Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΘΕΤΙΚΟΙ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!



ΘΕΤΙΚΟΙ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!






Τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη παρόντος του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη, επισκέφθηκαν οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης Γιώργος Γκιώνης, Παύλος Παύλου, Γιώργος Πετρίτσης συνοδευόμενοι από το βουλευτή του νομού Χρήστο Δήμα και τον αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας Γιώργο Δέδε.
Όσον αφορά το δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, αυτός αξιοποιώντας το δόγμα ώρα ΠΑΣΟΚ -συνήθειες που δεν ξεχνιούνται- προσήλθε στη συνάντηση με μισή ώρα καθυστέρηση και πιο συγκεκριμένα την ώρα που η συνάντηση όδευε προς το τέλος της.
Γιώργος Γκιώνης και Παύλος Παύλου μετέφεραν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να μπει ο προαστιακός σιδηρόδρομος στην πόλη του Λουτρακίου καθ’ ότι αποτελεί καθολικό αίτημα ενός ολόκληρου δήμου.
Οι εκπρόσωποι του Λουτρακίου διατύπωσαν τους φόβους τους ότι στην περίπτωση που κατασκευασθεί σταθμός στη θέση Α-Β Βασιλόπουλος, το γεγονός αυτό θα συντελέσει ο προαστιακός να μην μπει στην πόλη του Λουτρακίου. Όταν μετά από μισή ώρα έφθασε και ο δήμαρχος, αναφέρθηκε με τη σειρά του ότι πρέπει να υιοθετηθούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι η συνάντηση προκλήθηκε από κάποια πρωτοβουλία πολιτών που κινήθηκε κόντρα στο συμφέρον του δήμου Λουτρακίου και των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου να γίνει ο σταθμός του προαστιακού στη θέση Α-Β Βασιλόπουλος.
Αντέδρασαν τόσο ο νεαρός βουλευτής του νομού Κορινθίας Χρήστος Δήμας, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες που ενημέρωσαν το δήμαρχο Λουτρακίου και τους επικεφαλής των συνδυασμών να μεταβούν όλοι μαζί στην προγραμματισθείσα συνάντηση.
Υπουργός και αναπληρωτής υπουργός ήταν σύμφωνοι να μπει ο προαστιακός στο Λουτράκι τονίζοντας την αναγκαιότητα να προχωρήσει η σχετική μελέτη για το έργο, ενώ για τη θέση του σταθμού είπαν ότι θα είναι προτιμότερο η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στον ΟΣΕ. Ο Σταύρος Καλογιάννης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είχε δεχθεί τηλέφωνο από τον τέως Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα, ο οποίος επίσης του επεσήμανε την αναγκαιότητα εισόδου του προαστιακού στην πόλη του Λουτρακίου.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο Κώστας Λογοθέτης συμφώνησε με τους επικεφαλής των συνδυασμών να συναντηθούν στο δημαρχείο και να συμφωνήσουν το πλαίσιο του αιτήματος πριν μεταβούν στη συνάντηση στον ΟΣΕ για την είσοδο του προαστιακού στο Λουτράκι και τη δημιουργία σταθμού στον Ισθμό, του οποίοι η ενδεδειγμένη σιδηροδρομικά θέση είναι η περιοχή Παράδεισος - Φιλοθέη, που δεν χρειάζονται απαλλοτριώσεις και δεν υπάρχει κόστος περαιτέρω επιβάρυνσης του έργου.
Αύριο αναλυτική παρουσίαση των τεχνικών προδιαγραφών, γιατί ο σταθμός του Ισθμού πρέπει να γίνει στη θέση παράδεισος - Φιλοθέη.
Υ.Γ.: Πρέπει να ζητηθεί συγνώμη από όσους αναγνώστες πρόλαβαν για 12 λεπτά να διαβάσουν ένα δημοσίευμα το οποίο δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα λόγω συγκεχυμένης πληροφόρησης. Επισημαίνεται ότι στα πέντε χρόνια λειτουργίας του loutraki-press, ήταν η πρώτη ανάρτηση που ματαιώθηκε αυθωρεί και παραχρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: