Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Αγαπητοί Λουτρακιώτες..........


 Αγαπητοί Λουτρακιώτες

Θα ήταν αχαριστία και αγνωμοσύνη να μη συγχαρούμε δημοσίων το Διοι­κητή του Α.Τ. Λουτρακίου κ. Τετράδη Χαράλαμπο για την όλη διοικητική ικανότητα και συμπεριφορά του όσον αφορά την εκτέλεση του υπηρεσιακού του καθήκοντος όσον αφορά την εκτέ­λεση του υπηρεσιακού του καθήκοντος με μεταλαμπάδευση και στους υπ' αυτόν υπαλλήλους στην εφαρμογή και τήρηση των νόμων.

 Συγκεκριμένα με την όλη διοικητική λειτουργία του Α.Τ. προς τους πολίτες έχει πετύχει να φέρνει τουρίστες στο Λουτράκι, χωρίς να είναι στυγνός εφαρμοστής των νόμων, ιδιαίτερα στις σταθμεύσεις αυτοκινήτων και γενικώς τροχοφόρων, αν και δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο παρελθόν, όπου οι συνεχείς μηνυοκλήσεις έδιωχναν τους τουρίστες με σοβαρές συνέπειες για τους επαγγελματίες και ενοικιαστές ακινήτων, κατοικιών, ιδιαίτερα στις τροχαίες παραβάσεις.

Σε τυχαία συνομιλία μου είπε επί λέξει: «Κύριε, το Λουτράκι έχει οικοδο­μηθεί για σταθμεύσεις 2.000 περίπου οχημάτων. Σήμερα έχουμε 20.000 τρο­χοφόρα, δηλαδη 18.000 πλεόνασμα. Να τους αναγκάζουν να φύγουν με καθημερινές βεβαιώσεις παραβάσε­ων. Κατανοητό το πόσο επλήττετο ο τουρισμός».

Η λογική αυτή και σωφροσύνη του ανθρώπου αυτού έχει ως αποτέλεσμα να είναι ο πλέον αγαπητός στο λαό του Λουτρακίου με κατάληξη από αγάπη να τον φωνάζουν «Κύριε Μπάμπη». Άλλωστε ένας καλός Διοικητής Α/Τ δεν πρέπει να θεωρείται ως αποδοτικός βάσει βεβαιωθεισών παραβάσεων.

Ολοφάνερα λοιπόν βλέπουμε ότι ο συνετός και ενάρετος αυτός άνθρω­πος και τη δουλειά του κάνει σωστά και ουδείς παραπονείται και αγαπητός έγινε και μάλιστα και στους υπ' αυτόν υπαλλήλους.

Παρακαλώ να με πιστέψετε ειλικρινά ότι με τον άνθρωπο αυτό δεν έχω φιλία, συγγένεια ή άλλες συναναστροφές. Απλώς από αυθορμητισμό στη δια­παιδαγώγηση μου το θεώρησα ανίερο να μην προβάλλονται τέτοιοι κατ' εμέ άνθρωποι για μία έστω ηθική τους ικα­νοποίηση ή να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους έχοντες και χειριζόμε­νους εξουσίες δημόσιες ή ιδιωτικές.

Αντιλαμβάνομαι ότι λόγω μετριο­φροσύνης ο άνθρωπος αυτός δεν θα ήθελε την ανάδειξη της μετριότητας του, αλλά εγώ έτσι νομίζω, ότι δεν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι σε τέτοια φαινόμενα ευγένειας και συμπεριφοράς - εργατικότητας, δημοσίων λειτουργών.

Μπράβο σας κ. Διοικητά. Το διάβα σας από την πόλη μας αφήνει ίχνος ανθρωπιάς, σωφροσύνης και παραδειγ­ματισμού. Εφαρμόζετε τη σοφή γνώμη του Αγάθωνος ότι ο Άρχων πρέπει να άρχει σύμφωνα με τους νόμους και ότι άρχει ανθρώπων και δεν θα άρχει για πάντα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπόν στο Διοικητή και τους υπαλλήλους του ΑΤ Λουτρα­κίου, που με την όλη συμπεριφορά σας δημιουργήσατε δέσιμο λαού και Αστυ­νομίας, με συνέπεια η συνεργασία αυτή να είναι και ένας μοχλός αλληλεγγύης στην πάταξη της εγκληματικότητας που τόσο ταλανίζει σήμερα την κοινωνία μας, που τα παλαιότερα αλλά και νεότε­ρα παλληκάρια της ΕΛΑΣ που μέσα στο άνθος της ηλικίας τους χάνουν τη ζωή τους, τραυματίζονται ή μένουν ανάπηρα χάριν του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι την τιμή, την περιουσία και τη ζωή των πολιτών έναντι αδίστακτων φονιάδων και κακοποιών.

Θα πρέπει λοιπόν να αποδίδουμε τα εύσχημα εκεί που πρέπει και να μην αδιαφορούμε έναντι των ενεργούντων μας, προβάλλοντας το έργο τους για διάφορους ευνόητους λόγους.

 

Με κάθε εκτίμηση

Ανδρέας Δήμας

Λουτρακιώτης

Ανώτατος Αξιωματικός

εν συντάξει

BHMA ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: