Στρείδια
Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να τα φάτε είναι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και ειδικά μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου όταν η γεύση τους γίνεται πιο έντονη. Η φήμη τους σαν αφροδισιακά έχει ρίζες στην αρχαιότητα, καθώς ο μύθος θέλει τη θεά του έρωτα Αφροδίτη να γεννήθηκε μέσα σε ένα όστρακο από στρείδι. Λάτρης των στρειδιών ήταν ο περιβόητος γόης Καζανόβα. Ο Βενετσιάνος μετρ της αποπλάνησης φημολογείται ότι έτρωγε στρείδια καθημερινά για πρωινό για να διατηρεί τις δυνάμεις του. Οι αφροδισιακές τους ιδιότητες λένε ότι ισχύουν αν καταναλωθούν ωμά, γεγονός που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και επιστημονικά αφού τα στρείδια είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο και ενισχύουν την έκκριση ορμονών.
Φράουλες
Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν συνδυαστεί με τη σαμπάνια και τις ρομαντικές βραδιές για δύο. Όταν δε έκαναν και το κινηματογραφικό ντεμπούτο τους στην αισθησιακή ταινία 9 ½ βδομάδες, τότε απλά η αφροδισιακή τους δράση επισφραγίστηκε στη συνείδηση των νεότερων, αφού η φήμη τους αριθμεί ένα παρελθόν αιώνων. Η καλύτερη εποχή για να τις φάτε είναι την άνοιξη και ειδικά τον Μάιο.
Βασιλικός
Είναι αρωματικό βότανο αυτοφυές στην Ινδία και ήρθε στην Ελλάδα μετά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ανατολή. Οι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι που παρατήρησαν τις αφροδισιακές του ιδιότητες και ταΐζανε τα άλογά τους βασιλικό κατά την περίοδο ζευγαρώματος. Οι κυρίες της εποχής έβαζαν μια γλάστρα με βασιλικό στο παράθυρό τους για να δείξουν στον αγαπημένο τους ότι είναι ευπρόσδεκτος στο κρεβάτι τους. Η φήμη του βασιλικού σαν αφροδισιακό μέχρι το Μεσαίωνα είχε μεγαλώσει τόσο ώστε να απαγορευτεί η χρήση του στα αντρικά μοναστήρια της εποχής.
Αβοκάντο
Κάτι θα ήξεραν οι Αζτέκοι και ονόμαζαν το δέντρο του αβοκάντο «ahuacatl» (δέντρο των όρχεων). Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε, το αβοκάντο φαίνεται ότι βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και περιέχει υψηλή ποσότητα φολικού οξέος το οποίο βοηθά στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, δίνοντας έτσι περισσότερη ενέργεια. Τέλος, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, μια θρεπτική ουσία που αυξάνει την παραγωγή της ανδρικής ορμόνης και κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση του γυναικείου θυρεοειδούς αδένα και φαίνεται να έχει ευεργετική επίδραση στις γυναικείες ορμόνες. Για να το καταναλώσετε πιο ευχάριστα δοκιμάστε το σαν γουαγκαμόλε σε μεξικάνικες συνταγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου