Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ


   Έχουμε χάσει το μέτρο, έχουμε χάσει τον έλεγχο για την μεγάλη αύξηση της εγκλη­ματικότητας στην περιοχή μας και όχι μόνο. Σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας το μήνα Μάιο είχαμε γράψει ότι οι ληστείες είναι καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή μας δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούς για μια ληστεία είτε είναι σε κατάστη­μα είτε είναι σε οικία. Έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που δεν λογαριάζουν τίποτα.

 

 Και εδώ γεννάται το ερώτημα μήπως φταί­με και εμείς; Μήπως το γνωστό ελληνικό ωχ αδελφέ έχει αφήσει χώρο σε όλους αυτούς που μας παραβιάζουν τα σπίτια και τα καταστήματα; Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε; Μήπως θα πρέπει να αρχί­σουμε να κοιτάμε το διπλανό μας;


Μήπως δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την Αστυνομία που κακά τα ψέματα «της έχουν ψαλιδίσει τα φτερά»; Είναι κοινό μυστικό και μιλάμε σε ό,τι αφορά την Αστυνομία Λουτρακίου όπου χωρίς προσωπικό, χωρίς περιπολικά και χωρίς βοήθεια και συνεννόηση με το δήμο και τους φορείς της πόλης και της περιοχής. Νομίζουμε ότι προσφέρει τα μέγιστα σε μία


μεγάλη περιοχή, όπως είναι η δική μας που αρχίζει από την Μαυρολίμνη και τελειώνει στις Κεχριές και την Κινέττα. Είχαμε γράψει τότε και ελπίζαμε ο δήμος μαζί με τους συλλόγους και φορείς σε συνεργασία με την Αστυνομία της περιοχής ότι έπρεπε να διοργανώσουν μια ΗΜΕΡΙΔΑ πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα των κλοπών και όχι μόνο που ταλαιπωρεί καθημερινά τους κατοίκους.


Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Έτσι εμείς, οι συνεργάτες της εφημερίδας και ο εκδότης της πραγματοποιούμε την ημερίδα αυτή, το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο ΞΕΝΟΔΟ­ΧΕΙΟ ΜΑΝΤΑΣ στις 5 το απόγευμα. Είστε όλοι καλεσμένοι για να ανταλλάξουμε από­ψεις για όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα.

ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: