που αυνανίζονται οι άντρες. Τον αποκαλεί μάλιστα "ευκαιριακό αυνανισμό" και αναφέρει πως τώρα οι άνδρες δεν χρειάζεται να σχεδιάσουν τον αυνανισμό τους. Μπορούν να το κάνουν πια οπουδήποτε, λαμβάνντας ερεθίσματα, χρησιμοποιώντας τεχνολογικά μέσα. Ανοίγεις το pc, το κινητό, τσουπ σεξ παντού σεξ, γυμνές κοπέλες κτλ και η "έκρηξη" είναι "αναπόφευκτη".
"Όταν αυνανίζομαι χρησιμοποιώ η τεχνολογία με βοηθά κατά 95%", σημειώνει ο Kerner, λέγοντας πως όποτε θέλει μπορεί να το κάνει χωρίς να επιστρατεύσει κάποια εικόνα στο μυαλό του, απλά ανοίγει το κινητό ή το pc του και... εμπνέεται. Παλιά, αυνανιζόμουν με μια ερωτική ιστορία ή με ένα κατάλογο της Victoria Secret γιατί αυτό έβρισκα εύκαιρο. Τώρα, χάρη στην τεχνολογία μπορώ να ψάξω άπειρα ερεθίσματα και να δω αρκετό πορνό πριν φτάσω σε οργασμό.
"Ό,τι χρειάζονται σήμερα οι άνδρες για να αυνανιστούν το έχουν στη τσέπη τους, είτε είναι το κινητό ή το tablet τους", λέει. Σύμφωνα με το PornHub, η μέση ώρα παραμονής των επισκεπτών είναι πάνω από 9 λεπτά.
Ωστόσο, ο Kerner τονίζει πως ο εν λόγω ευκαιριακός όπως τον αποκάλεσε αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει στρες ή να έχει αρνητική επίδραση στο λίμπιντο στην σεξουαλική ζωή ενός άνδρα. Οι άνδρες δεν χρησιμοποιούν τη φαντασία τους τόσο πια ή σκέφτονται τη κοπέλα τους ή κάποια γυναίκα, δεν αυνανίζονται δηλαδή βάση της προσωπικής σεξουαλικής τους ζωής. Κάτι, κάπου χάνεται όταν αυνανίζονται σκεπτόμενοι πορνοσταρ, άτομα δηλαδή που δεν σχετίζονται προσωπικά με αυτούς.
"Ανάμεσα στους πελάτες που έχω, βλέπω πως ένας άνδρας που δεν έχει επιθυμία δεν είναι ένας άνδρας που δεν θέλει σεξ αλλά ένας άνδρας που αυνανίζεται με πορνό και δεν κάνει σεξ με τη γυναίκα ή τη κοπέλα του", σημειώνει.
Αλλά ας δούμε και τη θετική πλευρά των πραγμάτων. "Υπάρχει και η άλλη όψη του πορνό και πως ο αυνανισμός είναι.... υγεία, καθώς μας βοηθά να ρυθμίζουμε τη διάθεσή μας και να ξεπερνάμε την κατάθλιψη και το άγχος", υποστηρίζει και προσθέτει πως ο αυνανισμός μας βοηθά να γνωρίσουμε το σώμα μας ενώ το να βλέπουν ζευγάρια μαζί πορνό, κρατά τη σεξουαλική τους ζωή ζωντανή.
Ο Kerner συμβουλεύει: "Εάν οι άνδρες αυνανίζονται πολύ, μπορούν να αναπτύξουν μια πολύ ιδιότυπη μορφή αυνανισμού, όπου ερεθίζουν τον εαυτό τους κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να αργούν να έρθουν σε οργασμό με την παρτενέρ τους οπότε καλό θα ήταν να κάνουν και κάνα διάλειμμα από τον αυνανισμό, να αλλάζουν τεχνικές κτλ".
Φαντασία λοιπόν και στον αυνανισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: